Facebook Pixel Λαμία – Άρης: Νίκησε αλλά συνεχίζει να προβληματίζει ο Άρης - Πλήρωσε την αποβολή η Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-18 21:30:00

Νίκησε αλλά συνεχίζει να προβληματίζει ο Άρης - Πλήρωσε την αποβολή η Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκησε αλλά συνεχίζει να προβληματίζει ο Άρης - Πλήρωσε την αποβολή η Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ζορίστηκε" αρκετά αλλά τελικά οι ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε πολύ σημαντική νίκη στην έδρα της Λαμίας με 0-1, έχοντας σκόρερ τον Γιακούμπ Μπράμπετς φτάνοντας τους πέντε βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Λαμία – Άρης: Μπορεί να δυσκολεύτηκαν αρκετά και να χρειάστηκε οι γηπεδούχοι να μείνουν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ελευθεριάδη από το 35', όμως οι Κίτρινοι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0, με τον Μπράμπετς να σημειώνει το πρώτο του τέρμα στην Super League. Με τους τρεις πόντους η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα ανέβουν στην 11η θέση του πρωταθλήματος, φτάνοντας τις τρεις νίκες τη φετινή σεζόν, ενώ οι γηπεδούχοι θα πέσουν 12οι, δύο βαθμούς πάνω από Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης που ισοβαθμούν στην τελευταία θέση.

Το ματς:

Η αναμέτρηση στο "Αθ. Διάκος" θα ξεκινήσει με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες, με τους Κίτρινους να είναι οι πρώτοι που θα φτάσουν κοντά στο γκολ. Μόλις στο 7' ο Μαντσίνι θα κάνει τη σέντρα, με τον Μπερτόλιο να μπαίνει ανάμεσα στους αμυντικούς των γηπεδούχων και να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα περισσότερο στα πόδια τους προσπαθώντας να δημιουργήσουν απειλές μπροστά στην εστία του Γκαραβέλη, όμως δύο φορές οι προσπάθειες του Μπερτόλιο θα φύγουν πολύ ψηλά.

Στο 18' οι Λαμιώτες θα έχουν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, όταν θα βγουν στην κόντρα και μετά από ωραία ενέργεια ο Μανούσος θα κάνει ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα. Η αναμέτρηση δεν είχε καλό ρυθμό, με τους Θεσσαλονικείς από την μια να μην μπορούν να βρουν χώρους, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι να δίνουν τον πρώτο λόγο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, θέλοντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Στο 35΄η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων θα αλλάξει, όταν ο Ελευθεριάδης θα κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα, σηκώνοντας ψηλά το πόδι και χτυπώντας το κεφάλι του Σούντγκρεν, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κουμπαράκης να τον αποβάλλει αφήνοντας τη Λαμία με 10 παίκτες. Εφτά λεπτά οι Κίτρινοι θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Μαντσίνι, που όμως δεν θα έχει βοήθεια και θα σουτάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα όμως να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.

Οι Κίτρινοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να πιέσει την άμυνα των γηπεδούχων και να επωφεληθούν του παίκτη παραπάνω που είχαν. Στο 51' οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα, ο Μπράμπετς θα πάρει την κεφαλιά και θα νικήσει τον Γκαραβέλη κάνοντας το 0-1. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου συνέχισαν και μετά την επίτευξη του γκολ να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να βρει και ένα δεύτερο τέρμα, ώστε να… κλειδώσει τη νίκη.

Αυτοί όμως που θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν θα είναι οι Λαμιώτες στο 61', όταν ο Νούνιες θα σουτάρει έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κουέστα, ενώ στην επαναφορά της ο Καραμάνος θα προσπαθήσει να σκοράρει σε κενή εστία, όμως η προσπάθειά του θα περάσει ψηλά άουτ. Έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από πολύ ωραία ανάπτυξη ο Γκάμα θα βρεθεί στην μεγάλη περιοχή και σε πλάγια θέση, θα κάνει το συρτό σουτ, όμως ο Γκαραβέλης θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Όσο ο χρόνος κυλούσε οι Κίτρινοι έκαναν και διαχείριση του σκορ κρατώντας πολύ καλά την μπάλα στον μεσαίο χώρο, μην αφήνοντας έτσι τους γηπεδούχους να προσπαθήσουν να απειλήσουν τον Κουέστα. Παράλληλα η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου φαινόταν πως είχε κουραστεί αρκετά λόγω και του παίκτη λιγότερου που αγωνιζόταν από το πρώτο μέρος. Στα τελευταία λεπτά δεν θα αλλάξει κάτι, με το τελικό σφύριγμα να δίνει μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Σκόρερ: 51' Μπράμπετς

Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας (79' Βύντρα), Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (57' Αραμπούλι), Νούνιες, Μανούσος (57' Τζανδάρης), Τιρόνε (Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14' Ελευθεριάδης), Καραμάνος

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (73' Εντιαγέ), Μαντσίνι (59' Ματέο Γκαρσία), Γκάμα (73' Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (90+2' Μάνος), Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags