Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Παραλίγο "αυτοκτονία" στη Δανία – Γλίτωσε τον ΠΑΟΚ ο Πασχαλάκης και τον ανέβασε στην κορυφή! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-21 21:40:00

Παραλίγο "αυτοκτονία" στη Δανία – Γλίτωσε τον ΠΑΟΚ ο Πασχαλάκης και τον ανέβασε στην κορυφή! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Παραλίγο "αυτοκτονία" στη Δανία – Γλίτωσε τον ΠΑΟΚ ο Πασχαλάκης και τον ανέβασε στην κορυφή! (Vid)

Ο Δικέφαλος φλέρταρε με την… καταστροφή στο φινάλε, σε ένα ματς που ήταν δικό του από το πρώτο ημίχρονο και χρειάστηκε μια μεγάλη απόκρουση του Πασχαλάκη στο 84’ για να φύγει με νίκη (2-1) από την Κοπεγχάγη.

Στην κορυφή του ομίλου του στο Europa Conference League ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, που πήρε αγχωτική νίκη με 2-1 στην έδρα της Κοπεγχάγης.

Ο Δικέφαλος έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 8’, αφού αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας των Δανών, και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για 75 λεπτά.

Ο Σίντκλεϊ άνοιξε το σκορ στο 19’ και ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0 στο 38’, με τον Δικέφαλο να αποτυγχάνει να… τελειώσει το παιχνίδι στις ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Λουτσέσκου έδωσε δικαιώματα στην Κοπεγχάγη, που μείωσε σε 2-1 με τον Μπίελ στο 80’ και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 84’, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Λέραγκερ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην 1η θέεση με 7 βαθμούς, άφησε την Κοπεγχάγη 2η με 6 πόντους και την υποδέχεται στην Τούμπα στις 4 Νοεμβρίου.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης και Σίντκλεϊ. Εσίτι και Σβαμπ ήταν το δίδυμο στον άξονα έχοντας τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους, δεξιά τον Ζίβκοβιτς και αριστερά τον Μιτρίτσα ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Σφιντέρσκι.

O Γενς Θόρουπ κατέβασετην Κοπεγχάγη σε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκραμπάρα, με τον Γιόνσον να τον αντικαθιστά μόλις στο 11’ εξαιτίας της αποβολής του. Από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας αγωνίστηκαν οι Άνκερσεν, Κοτσολάβα, Μποίλεσεν και Ντικς. Κεντρικός χαφ ήταν ο Λέραγκερ έχοντας δεξιά του τον Γιοχάνεσον και τον Μπάλντουρσον στα αριστερά. Στα δεξιά της επίθεσης κινήθηκε ο Μπιέλ και ο Μπέβινγκ, ο οποίος ήταν ο παίκτης που αντικαταστάθηκε από νωρίς για να μπει στο ματς ο Γιόνσον. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Βιντ.

Το ματς

Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα σουτ του Μπίσεσβαρ, που μπλόκαρε ο Γκραμπάρα πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού και την Κοπεγχάγη να απαντά με δύο σουτ που κατέληξαν άουτ, από τον Βιντ στο 2’ και τον Μπίελ στο 5’.

Η μορφή του αγώνα έμελλε να αλλάξει εντελώς στο 8’, όταν ο ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και η άμεση κάθετη πάσα του Ζίβκοβιτς έβγαλε τον Μιτρίτσα σε θέση τετ α τετ με τον Γκραμπάρα. Ο Ρουμάνος πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε με το χέρι εκτός περιοχής και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα! Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιόνσον πήρε στο 11’ ο Γιόνσον, που αν και “κρύος” έκανε εξαιρετική απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Μπίσεσβαρ στο 13’.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς για 6 λεπτά “σφυροκόπησε” την Κοπεγχάγη, ασκώντας αφόρητη πίεση και κλείνοντάς την στα καρέ της. Η υπεροχή του Δικεφάλου μετουσιώθηκε σε γκολ στο 19’, με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει ωραία σέντρα από τα δεξιά και τον Σίντκλεϊ να κάνει το 1-0 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι!

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ χαλάρωσαν μετά το γκολ και για περίπου 10 λεπτά έκαναν μαζεμένα λάθη στο κέντρο, επιτρέποντας στην Κοπεγχάγη να κλέβει συχνά την μπάλα. Ευτυχώς, ο Δικέφαλος δεν πλήρωσε αυτό το κακό διάστημα, με τον Λουτσέσκου να ζητά από τους παίκτες ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Στο 34’ οι Θεσσαλονικείς είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για γκολ μετά από κλέψιμο του Σφιντέρσκι στον Άνκερσεν. Ο Πολωνός έφυγε τετ α τετ με τον Γιόνσον, τον πέρασε αλλά άνοιξε αρκετά το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να πλασάρει στην κενή εστία από πλάγια θέση και ο Άνκερσεν να προλάβει και να σώσει την ομάδα του με καθοριστικό τάκλιν. Ωστόσο στο 38’ ο Ζίβκοβιτς αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός από τον συμπαίκτη του. Μετά από ένα ακόμα κλέψιμο της μπάλας, ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Σβαμπ πέρασε την μπάλα στον Ζίβκοβιτς και αυτός σημείωσε το 2-0 με δεξί πλασέ σε τετ α τετ!

Ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε να βγαίνει με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση και στο δεύτερο ημίχρονο, του έλειψαν όμως οι καλές επιλογές στην τελική πάσα για να φτάσει σε τρίτο γκολ. Στο 56’ ο Μπίσεσβαρ σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 62’ το σουτ τυ Ζίβκοβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Γιόνσον.

Ο Σφιντέρσκι έψαξε για γκολ σε δύο περιπτώσεις, όμως στο 62’ η προσπάθειά του σταμάτησε σε σώματα αμυντικών και στο 71’ νικήθηκε από τον Γιόνσον.

Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Στο 80’ η Κοπεγχάγη μείωσε σε 2-1 με μονοκόμματο σουτ του Μπίελ και τα έδωσε όλα για την ισοφάριση στο φινάλε. Ο Πασχαλάκης απέτρεψε το 2-2 με σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Λέραγκερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 84’ και ο Δικέφαλος άντεξε μέχρι το φινάλε, φεύγοντας από τη Δανία με μια υπερπολύτιμη νίκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κοπεγχάγη (Γενς Θόρουπ): Γκραμπάρα – Άνκερσεν, Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς – Γιοχάνεσον (74' Γέλερτ), Λεράγκερ, Μπάλντουρσον (46' Σινγκ, 84' Χόιλουντ) – Πεπ Μπίελ, Βιντ, Μπόβινγκ (11' Γιόνσον).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74' Βαρέλα), Σίντκλεϊ – Εσίτι, Σβαμπ (64' Ελ Καντουρί) – Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74' Αουγκούστο), Μιτρίτσα (83' Μουργκ) – Σφιντέρσκι (83' Άκπομ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags