Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Ούτε τώρα νίκη εκτός ο ΠΑΟ - "Κάζο" και ήττα με ανατροπή από Αστέρα - Τραγικά λάθη στην άμυνα
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-23 22:25:00

Ούτε τώρα νίκη εκτός ο ΠΑΟ - "Κάζο" και ήττα με ανατροπή από Αστέρα - Τραγικά λάθη στην άμυνα

Sportdog Team
Ούτε τώρα νίκη εκτός ο ΠΑΟ - "Κάζο" και ήττα με ανατροπή από Αστέρα - Τραγικά λάθη στην άμυνα

Παρότι οι Πράσινοι προηγήθηκαν με τον Καρλίτος, ο Αστέρας γύρισε το ματς μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 στην Τρίπολη. Πολλά λάθη στην άμυνα από Πούγγουρα και Μπρινιόλι. Παραμένει χωρίς τρίποντο εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός.

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στην πρώτη του τελική στην Τρίπολη, αλλά από δύο τεράστια λάθη επέτρεψε στον Αστέρα να κάνει μία ανέλπιστη ανατροπή πριν καν το ημίχρονο, αφήνοντας τους «πράσινους» για ακόμη ένα ματς μακριά από τη Λεωφόρο χωρίς νίκη!

Το ματς

Αστέρας και Παναθηναϊκός μπήκαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με τους «πράσινους» αρχικά να έχουν με την κατοχή, αλλά όχι τις φάσεις. Γι' αυτό παρότι η κυκλοφορία ήταν στο 58%-42% υπέρ του «τριφυλλιού» (σ.σ. το στατιστικό αυτό άλλαξε από το 30' κι έπειτα), οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι. Αρχικά στο 11' με ένα μακρινό σουτ του Άλβαρες με το δεξί. Και εν συνεχεία 20', όταν από φοβερή προσποίηση του Σονί στον Πούγγουρα, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι στον Μπαράλες, με τον επιθετικό του Αστέρα να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε.

Ο Παναθηναϊκός όταν έχασε την κατοχή, βρήκε το γκολ! Συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό ο Ρούμπεν Πέρεθ έβγαλε μία απίστευτη κάθετη στον Παλάσιος, ο Αργεντινός βγήκε στο τετ-α-τετ και ακριβώς όταν είδε τον τερματοφύλακα μπροστά του, «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Καρλίτος, για να κάνει ο Ισπανός το 0-1 με το 8ο προσωπικό του τέρμα φέτος!

Η χαρά για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πάντως, κράτησε ελάχιστα. Κι αυτό, γιατί στο 33' ο Αστέρας ισοφάρισε από τα 11 βήματα σε 1-1 με τον Μπαράλες, από πέναλτι που είχε κερδίσει νωρίτερα ο ίδιος από τον Πούγγουρα, με τον στόπερ του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίζει, γενικά, πολλά προβλήματα στην αμυντική του παρουσία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 45ο λεπτό ο Παναθηναϊκό έμεινε και πίσω στο σκορ! Ο Μπρινιόλι δεν έκανε καλό βολέ, η μπάλα έφτασε στον Σίτο, εκείνος έτρεχε προς την εστία του Ιταλού χωρίς να τον σταματήσει κανείς ούτε καν με φάουλ, σέντραρε στην «καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Σόνι ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ανατροπή του Αστέρα και το 2-1!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Χουάνκαρ, έβαλε τον Σάντσες στο αριστερό άκρο της άμυνας και δεξιά τον Κώτσιρα, ενώ αλλαγή έγινε και ο Βιτάλ, με τον Ιωαννίδη να περνάει στην κορυφή και τον Παλάσιος, αυτομάτως, στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης αντί του Βραζιλιάνου. Οι μεταβολές αυτές φάνηκαν να κάνουν πιο δραστήριο το «τριφύλλι», που από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήθελε να φέρει την μπάλα πιο κοντά στην περιοχή του Τσιφτσή.

Στο 59ο λεπτό ο Ιωαννίδης έκανε φανταστική ατομική προσπάθεια από τ' αριστερά, γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στην μικρή περιοχή, με τον Καστάνιο παρά λίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Όσο και να προσπαθούσε όμως ο Παναθηναϊκός, μεγάλη ευκαιρία δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Κι όσο περνούσε η ώρα, αυτό ζόριζε ακόμα περισσότερο το πράγματα για τους «πράσινους».

Σε μία προσπάθεια να βρει το απρόβλεπτο, ο Γιοβάνοβιτς στο 68' άλλαξε πλευρές τους Χατζηγιοβάνη-Παλάσιος, με τον Αργεντινό να πηγαίνει στα δεξιά και τον αρχηγό του Παναθηναϊκού αριστερά. Ωστόσο το «πείραμα» δεν δούλεψε και μετά από 10 ακριβώς λεπτά, πήγαν ξανά αμφότεροι στις αρχικές τους θέσεις. Το φινάλε δεν επεφύλασσε καμία περαιτέρω συγκίνηση (σ.σ. μοναδικό αξιοσημείωτο ένα μακρινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις), με το τελικό 2-1 να αφήνει τον Παναθηναϊκό με ακόμα μία ήττα μακριά από τη Λεωφόρο! Μία ήττα που, σίγουρα, προβληματίζει!

Οι ενδεκάδες:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Άλβαρες, Σανταφέ (80' Ιγκλέσιας), Καστάνιο, Βαλιέντε, Σόνι (74' Ριέρα), Μουνάφο, Μπαράλες, Σίτο (87' Τιένθα), Ριγκίς.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σάρλια, Σάντσες (75' Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνκαρ (46' Κώτσιρας), Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Βιτάλ (46' Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (87' Μπουζούκης), Καρλίτος και Παλάσιος.

Πηγή: prasinostypos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags