Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ στην Τρίπολη - Δύο... μεταγραφές-δώρο σε Γιοβάνοβιτς - Πού ήταν ο Βιτάλ;
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-23 23:19:00

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ στην Τρίπολη - Δύο... μεταγραφές-δώρο σε Γιοβάνοβιτς - Πού ήταν ο Βιτάλ;

Του Μιχάλη Σοφιανού
Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ στην Τρίπολη - Δύο... μεταγραφές-δώρο σε Γιοβάνοβιτς - Πού ήταν ο Βιτάλ;

Οι δύο που διασώθηκαν στην ήττα από Αστέρα και η δύσκολη συνέχεια. Τι έφταιξε στο παιχνίδι του Σαββάτου, ποιοι εξαφανίστηκαν κόντρα στους Αρκάδες και ποιοι θα... δώσουν λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

ΠαναθηναϊκόςΣτο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Το Τριφύλλι μεταμορφώθηκε, προς το χειρότερο, σε ακόμα ένα εκτός έδρας αγώνα και συμπληρώνει 10 παιχνίδια μακριά από την Λεωφόρο χωρίς νίκη, μιας και η τελευταία ήταν με τον Ατρόμητο στις 6 Φεβρουαρίου. Και μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν η εικόνα των Πρασίνων να μην είχε διαφορά εντός και εκτός έδρας, φέτος όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Από τους 9 βαθμούς στο "Απ. Νικολαΐδης" και το 13-2 γκολ, φτάνουμε στους μηδέν πόντους μακριά από την Αθήνα και σε 1-4 σύνολο τερμάτων. Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στην Τρίπολη ήταν το γεγονός πως η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ήταν ιδιαίτερα προβληματική, όχι μόνο από τα λάθη μεμονωμένων παικτών, αλλά γενικότερα από το λάθος διάβασμα των φάσεων, με τον Μπαράλες να κερδίζει σχεδόν όλες τις φάσεις στον αέρα. Την ίδια στιγμή δύο από τα βαρόμετρα του τρόπου παιχνιδιού των Πρασίνων, στη Λεωφόρο, ο Βιτάλ και ο Πέρεθ δεν είχαν καλό βράδυ με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει τόσο τις ενέργειες του Βραζιλιάνου που μπορεί και δημιουργεί προβλήματα στις άμυνες των αντιπάλων από το πουθενά, όσο και στην απουσία των μεγάλων πασών του Ισπανού, αλλά και το μοίρασμα της μπάλας με την μια που ανεβάζει επίπεδο το επιθετικό τρανζίσιον της ομάδας.

Βέβαια ο αγώνας με τον Αστέρα μπορεί να χάθηκε από λάθη της άμυνας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αναφερθούμε και στα θετικά που δίνουν ελπίδα για την συνέχεια. Από την μια ο Καρλίτος συνεχίζει να… πυροβολεί κατά ριπάς, φτάνοντας στα 8 γκολ σε εφτά αγωνιστικές της Super League, δείχνει ότι έχει απίστευτη ψυχολογία και παράλληλα εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά που έχει και ήταν… κρυμμένα την περασμένη σεζόν, ενώ την ίδια στιγμή κάνει τους πάντες να θεωρούν πως μπορεί να κάνει γκολ την… μισή φάση. Από την άλλη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παλάσιος είναι αρκετά καλός, δίνοντας μια ασίστ που λίγοι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα το έκαναν, δείχνοντας πως το γκολ, έστω και με πέναλτι, στον αγώνα με τον Ιωνικό τον… μπούσταρε και σε συνδυασμό με την ενσωμάτωσή του με την ομάδα τα καλύτερα έρχονται.

Την ίδια στιγμή η επιστροφές Βέλεθ και Σένκεφελντ μπορούν να βοηθήσουν την αμυντική λειτουργία της ομάδας τόσο την στιγμή που αντίπαλη άμυνα επιτίθεται, όσο και στο built up που θέλει ο Γιοβάνοβιτς, μιας και είναι αρκετά πιο έμπειροι από το δίδυμο Πούγγουρα, Σάρλια, με τον δεύτερο να δείχνει άλλος άνθρωπος μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο "Γ. Καραϊσκάκης". Το πιο σημαντικό πάντως έχει να κάνει με τον τρόπο διαχείρισης των αγώνων τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, από τον Σέρβο τεχνικό. Από την ώρα που ο Γιοβάνοβιτς ήρθε στους Πράσινους οι πάντες μίλαγαν για έναν προπονητή που θέλει να έχει η ομάδα του την κατοχή, να… πνίγει των αντίπαλο και να δημιουργεί ευκαιρίες σκοράροντας, κάτι που βλέπουμε σε όλα τα παιχνίδια στο "Απ. Νικολαΐδης".

Την ίδια στιγμή στις εκτός έδρας αναμετρήσεις έχουμε δει ένα Τριφύλλι που στόχο έχει να αμύνεται και να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα. Ακόμα και στα φιλικά του καλοκαιριού, εκτός από τον αγώνα με την Μίλαν, ο Παναθηναϊκός με όλους τους αντιπάλους προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι, κάτι για το οποίο ασκήθηκε σκληρή κριτική στον Σέρβο. Το πρόβλημα είναι πως στους εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής, το σύνολο δεν έχει δείξει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, παρά μόνο όταν δεχόταν γκολ και με τις αντίπαλες ομάδες να αμύνονται με 11 ποδοσφαιριστές πίσω από το κέντρο. Έτσι ίσως ο φετινός έχει φτιαχτεί και μάθει να αγωνίζεται επιθετικά, εκτός και αν παίζει με ομάδα της ποιότητας των Ροσονέρι κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά στην Super League, και είναι πιθανό υιοθετώντας μια τέτοια τακτική από αυτή τη στιγμή και μετά σε όλους τους αγώνες να φέρει καλύτερα βράδια από όσα έχουν δει οι Πράσινοι εκτός έδρας μέχρι σήμερα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ντροπή σας, στην Αθήνα με τα πόδια - Ούτε σε β’ τοπικό ο Χατζηγιοβάνης - Δεν είναι φορ ο Παλάσιος"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags