Facebook Pixel Βόλος - ΑΕΚ: Νίκη με σούπερ Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-24 18:03:00

Νίκησε Βόλο και Τζοβάρα! Σούπερ ΑΕΚ με Τσούμπερ-Ανσαριφάρντ - Αγωνία για Γκαρσία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νίκησε Βόλο και Τζοβάρα! Σούπερ ΑΕΚ με Τσούμπερ-Ανσαριφάρντ - Αγωνία για Γκαρσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση νίκησε 3-1 ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Βόλος – ΑΕΚ: Σε ένα παιχνίδι, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη ένταση και νεύρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, η ΑΕΚ πέρασε αλώβητη από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 3-1 του Βόλου, με τη στήριξη των ηρωικών οπαδών της που πήραν θέση στο βόρειο πέταλο και έδωσαν επική μάχη στις κερκίδες.

Ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ στο 42' και ο Τσούμπερ έκανε το 0-2 στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Ρεγκατέν στο 40'. Ο Βόλος μείωσε στο 80' με αυτογκόλ του Βράνιες. Στις καθυστερήσεις  ο Χατζισαφί έκανε το 3-1. Η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες ιδιαίτερα με τον Άμραμπατ.

Αγωνία επικρατεί για τον Λιβάι Γκαρσία που στις καθυστερήσεις του αγώνα έπεσε άτσαλα στο έδαφος με τον αυχένα και παρέμεινε για αρκετή ώρα ξαπλωμένος στο χορτάρι και αποχώρησε με φορείο καταχειροκροτούμενος.

Με το διπλό η ΑΕΚ έφτασε τους 16 βαθμούς και περιμένει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για να δει αν θα παραμείνει στην κορυφή. Ο Βόλος είναι 14ος. Έτσι η Ένωση πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο πρώτο δυνατό, εντός ΟΑΚΑ, τεστ κόντρα στον Άρη, ο οποίος κέρδισε άνετα τον Παναιτωλικό με 5-1.

TO ΜΑΤΣ: Η ΑΕΚ μπήκε με πολύ καλή νοοτροπία στο Πανθεσσαλικό μπλοκάρωντας τον Βόλο! Οι παίκτες της Ένωσης έπαιξε πολύ από αριστερά με κύριο εκφραστή των ενεργειών τον Τσούμπερ. Στο 10' οι κιτρινόμαυροι έχασαν μεγάλη ευκαρία με τον Άμραμπατ που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ύστερα από πάσα του Ανσαριφάρντ, απέναντι από τον Κλέιμαν,αλλά ο Μαροκινός σημάδεψε άουτ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν εφτά λεπτά αργότερα! Ο Μήτογλου δεν έκανε καλό γύρισμα με το κεφάλι στον Στάνκοβιτς, ο Μπαρτόλο μπήκε σφήνα και βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας έβαλε εμπόδια στις προθέσεις του.

Μετά το 20' ο Βόλος άρχισε να ισορροπεί και να βγαίνει με μεγαλύτερες αξιώσεις στην επίθεση. Στο 33' μάλιστα ο Στάνκοβιτς έκανε διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Μπαρτόλο και Γκρίλο. Μετά από πέντε λεπτά ο Ανσαριφάρντ απείλησε τον Κλέιμαν που δεν ήταν σταθερός στην αντίδρασή του. Στο 39' ο Πουρίτα κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ρεγκατέν γλίστρησε κατά την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ των κιτρινόμαυρων.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ! Στο 42', ύστερα από αντεπίθεση ο Τσούμπερ έβγαλε παράλληλο γύρισμα από αριστερά και ο Ανσαριφάρντ μετουσίωσε σε ασίστ την πάσα του Ελβετού (0-1), ο οποίος σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με ασίστ του Ιρανού (0-2).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος μετά τον εκνευρισμό που οδήγησε σε ένταση στο τέλος του πρώτου, αύξησε την πίεσή του. Η ΑΕΚ όμως όντας ψυχραιμότερη διαχειρίστηκε πιο ήρεμα το παιχνίδι. Εξάλλου το 0-2 της έδινε ασφάλεια, αλλά και επιφυλακή, καθότι η ομάδα της Μαγνησίας δεν είναι αμελητέα δύναμη. Μάλιστα προερχόταν από μία ηρωική ισοπαλία στην Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ προηγούταν 4-1 στο ημίχρονο.

Οι Βολιώτες πίεσαν και έβγαλαν καλές στιγμές. Στο 57' είχαν διπλή ευκαιρία με Φαν Βέερτ και Μπαριέντος. Στο 61' όμως είχε τη φάση του αγώνα για να καθαρίσει το παιχνίδι με τον Άμραμπατ να νικιέται από τον Κλέιμαν σε τετ α τετ. Αυτό η Ένωση το πλήρωσε το 80', όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν με αυτογκόλ του Βράνιες καθώς η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του μετά από δυνατό σουτ του εισελθέντα στο δεύτερο ημίχρονο Ρίνερ (1-2).

Η ΑΕΚ που είχε δοκάρι στο 82' με τον Γκαρσία κράτησε γερά στα τελευταία λεπτά. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Η Ένωση στην εκπνοή σκόραρε και τρίτο γκολ με τον Χατζισαφί και έτσι πήρε μεγάλη νίκη στον Βόλο με 3-1.

Ο ΗΡΩΑΣ: Έβγαλε ασίστ στο γκολ του Ανσαριφάρντ και σκόραρε το 2-0. Ο Τσούμπερ ήταν ο Mvp της ΑΕΚ στον Βόλο. Πανταχού παρών ανήμερα των 31 γενεθλίων του ο Βράνιες παρά το αυτογκόλ που σημείωσε! Πολύ καλό παιχνίδι και για τον Στάνκοβιτς που δείχνει να έχει ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο που οδήγησε στην κλήση του στην Εθνική Αυστρίας.

ΤΙ ΦΑΣΗ; Η τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 61'. Ύστερα από εκπληκτική κάθετη από τον Μάνταλο, ο Άμραμπατ κουβάλησε τη μπάλα, βγήκε ανενόχλητος τε α τετ με τον Κλέιμαν, ο οποίος τον νίκησε.

ΣΟΥΡΠΡΙΖ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Γκαρσία και Αραούχο είχαν προβλήματα (κρύωμα ο πρώτος ανέτοιμος ο δεύτερος, μετά το πρόβλημα στον δεξιό τετρακέφαλο ) και κάθισαν στον πάγκο. Έτσι, στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον Μάνταλο να παίρνει τη θέση του τραυματία Γέβτιτς, ενώ στην ενδεκάδα βρέθηκαν και πάλι Μήτογλου και Ρότα. Βασικός ξεκίνησε και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς παρά το πρόβλημα στο μηνίσκο που έδειξε ότι αντιμετωπίζει.

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν – Πουρίτα (45'+1' Ρίνερ), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι - Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαριέντος (77' Νίνης) - Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν (69' Ροσέρο)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι, Σιμόες (77' Σάκχοφ) – Άμραμπατ (92' Χατζισαφί), Μάνταλος (65' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ – Ανσαριφάρντ (66' Γκαρσία)

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ: Διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τη φάση του 29'. Θεώρησαν, ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή όταν ο Κλέιμαν την μπλόκαρε πάνω στη γραμμή, ύστερα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Τα ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού δεν ήταν κατατοπιστικά. Στο 34' οι Βολιώτες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βράνιες, το ριπλέι όμως έδειξε, ότι ο Βόσνιος αποκρούει με τον μηρό. Σκληρό χτύπημα του Φερνάντες, ο οποίος πατά το γόνατο του πεσμένου Ανσαριφάρντ. Ούτε κάρτα, αλλά ούτε καν φάουλ δεν έδειξε ο Τζοβάρας.

Στο 39' δόθηκε πέναλτι από ενέργεια του Σιμόες που βρήκε τον Πουτρίτα στο μπάσιμό του στην περιοχή. Στο 42', στο γκολ της ΑΕΚ από τον Ανσαιρφάρντ οι Βολιώτες διαμαρτύρονται για μη τήρηση Fair Play, για τον Πουρίτα, κατά την εκδήλωση της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Στην Ένωση διαμαρτύρονται για κόκκινη κάρτα του Γκρίλο για χτύπημα με το κεφάλι στον Σιμόες κατά τους πανηγυρισμούς. Επίσης στο 45'+3' ο Τζοβάρας δεν έδωσε ούτε κάρτα για το φάουλ του Κλέιμαν στον Άμραμπατ στη φάση απ' την οποία προήλθε το 0-2 του Τσούμπερ. Ο Τζοβάρας ναι μεν άφησε το πλεονέκτημα, αλλά έπρεπε να ακολουθήσει τον κανονισμό και να αποβάλλει τον Ισραηλινό τερματοφύλακα που ήταν ο τελευταίος παίκτης.

Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας

Βοηθοί: Θεόφιλος Μωϋσιάδης, Β' Βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος

4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης,

AVAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ:

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags