Facebook Pixel ΑΕΚ: "Βασικός στον Ολυμπιακό ο Τσούμπερ - Ο ρόλος έκπληξη στην 11αδα Γιαννίκη - Για πρωτάθλημα η ΑΕΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-25 16:50:00

"Βασικός στον Ολυμπιακό ο Τσούμπερ - Ο ρόλος έκπληξη στην 11αδα Γιαννίκη - Για πρωτάθλημα η ΑΕΚ"

του Γιώργου Κτενά
"Βασικός στον Ολυμπιακό ο Τσούμπερ - Ο ρόλος έκπληξη στην 11αδα Γιαννίκη - Για πρωτάθλημα η ΑΕΚ"

Γιατί δεν είναι Φορτούνης, τα γκολ στην Ένωση και τι δεν έχει δείξει ακόμα. Τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί της Ένωσης από τον Ελβετό άσο, πώς οδηγεί την ομάδα προς τον τίτλο και γιατί έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον Σέρχιο Αραούχο.

ΑΕΚ - Στίβεν Τσούμπερ: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ελβετού άσου, που σε ένα ακόμα ματς (εκείνο εναντίον του Βόλου) ενθούσιασε τους οπαδούς τής Ένωσης με την απόδοσή του, ο δημοσιογράφος Ανέστης Ζαχαράκης.

Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Match Money, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα το γερμανικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ακόμα στον επαγγελματισμό του Τσούμπερ, στο γεγονός ότι μπορεί να παίξει ακόμα και ως μπακ-χαφ, ενώ δεν απέκλεισε να βρεθεί μπροστά από τον Αραούχο στον πίνακα των σκόρερ, αν και δεν είναι επιθετικός.

"Για αυτό ξεχωρίζει ο Τσούμπερ - Εξτρέμ με ανάποδο πόδι - Μπακ-χαφ στο 3-5-2"

"Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, τέτοιοι παίκτες σπανίζουν. Επαγγελματίας 100%, αυτό τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, προσεχει τον εαυτό του. Στη Γερμανία ήταν πάντα σημαντικό μέλος στις ομάδες του, ήταν πάντα στο βασικό ροτέισον αν όχι βασικός στην 11άδα. Στη Γερμανία, βέβαια, δεν έκανε τόσο μεγάλη διαφορά όσο στην Ελλάδα", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος. 

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο; Γιατί στην ΑΕΚ τον βλέπουμε και στον άξονα, και πλάγια.

"Στη Χόφενχαϊμ το περισσότερο διάστημα τον έβαζαν αριστερό εξτρέμ με ανάποδο πόδι. Στην Άιντραχτ δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, αλλά είναι γεγονός ότι μπορεί να παίξει πίσω από τον φορ, μπορεί ως 8άρι, μπορεί εξτρέμ, μπορεί ακόμα και ως μπακ-χαφ στο 3-5-2. Είναι πολύ καλός τακτικά, ακόμα δεν το έχει δείξει στην Ελλάδα γιατί δεν έχει χρειαστεί να το δείξει. Έχει πολύ καλά φυσικά προσόντα, έκρηξη, εξαιρετικό σουτ, αντίληψη στον χώρο". 

"Δεν είναι Φορτούνης ή Βαλμπουενά - Καμία σύγκριση με Ονιεκούρου-Ρόνι Λόπες - Πάγκο Ζίβκοβιτς ή Μπίσεσβαρ στον ΠΑΟΚ"

Πρέπει η ΑΕΚ να χτίσει γύρω από αυτόν - Μπορεί δηλαδή να είναι ο παίκτης που θα την οδηγήσει στο πρωτάθλημα;

"Το μομέντουμ είναι ότι μπορεί να την κάνει αυτός ο παίκτης διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Έλειπε τέτοιος παίκτης, δεν χρειάζεται να πει ή να κάνει πολλά, δύο-τρεις ενέργειές του κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι όπως ο Φορτούνης ή ο Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό, δεν θα κάνει την υπερεντυπωσιακή ενέργεια, αλλά θα κάνει το ουσιαστικό".

Έχει τέτοιον παίκτη ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ;

"Με την ουσία που δίνει στα εξτρέμ τού Ολυμπιακού ο Μασούρας μπορεί να συγκριθεί η προσφορά του Τσούμπερ στην ΑΕΚ. Με τον Ονιεκούρου ή τον Ρόνι Λόπες δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο Τσούμπερ έχει και ηγετικά χαρακτηριστικά, έχει πλήρες πακέτο. Σε όποια ομάδα κι αν πήγαινε θα ήταν βασικός. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον έβαζε βασικό ο Μαρτίνς αν τον είχε στον Ολυμπιακό, ή ο Λουτσέσκου να έβαζε Ζίβκοβιτς-Μπίσεσβαρ στην 11άδα και να άφηνε πάγκο τον Τσούμπερ".

Τι παραπάνω να περιμένουμε για να δούμε αυτόν;

"Και μόνο ότι πηγαίνει για πρώτος σκόρερ, μπορεί να είναι μπροστά από Αραούχο ενώ δεν είναι επιθετικός, αυτό τα λέει όλα. Να τον δούμε και στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό βέβαια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους… τέλειωσε μετά τον Βόλο ο Γιαννίκης - Δύο ηχηρές αποχωρήσεις στην ΑΕΚ - Πρόταση έκπληξη!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags