Facebook Pixel Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: "Άλωσε" το Περιστέρι και έφυγε για τους "16" ο ΠΑΟ - "Λυτρωτής" Καρλίτος - Έσπασε το ρόδι στα εκτός!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-27 20:52:00

"Άλωσε" το Περιστέρι και έφυγε για τους "16" ο ΠΑΟ - "Λυτρωτής" Καρλίτος -Έσπασε το ρόδι εκτός (vid)

Sportdog Team
"Άλωσε" το Περιστέρι και έφυγε για τους "16" ο ΠΑΟ - "Λυτρωτής" Καρλίτος -Έσπασε το ρόδι εκτός (vid)

Με γκολ του Καρλίτος στο 38' ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι και προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέκλεισε τον Ατρόμητο με 1-0 στο Περιστέρι, χάρη σε γκολ του ασταμάτητου τη φετινή χρονιά, Καρλίτος. 

Ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο κακό του 15΄, ήταν εμφανώς καλύτερος από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η οποία για ακόμη ένα φετινό ματς ήταν αρκετά ακίνδυνη και δεν εκμεταλλεύτηκε ουσιαστικά το τρομερό ματς του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν πανταχού παρών.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άξιζε τη νίκη - πρόκριση από την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, η οποία αποτελεί ανάσα και... βάλσαμο ενόψει της συνέχειας, μιας και δεν υπήρχε περιθώριο για να χαθεί ένας τόσο σημαντικός στόχος από τα τέλη του Οκτωρβρίου.

Η αρχική ενδεκάδα

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σε σχέση με το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης επανέφερε στην ενδεκάδα τους Βέλεθ, Κώτσιρα και Ιωαννίδη, στις θέσεις των Πούγγουρα, Σάντσες και Βιτάλ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως νωχελικά στο ματς με τον Ατρόμητο, με τους γηπεδούχους μάλιστα να έχουν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Αυτή έγινε στο 6΄, όταν ο Κουλούρης άφησε την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Κωτσόπουλο, που αρχικά κόπηκε από τον Βέλεθ όμως την ξαναγυρίζει στον συμπαίκτη του, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι.

Το πρώτο 15΄ δεν είχε κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία με τους πράσινους να έχουν ανούσια κατοχή μπάλας και επιπόλαια λάθη στα μετόπισθεν, μιας και το δίδυμο Σάρλια και Βέλεθ χρειάστηκε λίγο χρόνο για να... δέσει κατά τη διάρκεια του ματς. Εξάλλου ο Ισπανός στόπερ είχε χάσει τα τρία τελευταία ματς και το δίδυμο ήταν με Σάρλια και Πούγγουρα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκός ήρθε στο 17'  και ξεκίνησε από την ωραία προσποίηση στον Γκαλβάο και τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη από δεξιά, με τον Καρλίτος να νικάει στον αέρα του Παπαδόπουλο αλλά η κεφαλιά που κάνει είναι άστοχη.

Μέχρι το πρώτο μισάωρο οι πράσινοι έμοιαζαν κάπως εγκλωβισμένοι στο παιχίδι του Ατρομήτου που έψαχνε τις αντεπιθέσεις. 

Ουσιαστικά η... τρίτη μεγάλη φάση του ματς έμελλε να είναι και το 1-0 για τον Παναθηναϊκό! Στο 38΄ο Χουάνκαρ σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, στη συνέχεια έγινε η προβολή-γύρισμα του Χατζηγιοβάνη παράλληλα με την εστία και τον Καρλίτος να σκοράρει σε κενή εστία!

Το δεύτερο μέρος

To πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάποια φάση, με τον Ατρόμητο να απειλεί πρώτος στο 56' όταν το σουτ του Κουλούρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι, δίχως να δυσκολευτεί.

Η απάντηση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 58΄, με ωραία κίνηση του Καρλίτος, που έστρωσε την μπάλα στον Παλάσιος, αλλά το σουτ του λίγο έξω από την περιοχή ήταν άστοχο.

5΄ αργότερα έγινε νέα πολύ καλή φάση για τον Παναθηναϊκό, με τον Καρλίτος να αφήνει πίσω του τον Νάτσο, να βγάζει κάθετα για τον Χατζηγιοβάνη, αλλά εκείνον να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Γιαννιώτη. Από εκεί και πέρα στο 71΄ένα στημένο του Χατζηγιοβάνη παραλίγο να γίνει αυτογκόλ από τον Σάλομον, με τον Έλληνα κίπερ να αποκρούει. Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να φρεσκάρει την ομάδα παιρνόντας τους Βιτάλ και Σάντσες στο ματς, στις θέσεις των Παλάσιος και Χουάνκαρ.

Στο 85΄ ο Γιαννιώτης έκανε νέα απόκρουση, μετά την εξαιρετική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη. Στην τελευταία φάση του ματς ο Ευαγγέλου έδωσε ένα τουλάχιστον... οριακό φάουλ υπέρ του Ατρομήτου, έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι, ωστόσο αυτό δεν έγινε κάποια ουσιαστική απειλή.

Πως παρέταξαν οι δύο προπονητές τις ομάδες τους

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε σε διάταξη 5-3-2 τους εξής παίκτες: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης, Γκαλβάο, Νάτσος, Σάλομον, Καρτάλης, Κωτσόπουλος, Κουλούρης.

O Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Μπρινιόλι στο τέρμα, με τους Κώτσιρα, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη-Παλάσιος στα άκρα και τον Καρλίτος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιωαννίδη.

Πηγή: prasinostypos.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags