ΠΑΟΚ: Σε όλα τα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας του Δικέφαλου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας, δημοσιογράφος που καλύπτει πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του συλλόγου και ξέρει σε βάθος το ρεπορτάζ.

"Αυτό να προσέξει ο Ολιβέιρα - Πότε επιστρέφει στον ΠΑΟΚ - Αυτό θα κάνει μαζί του ο Λουτσέσκου"

"Το καλύτερο σενάριο αναφέρει ότι θα είναι έτοιμος σε δύο μήνες, δηλαδή αρχές του χρόνου. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αλλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι δύο πρώτοι μήνες είναι εύκολοι για τον παίκτη, αλλά οι δύο επόμενοι μήνες είναι αυτοί που πάντα φοβούνται όλοι. Πάντα στους χιαστούς αυτό που προσπαθούν να πείσουν τους παίκτες οι γιατροί, είναι ότι χρειάζεται προσοχή να μην επιβαρύνουν το άλλο πόδι μέχρι να γίνει καλά αυτό που πέρασε χιαστό", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Α. Τσακαλέας.

Πώς θα διαμορφωθούν τα πλάνα τού Λουτσέσκου με τον Ολιβέιρα διαθέσιμο;

"Η απουσία τού Ολιβέιρα είναι κομβική, του άλλαξε τα πάντα, του άλλαξε τα σχέδια. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι από τους επιθετικούς του ο ΠΑΟΚ έχει πάρει ελάχιστα γκολ μέχρι στιγμής. Άρα, όντως, είναι σημαντική η επιστροφή του και θα του λύσει τα χέρια".

"Αυτό είναι το πρόβλημα με Σφιντέρσκι - Εκεί ψάχνει παίκτες ο ΠΑΟΚ - Τρεις μεταγραφές για πρωταθλητισμό"

Θεωρείς ότι θα αλλάξει σύστημα; Ίσως να παίξει πιο πίσω ο Άκπομ, όπως όταν υπήρχε στην ομάδα ο Πρίγιοβιτς;

"Το σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει. Σφιντέρσκι και Άκπομ πρέπει να δείξουν αν μπορούν να είναι παρτενέρ ή όχι του Ολιβέιρα. Ο Σφιντέρσκι έχει "πρόβλημα" στον ΠΑΟΚ: Πάντα ακούγεται το όνομά του στην ομάδα αλλά ποτέ δεν είναι πρώτος επιθετικός, ποτέ η ομάδα δεν τον είχε ως πρώτο επιθετικό. Αυτό δεν το λέει ο ίδιος, αλλά το είχε εκφράσει με δηλώσεις του ο μάνατζέρ του. Όμως για να συμβαίνει αυτό κάτι σημαίνει. Γιατί και ο ΠΑΟΚ δεν έχει νιώσει ότι μπορεί να είναι ο Σφιντέρσκι ο επιθετικός που θα βάλει 15-20 γκολ".

Τι θα γίνει με την ενίσχυση του χειμώνα;

"Εξακολουθεί να ψάχνει επιτελικό μέσο, εξακολουθεί να ψάχνει εξτρέμ και υπάρχει κινητικότητα για το κέντρο της άμυνας. Εκεί που ο Βαρέλα με τον Κρέσπο περνάνε συχνά χρόνο στο ιατρικό δελτίο. Αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά πρωταθλητισμού ο ΠΑΟΚ, χρειάζεται τρεις παίκτες τον Γενάρη". 

"Τόσα ζήτησε ο Ζίβκοβιτς - Για αυτό δεν έχει ανανεώσει ακόμα ο Ίνγκασον - Όλη η αλήθεια για τη Νέα Τούμπα"

Λήγουν 16 συμβόλαια - Πώς θα διατηρήσει 15 παίκτες (ο Ζίβκοβιτς συμφώνησε ήδη, ενώ και ο Ίνγκασον θα ανανεώσει σίγουρα) σε ρυθμό πρωταθλητισμού, όταν από τον Γενάρη θα μπορούν να υπογράψουν σε άλλη ομάδα;

"Επαφίεται σε εκείνους, ότι θα παίξουν για το επόμενο συμβόλαιο, δεν έχουν άλλη επιλογή. Έστω κι αν θέλουν φύγουν και να βρουν καλύτερο συμβόλαιο, πρέπει να δείξουν πράγματα. Ζίβκοβιτς και Ίνγκασον ζητούν εφταψήφιο συμβόλαιο. Και ο μεν Ζίβκοβιτς είπε "Εδώ, αυτός είμαι". Για τον Ίνγκασον ναι μεν ξέρουν τις ικανότητές του αλλά πρέπει να δουν σε τι κατάσταση είναι μετά από 7 μήνες". 

Τέλος, να κλείσουμε με δύο λόγια για την Τούμπα; Τι εξελίξεις έχουμε εκεί;

"Τον τελευταίο 1,5 μήνα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση συναντήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με ανθρώπους 5 διαφορετικών υπουργείων, προκειμένου να καλυφθεί όλο το φάσμα που αφορά το νέο γήπεδο. Το πρόβλημα με το Καυτανζόγλειο έχει δημιουργηθεί γιατί ο ΠΑΟΚ ζητάει να συζητήσει απευθείας με την κυβέρνηση. Η σύμβαση που θέλει να υπογράψει δεν είναι από εκείνες που έχουν την αρμοδιότητα οι άνθρωποι του Καυταντζογλείου για να τις φτιάξουν. Αυτά όσον αφορά τη μετακόμιση σε άλλο γήπεδο. Τώρα για την Τούμπα, ο Οκτώβριος τελειώνει και προ εξαμήνου έλεγαν ότι θα έβγαινε το Προεδρικό Διάταγμα μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Κάτι που δεν έγινε. Άρα αυτό που περιμένουμε είναι να βγει το προεδρικό διάταγμα το συντομότερο δυνατό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε πρωί Σαββάτου: Πέφτουν οι υπογραφές στον ΠΑΟΚ με τον παιχταρά - Εξτρέμ για πρωτάθλημα!