ΑΕΚ - Άρης: Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ΑΕΚ - Άρης, που "σήκωσε" πολλή συζήτηση και διαμαρτυρίες από αμφότερες τις ομάδες.

Αρχικά ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας τόνισε ότι ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δεν έπρεπε να επιτρέψει την έναρξη του αγώνα, αλλά να δώσει εντολή να αλλάξουν οι εμφανίσεις του Άρη, αφού ήταν παρεμφερείς με αυτές της ΑΕΚ (σ.σ. ο κανονισμός προβλέπει ότι ο φιλοξενούμενος πρέπει να αλλάξει φανέλα σε τέτοιες περιπτώσεις).

Στην ανάλυσή του στην "Αθλητική Κυριακή", ο Παναγιώτης Βαρούχας υποστήριξε ότι σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά για χέρι του Μπράμπετς, αφού επρόκειτο για το χέρι στήριξης του Τσέχου αμυντικού. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο βοηθός έκανε λάθος στο 18', κόβοντας με οφσάιντ τον Ανσαριφάρντ.

Αναφορικά με τον Λάζαρο Ρότα, ο καθηγητής διαιτησίας συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή να του δείξει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 7', υποστήριξε όμως ότι άσος της AEK έπρεπε να δει και δεύτερη κίτρινη στο 17', καθώς δεν φαίνεται να βρίσκει μπάλα παρά μόνο τον αντίπαλό του σε τάκλιν που επιχείρησε. Διευκρίνισε πάντως, ότι η τηλεοπτική λήψη από τη φάση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησε με την υπόδειξη πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 35', τονίζοντας ότι υπάρχει επαφή του Μπράμπετς με τον Μάνταλο, ενώ δικαίωσε Διαμαντόπουλο-VAR και για την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μήτογλου στο 68'.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έστησαν στα εννιά μέτρα τον Άρη- Για γέλια το πέναλτι, δύο κόκκινες- Ντρέπονται άραγε οι ΑΕΚτζήδες;