ΑΕΚ - Πέτρος Μάνταλος: Πολύ παραγωγική σεζόν διανύει φέτος ο αρχηγός της ομάδας, με 5 ασίστ σε 8 αγωνιστικές, παρά το γεγονός ότι έχει αισθητά λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με προηγούμενες περιόδους.

 

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Κεγαχιά, τον προπονητή που τον ανέδειξε στην Ξάνθη και έκανε τη μεγάλη μεταγραφή στην Ένωση το καλοκαίρι του 2013 (αν και φόρεσε τη φανέλα της την επόμενη αγωνιστική περίοδο), προκειμένου να μιλήσουμε για τον Έλληνα άσο, που φαίνεται ότι διανύει εξαιρετική σεζόν.

 

"Για αυτό ξεχώριζε ο Μάνταλος - Δεν τελειώνει μόνος τις φάσεις γιατί... - Τι τον πείσμωσε φέτος"

 

"Είναι οφθαλμοφανές ότι έχει μυαλό, είναι πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής που μπορεί να βγάλει σε θέση βολής τους συμπαίκτες του την κατάλληλη στιγμή. Ξεχώριζε για την καλή τεχνική που είχε αλλά και το μυαλό από μικρή ηλικία που παρουσίαζε στο γήπεδο", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στο sportdog, o καλός προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε για το γεγονός ότι έχει φτάσει τις 5 ασίστ σε 8 αγώνες μέχρι στιγμής:

 

"Για εμένα δεν είναι έκπληξη, είναι φυσικό επόμενο της πορείας του, είναι παίκτης που κοιτάζει το σύνολο και όχι τον εαυτό του. Σε πολλές φάσεις ενώ μπορεί να τις τελειώσει μόνος του, δίνει πάσα για να σιγουρέψει το γκολ. Αυτό είναι στοιχείο που το είχε από μικρός".

 

Η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι φράκαρε, με μία έννοια, με μεταγραφές τις θέσεις που μπορεί να παίξει. Με αποτέλεσμα να παίζει λιγότερο, κάτι που όμως από την άλλη πλευρά τον βοηθάει να είναι πιο φρέσκος και, άρα, πιο παραγωγικός.

 

"Ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι υγιής. Το ότι υπάρχουν εξίσου καλοί παίκτες στις θέσεις που παίζει, τον κάνει να πεισμώνει, να δουλεύει περισσότερο κ.λπ. Όλα παίζουν ρόλο, η θέση που παίζει, η χρονιά της ομάδας του, είναι συνδυασμός πραγμάτων που τον κάνει να ξεχωρίζει. Σίγουρα και τα πιο φρέσκα πόδια παίζουν ρόλο, όπως και ότι δεν έχει τραυματισμούς".

 

Έτσι απάντησε στο κράξιμο της κερκίδας - "Αυτή είναι η θέση του στο γήπεδο - Γιατί έκανε τρία χρόνια για να παίξει στην Ξάνθη"

 

Στην ΑΕΚ υπήρξε μερίδα οπαδών που του φόρτωναν τα πάντα, κυρίως τα προηγούμενα χρόνια - Παρόλα αυτά είναι ακόμα εδώ και, φέτος, πιο παραγωγικός από ποτέ.

 

"Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Επίσης, όταν είσαι για χρόνια σε μια ομάδα και περιμένουν όλοι πολλά από εσένα, η πίεση είναι μεγάλη. Το θέμα είναι αν είσαι δυνατός χαρακτήρας και ηγέτης. Άρα το μυστικό είναι ότι στάθηκε, εμφανίστηκε δυνατός μέσα σε αυτή τη διαδικασία".

 

Μπορούμε να πούμε ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

 

"Εξαρτάται από το σύστημα της ομάδας. Εδώ τον βάζαμε (και θεωρώ ότι μπορεί να παίξει εξίσου καλά) πίσω από τον επιθετικό όταν η ομάδα παίζει με έναν προωθημένο. Αλλά μπορεί και αριστερά, ενώ και πιο πίσω στον άξονα, ως 8άρι, μπορεί να δώσει πολλά όταν η ομάδα του παίζει με δύο επιθετικούς".

 

Πώς θέλετε να κλείσουμε;

 

"Ο Πέτρος όταν ήρθε στην Ξάνθη φάνηκε ότι είχε χαρακτηριστικά που, δουλεύοντας, θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν ψηλά. Εδώ δούλεψε πολύ, δεν μπήκε αμέσως στην πρώτη ομάδα και δεν έπαιξε αμέσως στην πρώτη ομάδα. Κάναμε τρία χρόνια υπομονή για να γίνει ο παίκτης που μπήκε στην 11άδα και ξεχώρισε".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος και με… φωνές έφυγε από το ΟΑΚΑ ο Μελισσανίδης