Ολυμπιακός: Εντείνεται το ενδιαφέρον της Ρόμα γύρω από τον Μαντί Καμαρά. Όπως μεταφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, η ομάδα της Ρώμης ετοιμάζει κρούση στον Ολυμπιακό τον Γενάρη, ενώ στο μικροσκόπιο των Ρωμαίων έχουν τεθεί επίσης ο Γιώργος Μασούρας με τον Ακιμπού Καμαρά.

Τα δεδομένα της υπόθεσης ανέλυσε μιλώντας στο Sportdog ο ειδικος αναλυτής του διεθνούς ποδοσφαίρου, Μάνος Σταραμόπουλος, ο οποίος στάθηκε στον παράγοντα Ραϊόλα.

Η Ρόμα δεν είναι η ιταλική ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον για Καμαρά! Γιατί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία;

«Οι Ιταλοί έχουν δικούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα, όπως έχουν σε όλον τον κόσμο. Είναι πολύ εύκολη η πληροφόρηση μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων ενός Ιταλού ατζέντη. Βλέπουν, ότι ο Καμαρά είναι παίκτης αξιόπιστος και φθηνή λύση για τα ιταλικά δεδομένα. Έχουν επίσης καλά παραδείγματα. Ο Μανωλάς στη Νάπολι, ο Λυκογιάννης στην Κάλιαρι, ο Κυριακόπουλος στη Σασουόλο. Όλοι τους πάνε καλά. Άρα, γιατί να μη στραφούν στην ελληνική αγορά που είναι φθηνότερη απ'τη γαλλική, την αγγλική ή την ισπανική;»

Λέγεται ότι ο Ολυμπιακός θέλει 15 εκατ.Ευρώ για Καμαρά! Θα τα δώσει αυτά τα λεφτά η Ρόμα;

«Οι περισσότερες ιταλικές ομάδες μπορούν να δώσουν τέτοιο ποσό. Και η Ρόμα και η Νάπολι. Δεν μιλάω για Γιουβέντους και Ίντερ. Εδώ η Νάπολι έδωσε 80 εκατ.Ευρώ για τον Όσιμεν. Έχει αποδειχτεί λίρα εκατό στη Serie A. Έχει εκτινάξει την τιμή του 20 και 30% παραπάνω. Εκεί που είναι στην πρώτη θέση συμβάλλει τα μέγιστα ο Νιγηριανός. Σημειωτέον, ότι ο Σπαλέτι που είναι ένας πανέξυπνος προπονητής και έχει δουλέψει εκτός Ιταλίας παρακολουθεί μέσω των συνεργατών του και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Μπορεί ο Καμαρά να γίνει υπολογίσιμη επιλογή;

«Πλέον το ποδόσφαιρο με τις αλλαγές που έχουν προωθηθεί λόγω κορωνοϊού πηγαίνει περισσότερο προς το μπάσκετ. Δεν μιλάμε πλέον για βασική 11άδα αλλά για 25άδα. Οπότε για να μην πάρει η Ρόμα τον Καμαρά που θα τη βοηθήσει αρκετά; Θα ανεβάσει και εκείνος το πρεστίζ, τη φήμη και τις αποδοχές του. Θα βγει και κερδισμένος ο Ολυμπιακός».

Πόσο έτοιμο βλέπεις τον Καμαρά για αυτό το άλμα στην καριέρα του;

«Το θέμα δεν είναι να πάει ένας παίκτης σε μία μεγαλύτερη ή πιο εύρωστη ομάδα. Το θέμα είναι ποιες φιλοδοξίες έχει και ο ίδιος. Αν έχει φιλοδοξίες σαν τον Ρονάλντο που θέλει να είναι στην κορυφή ακόμα και στα 36 του τότε θα βγάλει και περισσότερα λεφτά.                                  

Πόσο καταλυτικός θα είναι ο παράγων Ραΐολα στο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Καμαρά σε ιταλική ομάδα;

«Είναι γνωστό, ότι ο Ολυμπιακός με τον Ραϊόλα έχει άριστη συνεργασία. Αυτό τα λέει όλα».

Έχετε επικοινωνία με τον Ιταλό ατζέντη;

«Θυμάμαι που ταξιδεύαμε μαζί πριν μερικά χρόνια στην ίδια πτήση. Μου είχε πει “όλο μπροστά μου σε βρίσκω”. Είχαμε συναντηθεί και παλαιότερα στο Μόντε Κάρλο σε μία εκδήλωση που έκανε η UEFA για τον Πογκμπά την ισότητα και τη διαφορετικότητα.

Ο Ραϊόλα έχει σπουδάσει οικονομικά. Έχει δουλέψει όμως και σε πιτσαρία, κάτι που δεν ντρέπεται και έχει απόλυτο δίκιο, καθώς η δουλειά δεν είναι ντροπή. Βρίσκεται πίσω από πολλές μεταγραφές ποδοσφαιριστών και σταρ. Το 2019 βρισκόταν στην 3η θέση του περιοδικού Forbes για τους ατζέντηδες που αποδεικνύονται Μίδες! Εκείνη την εποχή ο Ιταλός είχε συνολικές συμβάσεις στα 703 εκ. δολάρια ,ενώ ο ίδιος είχε αποκομίσει γύρω στα 43,7 εκ. δολάρια. Οι καλύτεροι «πελάτες του» είναι ο Πολ Πογκμπά, ο Μάρκο Βεράτι, Ο Λορέντσο Ινσίνιε και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αυτό είναι το πλάνο Κλοπ για Τσιμίκα - Πώληση με 22 εκατ. λίρες - Το παρατσούκλι του στο Λίβερπουλ"