Facebook Pixel Ελλάδα – Ισπανία: Τετέλεσθαι… Οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική – Πέναλτι "φάντασμα" για τους Ισπανούς (vid)
| 2021-11-11 23:40:00

Τετέλεσθαι… Οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική – Πέναλτι "φάντασμα" για τους Ισπανούς (vid)

Sportdog Team
Τετέλεσθαι… Οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική – Πέναλτι "φάντασμα" για τους Ισπανούς (vid)

Η Γαλανόλευκη δεν κατάφερε να απειλήσει πραγματικά σε κανένα σημείο του αγώνα τους Φούριας Ρόχας με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα και τον μαθηματικό αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ελλάδα – Ισπανία: Όνειρο ήταν και… πάει η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, μιας και στο κρίσιμο παιχνίδι του ΟΑΚΑ έχασε από τους Ισπανούς με 0-1, χάρη σε γκολ του Σαράμπια με πέναλτι από το 26', σε μια φάση που διεθνείς μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του Μαρτσίνιακ. Έτσι παρά τις ευκαιρίες που έχασαν οι διεθνείς μας να ισοφαρίσουν, έμειναν στους 9 βαθμούς, με τους Φούριας Ρόχας να επωφελούνται την ήττα της Σουηδίας και να ανεβαίνουν στην πρώτη θέση, που οδηγεί απευθείας στο Μουντιάλ, και περιμένουν τους Σκανδιναβούς την Κυριακή για έναν αγώνα… τελικό.

Το ματς:

Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με την Εθνική μας να πιέζει πολύ τα πρώτα λεπτά του αγώνα, θέλοντας να αγχώσει τους Ισπανούς, κάτι που όμως ήταν παροδικό με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν άμεσα τα ηνία της αναμέτρησης. Οι Φούριας Ρόχας ξεκίνησαν και επέβαλαν ένα αργό τέμπο στον αγώνα, χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τους, με τους διεθνείς μας να κλείνουν άμεσα τους χώρους. Παρά την κατοχή της μπάλας που είχαν οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε, ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος, με την Γαλανόλευκη να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 17΄λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν ωραία ομαδική προσπάθεια με την μπάλα να φτάνει στον Ντε Τομάς που ήταν ξεχασμένος στην ελληνική άμυνα, όμως ο Ισπανός θα καθυστερήσει, με τον Γούτα να τον κόβει πριν εκείνος σουτάρει. Στο 21' η Εθνική μας ομάδα θα βρει δίχτυα, όταν μετά από κόψιμο λίγο πίσω από το κέντρο, ο Παυλίδης θα βρει πολύ ωραία τον Μασούρα, που θα τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και με πολύ ωραίο σουτ θα νικήσει τον Σιμόν, κάνοντας το 1-0, όμως το γκολ θα ακυρωθεί σωστά, μιας και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα είναι λίγο πιο μπροστά από την ισπανική άμυνα.Και σαν μην έφτανε αυτό για την Γαλανόλευκη στο 24' θα έρθει η ψυχρολουσία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και ολιγωρία στην ελληνική άμυνα, ο Ινίγκο Μαρτίνεθ θα γίνει κάτοχος της μπάλας και να πέφτει μετά από μαρκάρισμα από τον Γιαννούλη, με τον Μαρτσίνιακ να δίνει πέναλτι, κάτι που επικύρωσε και το VAR.

Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Σαράμπια που θα στείλει τον Βλαχοδήμο από την άλλη πλευρά κάνοντας έτσι το 0-1. Μετά το γκολ οι Ισπανοί δεν σταμάτησαν την πίεση συνεχίζοντας να κυκλοφορούν ακόμα πιο άνετα την μπάλα, ενώ στο 30' ένα σουτ του Γκαγιά θα αναγκάσει τον Βλαχοδήμο σε μια δύσκολη απόκρουση, ενώ τρία λεπτά μετά ο Τσιμίκας θα κόψει τον Ντε Τομάς την τελευταία στιγμή, επωφελούμενος ένα λάθος του Γούτα. Στο 36' οι Φούριας Ρόχας θα φτάσουν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Μοράτα θα περάσει από τα αριστερά τον Γούτα και θα φτάσει, από πλάγια θέση, απέναντι από τον Βλαχοδήμο που θα αποκρούσει όμως εντυπωσιακά το σουτ του επιθετικού της Γιουβέντους κρατώντας το 0-1.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με αλλαγές από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ, κάτι που δεν θα αλλάξει όμως την εικόνα του παιχνιδιού των διεθνών μας. Οι Ισπανοί συνέχισαν να έχουν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, ενώ η οδηγία να μένουν πίσω οι πλάγιοι μπακ των Φούριας Ρόχας έκανε το παιχνίδι τους ακόμα πιο αργό, αλλά πιο σίγουρο για εκείνους. Στο 52' η Ελλάδα προσπάθησε να βγει στην κόντρα με τον Τζόλη να βγάζει πολύ ωραία μπαλιά πίσω από την πλάτη της άμυνας των Ισπανών, όμως ο Δουβίκας δεν θα προλάβει με τον Σιμόν να μπλοκάρει.

Η Εθνική μας όσο η ώρα περνούσε θα πάρει χώρο και θα ανεβάσει το παιχνίδι, όμως παρά το γεγονός αυτό δεν μπορούσε να γίνει απειλητική για την εστία του Σιμόν. Στο 68' οι Ισπανοί θα προσπαθήσουν να βγουν στην κόντρα και να αντεπιτεθούν πολύ γρήγορα με την μπάλα να φτάνει στον Ροντρίγκο, που θα κάνει μια ντρίμπλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και θα σουτάρει, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 74' μια προσπάθεια του Ρόδρι θα έχει την ίδια κατάληξη. Τρία λεπτά μετά ο Τσιμίκας θα βγάλει πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά, με τον Τζόλης να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα κοντράρει και θα περάσει κόρνερ.

Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού και παρά την πίεση που προσπαθούσε να ασκήσει η Εθνική μας οι Ισπανοί κρατούσαν εύκολα την μπάλα, μεταφέροντας το παιχνίδι στο μέρος που αμυνόντουσαν οι διεθνείς μας, κάτι που δεν έδινε στους Έλληνες παίκτες να ζητήσουν το γκολ που τόσο πολύ ήθελαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν φάσεις σε καμία από τις δύο εστίες με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη που τους κάνει... αφεντικά στην υπόθεση απευθείας πρόκριση στο Κατάρ και την Εθνική μας οριστικά εκτός τελικής φάσης.

Σκόρερ: 26' Σαράμπια (πεν)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Γούτας, Μπουχαλάκης (78' Πέλκας), Γιαννούλης (67' Λημνιός), Μασούρας (46' Τζόλης), Ανδρούτσος, Παυλίδης (46' Δουβίκας), Μάνταλος, Τσιμίκας, Σιώπης.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Μαρτίνεθ (88' Αθπιλικουέτα), Ντε Τομάς (56' Ροντρίγκο), Μοράτα (65' Φορλάνς), Κόκε, Γκάβι (65' Μπουσκέτς), Γκαγιά, Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Σαράμπια (56' Όλμο).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags