Facebook Pixel Ελλάδα – Κόσοβο: Έλληνας... ασθενής! Ούτε το... Κόσοβο η Εθνική που δείχνει ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-11-14 23:39:00

Έλληνας... ασθενής! Ούτε το... Κόσοβο η Εθνική που δείχνει ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έλληνας... ασθενής! Ούτε το... Κόσοβο η Εθνική που δείχνει ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά και την ολιγωρία της άμυνας πλήρωσε η Εθνική μας στο ΟΑΚΑ μένοντας στο 1-1 με το Κοσοβο και ολοκληρώνοντας με το… αριστερό τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Ελλάδα – Κόσοβο: Αυτοκτονική για ακόμα μια φορά η Εθνική μας κατάφερε να… ξενερώσει και τους λίγους που είχαν βρεθεί στο ΟΑΚΑ και παρά τις ευκαιρίες που έχασε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και το γεγονός ότι στο 44' πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μασούρα, δεν κατάφερε να κερδίσει τους Κοσοβάρους σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στο 1-1. Οι διεθνείς μας έχασαν τεράστιες ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, όμως για ακόμα μια φορά προβλημάτισαν στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να πάρουν μια… πικρή ισοπαλία, που μπορεί να μην έχει βαθμολογικές απώλειες αλλά δεν αφήνει και ιδιαίτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Το ματς:

Ο αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου ξεκίνησε με την Εθνική μας να έχει στόχο να πιέσει ψηλά την άμυνα των Κοσοβάρων, με στόχο να τους εξωθήσει σε λάθη που θα έφερναν από νωρίς ένα τέρμα. Αυτό θα κάνει τους διεθνείς μας μόλις στο 10' να φτάσουν πολύ κοντά στο ανοίξουν το σκορ της αναμέτρησης, όταν ο Ανδρούτσος θα δώσει στον Μπουχαλάκη, που θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Όσο ο χρόνος περνούσε ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε, με τη Γαλανόλευκη, πάντως να έχει την απόλυτη κατοχή της μπάλας, αλλά να δυσκολεύεται να διασπάσει την άμυνα των Κοσοβάρων που είχαν σαν στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν τρεις φορές να χτυπήσουν τους διεθνείς μας με βαθιά πάσα από την άμυνα, πίσω από τα στόπερ της Γαλανόλευκης, με τις πάσες να βγαίνουν αλλά ισάριθμες φορές ο Βλαχοδήμος να προλαβαίνει να μπλοκάρει πριν οι επιθετικοί του Κοσόβου γίνουν επικίνδυνοι. Στο 30' η Εθνική μας θα απειλήσει ξανά, από στημένη φάση αυτή τη φορά, όταν ο Τσιμίκας θα εκτελέσει φάουλ σε πολύ καλό σημείο, όμως ο Μούριτς θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ θα κάνει ωραία σέντρα, με τον Δουβίκα να πιάνει την κεφαλιά από πολύ καλό σημείο, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι Κοσοβάροι θα απειλήσουν για πρώτη φορά στον αγώνα, όταν ο Ράσιτσα θα κάνει πολύ ωραία κίνηση έξω από την περιοχή του Βλαχοδήμου και θα σουτάρει, όμως η προσπάθειά του θα περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια το Έλληνα τερματοφύλακα. Οι διεθνείς μας θα φτάσουν κοντά στο γκολ και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αρχικά ο Γούτας και μετά ο Τσιμίκας δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ, καθώς τα σουτ από καλή θέση θα κοντράρουν.

Τελικά όμως η Εθνική μας θα πάει με προβάδισμα στο αποδυτήρια, μιας και στο 44' μετά από πολύ ωραία σέντρα του Πέλκα από τα δεξιά, ο Μασούρας με κεφαλιά – ψαράκι στον κέντρο της άμυνας των Κοσοβάρων θα νικήσει τον Μούριτς και θα κάνει το 1-0. Οι διεθνείς μας στο δεύτερο μέρος θα μπουν με την ίδια διάθεση, πιέζοντας ψηλά και θέλοντας να πετύχουν και δεύτερο γκολ, για να κλειδώσουν τον αγώνα, και μάλιστα στο 52' θα φτάσουν μια ανάσα από αυτό, όταν ο Τσιμίκας θα βγάλει ωραία σέντρα από τα αριστερά, με τον Μασούρα και πάλι να πετάγεται ανάμεσα στους αμυντικούς του Κοσόβου, όμως η προβολή του θα περάσει ψηλά, λόγω της κακής θέσης που είχε το σώμα του επιθετικού του Ολυμπιακού.

Στο 60' η Εθνική θα φτάσει και πάλι να απειλήσει την εστία του Μούρτιτς, αυτή τη φορά από μακριά, με ένα σουτ από τον Πέλκα, όμως το σουτ του θα περάσει και αυτό μακριά από την κοσοβάρικη εστία. Η κατάληξη θα είναι ίδια σε προσπάθειες, των Τσιμίκα και Δουβίκα στην συνέχεια, με τους διεθνείς μας όμως να δείχνουν διάθεση να μην ρίξουν την απόδοσή τους και να συνεχίζουν να πιέζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 68, δύο λεπτά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Τζόλης θα χάσει απίθανη ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν μετά από πολύ ωραία σέντρα από τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, ο νεαρός δεν θα προλάβει για πολύ λίγο να την στείλει σε κενή εστία.

Στο 74' η Ελλάδα θα χάσει ακόμα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τζόλης θα βγει στην κόντρα με τον Τζόλη, που θα διασχίσει το μισό γήπεδο, θα μπει στην περιοχή, και θα πασάρει Πέλκα, με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Μούριτς να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στην συνέχεια ο Μάνταλος δεν θα μπορέσει να κάνει ένα καλό γύρισμα. Και σαν μην έφτανε αυτό δύο λεπτά μετά η Εθνική μας θα τιμωρηθεί μιας και το Κόσοβο θα καταφέρει να… ισοφαρίσει από το πουθενά. Στο 78' ο Ζέγκροβα θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ραχμάνι να πετάγεται στην ελληνική περιοχή, μόνος του, και από κοντά να κάνει το 1-1.

Στο 79' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν μια ανάσα από την πλήρη ανατροπή, όταν και πάλι στην αντεπίθεση θα βρουν την άμυνα των διεθνών μας χωρίς ισορροπία, με τον Μπερίσα να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή και την μπάλα να "γλείφει" το δοκάρι του Βλαχοδήμου και να περνάει έξω. Στην συνέχεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν δύο απίστευτες ευκαιρίες να σημειώσουν και δεύτερο γκολ, μέσα σε ένα λεπτό, όταν ο Ζέγκροβα θα κάνει εκπληκτική ενέργεια όμως το πλασέ του θα κόψει την τελευταία στιγμή ο Γούτας στο 88', ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά η κεφαλιά του Βοϊβόντα θα περάσει ελάχιστα έξω. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μούριτς θα αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Παυλίδη κρατώντας το σκοτ, ενώ στα υπόλοιπα λεπτά το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει με την Εθνική μας να μένει στο 1-1 και να ολοκληρώνει πολύ άσχημα τα προκριματικά του Μουντιάλ για το Κατάρ.

Σκόρερ: 44' Μασούρας - 78' Ραχμάνι

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80' Παυλίδης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας (80' Βρουσάι), Μασούρας (86' Λημνιός), Δουβίκας (66' Τζόλης)

Κόσοβο: Μούριτς, Αλίτι, Σχάλα (70' Χαλίμι), Φαζιλτζί, Ρασίτσα (80' Σελμάνι), Ραχμάνι, Μπερίσα, Βοϊβόντα, Λοσάι (46' Ζεγκρόβα), Μουρίκι, Ιντρίσι (86' Καστράτι)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags