Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Φερνάντο Σάντος: Το μεγάλο "κόλλημα" Σάντος για Ελλάδα - Μόνο με... 6 εκατ. μέχρι το 2024 - Μείωση σε Φαν’τ Σχιπ!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-17 17:29:00

Οι agents κρατάνε Σάντος στην Εθνική - Τι είπε ο Κωνσταντινίδης για Φαν΄τ Σχιπ και η... Big Friday!

Οι Μιχείες
Οι agents κρατάνε Σάντος στην Εθνική - Τι είπε ο Κωνσταντινίδης για Φαν΄τ Σχιπ και η... Big Friday!

Τι θα τον εμποδίζει ακόμη κι αν απολυθεί αύριο να γυρίσει στην Ελλάδα. Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση Φερνάντο Σάντος, η δέσμευση μέχρι το 2024, ποιοι τον κρατάνε στην Εθνική Πορτογαλίας και όλα όσα έλεγε ο Κωνσταντινίδης στην Τρίπολη για τον νυν Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής.

Άλλο ρεπορτάζ κι άλλο... rumors. Άλλο γνώση κι άλλο γνώμη. Άλλο ερμηνεία κι άλλο πρόβλεψη. Άλλο follow up κι άλλο... ιστορία/"αφήγημα". Άλλο το πρωτογενές κι άλλο το... αναπαραγωγής! Να τα διευκρινίζουμε αυτά...

Πάμε τώρα να πιάσουμε σοβαρά και το θέμα "προπονητής στην Εθνική Ελλάδας".

1. Λογικά την Παρασκευή, που έχουν πει να τα ξαναπούν με τους Φαν Σχιπ / Βίντερς, θα ξέρουμε αν ο Ολλανδός θα συνεχίσει ή όχι στον "γαλανόλευκο" πάγκο.

2. Ο θεωρητικά καθ ύλην αρμόδιος και... εισηγητής στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για το επίμαχο θέμα, δηλαδή ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κωνσταντινίδης, βρέθηκε χθεςστην Τρίπολη για το Ελλάδα - Ισλανδία στις Ελπίδες. Παραδεχόταν μάλιστα  σε πηγαδάκια πως είχε τα...σχετικά τρεχάματα αυτή την εβδομάδα λόγω ... Φαν Σχιπ αλλά απο την επόμενη/ερχόμενη θα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά και θα είναι πιο...άνετος.

3. Προφανως εννοούσε (αν μπορώ να ερμηνεύσω τον "Γερμανό") ή πως μετά την Παρασκευή θα συνεχίσει ο Φαν Σχιπ ή οτι θα του ανακοινωθεί πως κόβεται/δεν τον ανανεώνουν, οπότε θα υπάρξει ο χρόνος - χωρίς...πίεση και βιασύνη - για την έρευνα αγοράς ώστε να καταλήξουν στον "αντι - Φαν Σχιπ"

4. Η ΕΠΟ έχει πολύ μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και για αυτό άλλωστε υπάρχει ταβάνι - και ψαλλίδι- στις αμοιβές που θα δωθούν στον νέο εκλέκτορα και το σταφ του. Για παράδειγμα, στις συζητήσεις με τον ατζέντη του Φαν Σχιπ, συζητούσαν για ανανέωση με κουρεμα αποδοχών, συγκριτικά με τα 600.000 ευρώ που έπαιρνε ετησίως!! Δηλαδή αν,λέμε αν, ανανεώσει ο Ολλανδός, θα το κάνει με λιγότερα χρήματα...

5. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να πάει, ούτε να ...πλησιάσει καν σε Σάντος, Βαλβέρδε και σία. Σε Χιμένεθ, Μπόλονι και σια μπορεί...

6. Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί να επιστρέψει πριν απο το 2024 στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Το γράφω και το υπογράφω, αφηνοντας μόνο ένα μικρό παραθυράκι. Εξηγούμαι αμέσως: ο Σάντος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας. Στο συμβολαιό του υπάρχουν εκατέρρωθεν πέναλτι, για οποια πλευρά θα το σπάσει νωρίτερα απο τον Δεκέμβριο του 2023! Εξι (6)εκατομμυρια θα πρέπει να πληρώσει η Ομοσπονδία στον Σάντος αν τον απολύσει, τα μισά, δηλαδή 3 εκατομμύρια, αν ήθελε ο Φερνάντο να την κάνει νωρίτερα!

7. Στην περίπτωση που η Πορτογαλία αποκλειστεί στην διαδικασία των μπαράζ (όπου θα πάει ντεφάκτο με προπονητή τον Σάντος), δεν δώσει το παρών της στα τελικά του Κατάρ και τεθεί θέμα απόλυσης Φερνάντο, μπορει να συμβούν τα εξής δυο: ή η ΕΠΟ της Πορτογαλίας να του σκάσει 6.000.000 (για να τον ευχαριστήσει κιόλας γιατί την έκανε πρωταθλήτρια Ευρωπης) ή να έρθει σε συμβιβασμό με μικρότερη αποζημίωση. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, ο Σάντος μέχρι το 2024 δεν θα μπορεί να εργαστεί σε άλλη ομάδα, είτε εθνική,είτε σε σύλλογο!! Εκτός κι αν απαρνηθεί την έτσι κι αλλιώς υψηλή αποζημιωσή του.

8. Μπορεί στην Πορτογαλία να υπάρχει μεγάλο κύμα... αρνητών του Σάντος, που να έχουν κουραστεί με το ποδοσφαιρο που παίζει η τόσο ταλαντούχα και κλασάτη Εθνική τους, αλλά υπάρχει και σημαντική ΚΑΣΤΑ που τον στηρίζει. Οι κορυφαίοι ατζέντηδες της χώρας (με πρώτο και καλύτερο τον Μέντες), που επηρέαζουν εμμέσως την Π.Ο. της Πορτογαλίας, επιθυμούν την παραμονή του Φερνάντο!  Συστημικός είναι στην πατρίδα του ο Σάντος! Να το θυμάστε αυτό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με άλλον αέρα λόγω Λουτσέσκου ο Μιχαηλίδης, στοίχημα ο… Τσιμίκας της ΑΕΚ - "Αναβάθμιση" Σουρλή

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags