Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναγιώτης Κονέ: Φέρνει... Λυμπερόπουλο η ΑΕΚ - Κοντά σε μεγάλη επιστροφή Έλληνα άσου - Συνάντηση με Κονέ!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-19 12:07:00

Φέρνει... Λυμπερόπουλο η ΑΕΚ - Κοντά σε μεγάλη επιστροφή Έλληνα άσου - Συνάντηση με Κονέ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Φέρνει... Λυμπερόπουλο η ΑΕΚ - Κοντά σε μεγάλη επιστροφή Έλληνα άσου - Συνάντηση με Κονέ!

Συζητήσεις με μάνατζερ διεθνή παίκτη, "απογειώθηκε" στο εξωτερικό. Ποιος σκέφτεται πολύ σοβαρά την επιστροφή του στην Ένωση, οι συζητήσεις με τον μάνατζέρ του και το deal που θα τον φέρει... τζάμπα στα Σπάτα. Το προηγούμενο πέρασμά του και η εντυπωσιακή πρόοδός του.

ΑΕΚ - Παναγιώτης Κονέ: Όταν το 2013 ο Ταξιάρχης Φούντας αποχωρούσε από την ΑΕΚ, που είχε πέσει στην Β' και μετά στην Γ' Εθνική με τα πάρα πολλά προβλήματα, για την Σάλσμπουργκ κανείς στην Ελλάδα δεν φανταζόταν την τεράστια εξέλιξή του λόγω του ταλέντου, αλλά φυσικά και της δουλειάς του. Ο 18χρονος τότε νεαρός είχε παίξει 35 φορές σε αγώνες, σκοράροντας μάλιστα και 4 φορές, με Πλατανιά, Βέροια δύο φορές και ΠΑΣ Γιάννινα, όμως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας αποφάσισε να ζητήσει την τύχη του στην Ευρώπη.

 

Φυσικά ούτε εκεί τα πράγματα ήταν εύκολα για εκείνον, μιας και αναγκάστηκε να παίξει για τέσσερα χρόνια δανεικός σε Γκρόντιγκ, Πανιώνιο δύο φορές και Αστέρα Τρίπολης, με τις γεμάτες χρονιές πάντα, αλλά όχι αρκετές για να βρει θέση στο ρόστερ των Ταύρων της Αυστρίας, κάτι που τον άφησε χωρίς ομάδα το 2017. Ο 26χρονος σήμερα μέσος θα βρεθεί στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, για λογαριασμό της Σόνεχοφ, ομάδα που θα του δώσει το… διαβατήριο για την επιστροφή του στην Αυστρία και την Σεντ Πότεν. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα αρχίζει να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και το καλοκαίρι του 2019 η Ραπίντ θα του προσφέρει συμβόλαιο.

Με τους Πράσινους της Βιέννης θα βγάλει… μάτια καθώς μέχρι σήμερα θα σε 85 συμμετοχές θα σκοράρει 44 φορές και θα δώσει 17 ασίστ, ενώ την πρώτη μάλιστα σεζόν σε 29 αναμετρήσεις θα βρει δίχτυα τις 20 κάτι που θα τον κάνει να κληθεί και στην Εθνική ομάδα. Ενδεικτικό της τεράστιας ανόδου του είναι το γεγονός ότι από την ΑΕΚ φεύγοντας κοστολογούταν στις 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ μόλις έφτασε στην Ραπίντ στο 1 εκατομμύριο, με την τιμή του σήμερα να είναι στα 3! Φυσικά όλη αυτή η εξέλιξη δεν έχει περάσει απαρατήρητη και στην χώρα μας καθώς πολλές φορές το όνομά του έχει εμπλακεί σε σενάρια για διάφορες ομάδες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Βέβαια τώρα τα πράγματα φαίνονται να είναι λίγο διαφορετικά, μιας και ακούγεται πολύ έντονα πως ο νέος ατζέντης του Έλληνα ποδοσφαιριστή, Μαξ Χαγκμάιρ, είχε συνάντηση προ ολίγων ημερών με τους Παπαδημητρίου και Κονέ που βρίσκονταν στην Αυστρία. Το συμβόλαιο του Φούντα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και παρά την πολύ καλή χρονιά που κάνει και φέτος, σε 25 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει 10 γκολ και τρεις ασίστ, δεν υπάρχουν συζητήσεις για την ανανέωσή του. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, που τον ανέλαβε το καλοκαίρι, έχει στην λίστα του και τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για πολύ γνωστό πρόσωπο στην Ένωση.

 

Έτσι στην συνάντηση, παρά το γεγονός πως ήταν απόλυτα ενήμερος ότι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ είναι ένας μέσος με οργανωτικές ικανότητες στο τραπέζι έριξε ο ίδιος το όνομα του Ταξιάρχη Φούντα. Δεν πρέπει, παράλληλα, να μην ξεχνάμε πως ο Αργύρης Γιαννίκης γνωρίζει καλά τις αγορές της Αυστρίας και της Γερμανίας και αυτές είναι εκείνες που θα έχει σαν προτεραιότητα για την απόκτηση παίκτη στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το συμβόλαιο του 26χρονου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, μπορεί μια πρόταση στην Ραπίντ τον Ιανουάριο να αποδειχθεί αρκετά δελεαστική, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείουμε να δούμε ξανά τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να φοράει τα κιτρινόμαυρα με στυλ… Στάνκοβιτς το καλοκαίρι, δηλαδή χωρίς η Ένωση να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελαμένος" Μαρτίνς, αλλάζει 11αδα λόγω... Μάνταλου 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags