Facebook Pixel ΑΕΚ – Ολυμπιακός: "Αυτή η 11άδα της ΑΕΚ κερδίζει Ολυμπιακό - Βασικός Μπακάκης, όχι Λαλά - Σερ Άλεξ και... Γιαννίκης"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-21 12:00:00

"Αυτή η 11άδα της ΑΕΚ κερδίζει Ολυμπιακό - Βασικός Μπακάκης, όχι Λαλά - Σερ Άλεξ και... Γιαννίκης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτή η 11άδα της ΑΕΚ κερδίζει Ολυμπιακό - Βασικός Μπακάκης, όχι Λαλά -  Σερ Άλεξ και... Γιαννίκης"

Η επένδυση της Ένωσης για τίτλο και οι αλλαγές του Μαρτίνς. Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ από τον Σάκη Τσιώλη. Πώς πρέπει να παίξει ο Δικέφαλος, πού θα χτυπήσουν οι Πειραιώτες και ποιοι παίκτες αναμένεται να ξεχωρίσουν. Πρόβλεψη και για το τελικό αποτέλεσμα!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Την άποψη ότι θα γίνει ένα αμφίρροπο ντέρμπι χωρίς νικητή εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League και ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για την αναμέτρηση.

«Μετά την απώλεια με τον Απόλλωνα επιβάλλεται νίκη για την Ένωση. Ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς του λόγους για να τελειώσει με την ΑΕΚ», αναφέρει ο Καρδιτσιώτης κόουτς, ο οποίος μίλησε πολύ κολακευτικά λόγια για το δίδυμο Βράνιες-Μήτογλου στα στόπερ της ομάδας του Δικέφαλου αετού, ενώ εξέφρασε τις ενστάσεις του για πιθανή χρήση του Λαλά στο δεξί άκρο της άμυνας των Πειραιωτών.

Παράλληλα εξήγησε γιατί θα ξεκινούσε τον Μιχάλη Μπακάκη στην αναμέτρηση, υπογράμμισε που πρέπει οι κιτρινόμαυροι να χτυπήσουν τους ερυθρόλευκους και στάθηκε στην παρουσία του κόσμου της Ένωσης, η οποία δίνει στον αγώνα ιστορικό χαρακτήρα. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς βλέπετε το ντέρμπι της Κυριακής;

«Το ντέρμπι είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι! Το ότι παίζει η ΑΕΚ εντός ΟΑΚΑ σημαίνει, ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη την απομακρύνει ψυχολογικά από το στόχο που έχει για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μετά την απώλεια με τον Απόλλωνα επιβάλλεται νίκη επί του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς του λόγους για να τελειώσει με την ΑΕΚ και να έχει μπροστά του μόνον ένα αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά πιστεύω, ότι η ΑΕΚ έχει δυνατότητες, αν και έχει αρκετά θέματα».

Η ΑΕΚ δεν τα πάει καλά στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια. Φέτος βέβαια έχει κάνει προσθήκες με παίκτες, όπως Τσούμπερ, Άμραμπατ, Αραούχο, που μπορούν να τη βοηθήσουν να σπάσει την κακή παράδοση. Παίζει μπάλα η προϊστορία, τί πιστεύεις;

«Η ΑΕΚ έχει επενδύσει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τόσο πολύ. Γιατί θέλει να επιστρέψει στο γήπεδό της πρωταθλήτρια και στο Champions League έστω και με προκριματικά. Από εκεί και πέρα κάθε ματς είναι καινούρια αρχή. Σίγουρα ο Μαρτίνς θα προσπαθήσει να τραβήξει την ΑΕΚ μπροστά και να βρει χώρο κοιτάζοντας να χτυπήσει στον άξονα ανάμεσα σε Βράνιες και Μήτογλου. Εμένα μου αρέσει το δίδυμο. Ιδιαίτερα ο Γεράσιμος είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Θέλει βέβαια το χρόνο του για να δέσει.

Αυτό που θέλει οπωσδήποτε η ΑΕΚ είναι να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στον άξονά του. Δηλαδή να βγει περισσότερο μπροστά. Να μην τραβήξει πολύ πίσω τον Μάνταλο. Γιατί θα είναι ένα θέμα μετά ποιός θα περάσει τη κάθετη στον κενό χώρο, αν πάει τόσο πίσω. Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο θέλει πολύ τακτική προσέγγιση, από την άμυνα για την ΑΕΚ, προκειμένου να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Ολυμπιακός κατά τα άλλα, μπορεί να μην είναι η ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Λείπουν κάποια πράγματα. Κάπου μπερδεύτηκε στην εξίσωση κάποια στιγμή με τα τρία στόπερ, για να βολέψει περισσότερους παίκτες. Τώρα το ξαναγύρισε σε 4-3-3 που αρέσει στον Πορτογάλο. Έχει οπότε τους αυτοματισμούς και πράγματα να βγάλει. Έχει ρυθμό».

Ο Αργύρης Γιαννίκης πώς σας φαίνεται στην ΑΕΚ;

«Τα πρώτα δύο ματς ήταν θετικά. Φαίνεται, ότι γνωρίζει πράγματα. Για να κάνει βασικό τον Μήτογλου, σημαίνει, ότι τον έχει βολιδοσκοπήσει από πέρσι στον Βόλο. Όλα αυτά ο προπονητής είναι μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι. Όταν ξεκινήσει το ματς είναι άλλο πράγμα. Στο κοουτσάρισμα θα τον δούμε με Ολυμπιακό, πως θα ανταπεξέλθει στην πίεση της αναμέτρησης. Θα δοκιμαστεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι απέναντι στις εναλλακτικές λύσεις και την τακτική που έχει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή, αν θα παρακολουθεί τις καταστάσεις που αλλάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το κοουτσάρισμα είναι η κορυφαία στιγμή του προπονητή που λέει και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Εκεί η κατάσταση είναι διαφορετική από τα ασκησιολόγια της προπόνησης».

Ο αποκλεισμός του Μιχάλη Μπακάκη από το παιχνίδι της ΑΕΚ Β' απέναντι στον Καραϊσκάκη, έδωσε τροφή για ανάπτυξη σεναρίων περί χρησιμοποίησής του από τον Γιαννίκη στο ντέρμπι! Ποιά είναι η γνώμη σας;

«Κάποια παιδιά που έχουν εμπειρία δεν χρειάζονται παρά 1-2 παιχνίδια με τη β' ομάδα για να επανέλθουν. Αν είδαν ότι είναι έτοιμος και μπορεί να παίξει, τότε γιατί να μην βοηθήσει; Έχει πάρει ρυθμό. Υπάρχει και η αξιολόγηση των γυμναστών. Ξέρουν σε ποια κατάσταση είναι».

Οπότε σε ποιά ενδεκάδα θα καταλήγατε για την ΑΕΚ;

«Στάνκοβιτς στο τέρmα. Μπακάκη θα ξεκίναγα δεξί μπακ,αν έχει πάρει τα παιχνίδια του. Βράνιες και Μήτρογλου στόπερ και αριστερά τον Μοχαμάντι, ο οποίος μου αρέσει πολύ ως ποδοσφαιριστής. Αυτή είναι η τετράδα. Ο Μπακάκης είναι περισσότερο αμυντικογενής. Γι'αυτό τον προτείνω σε αυτό το παιχνίδι. Κέντρο τριάδα με Σιμόες-Σιμάνσκι κόφτες και μπροστά τους Μάνταλο, αριστερά Τσούμπερ, δεξιά Λιβάι Γκαρσία και στην κορυφή Αραούχο. Δεν είμαι σίγουρος αν θα βάλει τον τελευταίο και ξεκινήσει τον Ανσαριφάρντ και κάποια στιγμή βάλει τον Αργεντινό στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή η 11άδα μου αρέσει, θα είναι μία ομάδα που θα το παλέψει το ματς και έχει τα φόντα να το κερδίσει».

Ο Ολυμπιακός θα πάει με άμυνα Λαλά, Σωκράτη, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ. Πώς σας φαίνεται η τετράδα;

«Έχω μία ένσταση για τον Λαλά. Προτιμώ Ανδρούτσο. Μου αρέσει πολύ πλέον. Έχει ταχύτητα, αμυντική συμπεριφορά πλέον με διαγώνια κάλυψη καλή, βγαίνει καλά στην επίθεση. Αλλά για να βάζει τον Λαλά κάτι θέλει να πάρει από εκεί ο Μαρτίνς. Αυτή η τετράδα έχει δοκιμαστεί έτσι και αλλιώς».

Μεσαία γραμμή θα πάει με Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Καμαρά, και μπροστά με Μασούρα αριστερά, Γκάρι Ροντρίγκες δεξιά, Ελ Αραμπί κορυφή! Θα πειράζατε το σχήμα;

«Αυτό το σύστημα το έχει δημιουργήσει ο Μαρτίνς. Μπορεί να το κοουτσάρει πολύ καλά. Βέβαια δεν υπάρχει ο Τσιμίκας με τον Ομάρ που εμβόλιζαν στο 4-3-3. Παρ'όλα αυτά νομίζω, ότι είναι ομάδα, με συνοχή, ρυθμό και αγωνιστική πειθαρχία. Είναι δύσκολος αντίπαλος. Δεν μπορεί εύκολα να τη διασπάσει κανείς με την τριάδα στο κέντρο».

Το ΑΕΚ-Ολυμπιακός θα είναι το πρώτο ντέρμπι που θα μαζέψει τόσο πολύ κόσμο μετά τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού! Άρα έχει ιστορικό χαρακτήρα. Περιμένετε να ξαναδείτε αυτήν την εικόνα ενός γεμάτου σταδίου;

«Είναι πολύ θετικό, ότι επιστρέφει ο κόσμος στο γήπεδο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, χωρίς κόσμο δεν γίνεται. Αυτό ενδεχομένως να ωθήσει την ΑΕΚ, αν πάνε καλά τα πράγματα, από τη μία πλευρά. Από την άλλη όμως, αν δεν πάνε καλά, τότε θα δημιουργήσει μεγάλη πίεση και άγχος. Όπως και να έχει θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου».

Ποιό εκτιμάται, ότι θα είναι το αποτέλεσμα;

«Είναι πολύ δύσκολο το ματς να φύγει από την ισοπαλία. Βλέπω 70% ότι θα έρθει Χ. Γιατί σε αυτές τις ομάδες ο νόμος είναι, αν δεν μπορείς να κερδίσεις, μη χάσεις. Γιατί μια ήττα δημιουργεί καταστάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η... επιστροφή Λιβάγια - "Αρχηγός και MVP, ούτε κάρτες δεν παίρνει - Στόχος του να..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags