Facebook Pixel Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Στάση Περιστέρι για τον ΠΑΟΚ - Τιμώρησε τον Δικέφαλο ο Κουλούρης και έκανε... σεφτέ ο Ατρόμητος
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-21 21:24:00

Στάση Περιστέρι για τον ΠΑΟΚ - Τιμώρησε τον Δικέφαλο ο Κουλούρης και έκανε... σεφτέ ο Ατρόμητος

Sportdog Team
Στάση Περιστέρι για τον ΠΑΟΚ - Τιμώρησε τον Δικέφαλο ο Κουλούρης και έκανε... σεφτέ ο Ατρόμητος

Οι Περιστεριώτες έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με τον Κουλούρη να τιμωρεί, δύο φορές, την παλιά του ομάδα έφτασαν στην πρώτη τους νίκη απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά που έχανε την μια φάση μετά την άλλη.

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Σοκ και δέος στο Περιστέρι! Οι γηπεδούχοι αν και δεν είχαν δει τη χαρά της νίκης για εννιά αγωνιστικές και σε μια βδομάδα με πολλά προβλήματα, λόγω του κορωνοϊού, ήταν αυτοί που κέρδισαν με 2-0 τον Δικέφαλο του Βορρά, με τον Ευθύμη Κουλούρη να σκοράρει και μάλιστα δύο φορές απέναντι στην παλιά του ομάδα και για πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου 2019. Με το αποτέλεσμα αυτό οι Ασπρόμαυροι έμειναν στο -7 από την κορυφή και στο -1 από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά έφυγαν από την τελευταία θέση του πρωταθλήματος.

Το ματς:

Η αναμέτρηση του Περιστερίου ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να πιέσουν την άμυνα του Ατρομήτου, ενώ οι γηπεδούχοι από την άλλη είχαν φανερό στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η πρώτη υπόνοια ευκαιρίας για τους παίκτες του Λουτσέσκου θα έρθει στο 5', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κρέσπο θα πάρει την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Οι Περιστεριώτες θα δείξουν διάθεση να ανεβάσουν την άμυνά τους και να προσπαθήσουν να "χαλάσουν" το παιχνίδι των Ασπρόμαυρων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι την ίδια στιγμή είχε κλείσει τον άξονα, ώστε να περιορίσει τους παίκτες του Δικεφάλου, κάτι που έκανε τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους από το πλάι, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Γιαννιώτη. Στο 21' μάλιστα οι παίκτες του Ατρομήτου θα χάσουν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Καστγιάνο θα κάνει την σέντρα, με τον Μουνίθ να παίρνει την κεφαλιά μόνος του, όμως η μπάλα θα περάσει πολύ μακριά από την εστία  του Πασχαλάκη. Όσο περνούσε ο χρόνος οι Περιστεριώτες έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν πως ήθελαν να έχουν εκείνοι την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 45' ο Κουλούρης θα κλέψει την μπάλα στο ύψος της σέντρας, θα συνδυαστεί πολύ ωραία με τους Χαρίση και Μουνίθ, με τον Έλληνα επιθετικό να νικάει τον Πασχαλάκη και να δίνει προβάδισμα στον Ατρόμητο, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του τέρμα από τον Οκτώβριο του 2019. Οι φιλοξενούμενοι με την σέντρα θα φτάσουν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Κούρτιτς θα πάρει την κεφαλιά μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον Δικέφαλο του Βορρά να θέλει να επιτεθεί από νωρίς και στο 51' θα χάσει μια τεράστια ευκαιρία! Μετά από την εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, ο Καντουρί θα πασάρει στον Άκπομ που θα πάρει την κεφαλιά και τον Στρούγγη να διώχνει πάνω στην γραμμή, ενώ στην συνέχεια ο Άγγλος θα σουτάρει, με τον Γιαννιώτη να διώχνει εξ επαφής με το κεφάλι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κούρτιτς θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ σε καλό σημείο, αλλά η μπάλα θα περάσει έξω.

Οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να πιέζουν προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως η άμυνα του Ατρομήτου θα κλείνει καλά τους χώρους μπροστά στην εστία του Γιαννιώτη. Μάλιστα στο 63' οι γηπεδούχοι θα βγουν στην κόντρα με τον Κουλούρη και τον Μουνίθ, με τον Βαρέλα όμως την τελευταία στιγμή να κόβει τους επιθετικούς του Ατρομήτου. Πέντε λεπτά μετά ο Κουλούρης θα πέσει μέσα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, μετά από αγκωνιά του Βαρέλα, με τον Ευαγγέλου να καταλογίζει το πέναλτι μετά την χρήση και του VAR. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο ίδιος που θα νικήσει και δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη κάνοντας το 2-0.

Και πάλι ο Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει να αντιδράσει άμεσα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Βαρέλα θα είναι αυτός που θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα όμως να περνάει άουτ. Στο 74' οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Άκπομ θα κάνει το σουτ, με τον Γιαννιώτη να ακουμπάει την μπάλα ελάχιστα, να της αλλάζει πορεία και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Στο 80΄ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου θα πει όχι στον Κούρτιτς που θα πάρει μόνος του την κεφαλιά, ενώ έξι λεπτά μετά η προσπάθεια του Βαρέλα από πολύ πλεονεκτικό σημείο θα περάσει πολύ ψηλά άουτ. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν θα υπάρξει κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία, με τον Ατρόμητο να παίρνει μια τεράστια νίκη και τον ΠΑΟΚ να προβληματίζει για ακόμα έναν αγώνα την φετινή σεζόν.

Σκόρερ: 45', 68' Κουλούρης

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (84' Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης (73' Ντέντιτς), Μουνίθ (84' Σπιριντόβιτς), Κουλούρης (77' Κλωναρίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο (62' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ (62' Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81' Εσίτι), Μπίσεσβαρ (74' Σφιντέρσκι), Άκπομ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags