Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: 2-3
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-21 21:30:00

Την έκανε πελάτισσα! Πρωταθληματική νίκη Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και +6 στην κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Την έκανε πελάτισσα! Πρωταθληματική νίκη Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και +6 στην κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-2 της Ένωσης μέσα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Την έκανε πελάτισσα! Πρωταθληματική νίκη Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και +6 στην κορυφή. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-2 της Ένωσης μέσα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Στο πρώτο ιστορικά παιχνίδι στη Super League με μεγάλη προσέλευση κόσμου την εποχή του κορωνοϊού, οι Πειραιώτες κατάφεραν να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με και διατηρήθηκε στην κορυφή με 26 βαθμούς, ενώ η Ένωση παρέμεινε δεύτερη με 23, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 2' με γκολ του Ακιμπού Καμαρά. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 15' με τον Αραούχο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα στο 34' με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 70' με νέο τέρμα, με τον Αργεντινό επιθετικό της Ένωσης να μειώνει σε 2-3 στο 79', ένα γκολ που εν τέλει διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Έτσι για μία ακόμα φορά ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την έδρα της ΑΕΚ, την οποία έχει κάνει πελάτισσα και το ΟΑΚΑ εξοχικό του. Η ομάδα του Πειραιά είναι αήττητη σε πέντε επισκέψεις της στην Καλογρέζα, έχοντας δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η ΑΕΚ έχει να νικήσει από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, (3-2).

Ο ΗΡΩΑΣ: Με δύο γκολ στην αναμέτρηση, ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης.

ΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ; Ο Ακιμπού Καμαρά πέτυχε γκολάρα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η μπάλα του στρώθηκε ύστερα από την κεφαλιά του Σωκράτη (από κόρνερ) έπιασε μονοκόμματο γυριστό σουτ με τη μπάλα να ξύνει το κεφάλι του Σιμόες και να να καρφώνεται στο αριστερό παραθυράκι του Στάνκοβιτς.

ΤΙ ΦΑΣΗ; Το δοκάρι του Ολυμπιακού στο 72'. Ο Στάνκοβιτς σταμάτησε το πρώτο σουτ του Μαντί Καμαρά, ο οποίος επιχείρησε νέο σουτ με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ: Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας Βράνιες και Μήτογλου, δεξί μπακ Μισελέν και αριστερό Μοχαμαντί. Στον άξονα ανασταλτικοί μέσοι αγωνίστηκαν Σιμόες και Σιμάνσκι, ο Μάνταλος αγωνίστηκε ως οργανωτής μπροστά τους, στο αριστερό φτερό τοποθετήθηκε ο Τσούμπερ, δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία και στην κορυφή ο Αραούχο.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τον Ονιεκούρου από τον Ροντρίγκες, ενώ ο Μπουχαλάκης έμεινε στον πάγκο. Στο 4-2-3-1 των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Βατσλίκ υπερασπίστηκε την εστία, με τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Λαλά στα δεξιά και τον Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά ήταν το δίδυμο στον άξονα, ενώ η τριάδα των Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου και Μασούρα πλαισίωνε τον σέντερ φορ, Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλο, Μοχαμαντί (74' Χατζισαφί), Σιμόες (87' Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι (74' Γέβτιτς), Τσούμπερ (74' Ανσαριφάρντ), Μάνταλος, Γκαρσία (46' Άμραμπατ), Αραούχο

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (86' Μπα), Ονιεκούρου (68' Μπουχαλάκης), Μασούρας (85' Λόπες), Ελ Αραμπί (85' Τικίνιο)

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ: Πριν γίνει το 1-2 από τον Ελ Αραμπί, η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε τράβηγμα του Βράνιες από τον Μασούρα.

Διαιτητής: Βερίσιμο

Βοηθοί: Ζέσους, Μότα

Τέταρτος: Κουτσιαύτης

VAR: Μαρτίνς

AVAR: Κωσταράς

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης! Μόλις στο 2', οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο τη μεσοαμυντική γραμμή της Ένωσης. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ακιμπού Καμαρά πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Σωκράτη και άνοιξε το σκορ, παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα άπαντες περίμεναν την αντίδραση των παικτών του Γιαννίκη, οι οποίοι με το καλησπέρα βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Οι κιτρινόμαυροι ξεπέρασαν το σοκ και κατάφεραν με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο παιχνίδι να επαναφέρουν τις ισορροπίες με τον Αραούχο να μετουσιώνει σε ασίστ την καταπληκτική σέντρα του Μάνταλου, νικώντας στον αέρα τον Βάτσλικ με κεφαλιά για το 1-1. Στη συνέχεια η ΑΕΚ απέκτησε την κατοχή και αύξησε πίεση προς την περιοχή του Βάτσλικ, κερδίζοντας στατικές φάσεις που δημιουργούσαν προϋποθέσεις για απειλή. Δεν ήταν όμως συγκεντρωμένη αμυντικά, κάτι που το πλήρωσε στο 34'.

Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην κόντρα ολομόναχος, με τον Βράνιες και τον Μήτογλου να τον έχουν ξεχάσει! Ο Μαροκινός, ύστερα από μπαλιά του Λαλά, πρόλαβε το τάκλιν του Μισελέν και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς, για το 1-2, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδωσε μπάλα και χώρο στην ΑΕΚ, προκειμένου να την ανοίξει παραπάνω και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η Ένωση είχε μία άτυπη κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κινδύνους απέναντι στην καλά οργανωμένη ερυθρόλευκη άμυνα.

Η ομάδα του Δικέφαλου αετού από τη μία έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει, από την άλλη δεν μπόρεσε να παραμείνει συγκεντρωμένη στην άμυνά της. Στο 70' ο Μοχαμαντί έκανε λάθος γύρισμα με τον Ελ Αραμπί να τσιμπά τη μπάλα και να σκοράρει ολομόναχος απέναντι από τον Στάνκοβιτς για το 1-3. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας ήταν περισσότερο τυχερός δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ολυμπιακός έχασε φοβερή διπλή ευκαιρία με δοκάρι.

Ο Γιαννίκης ακολούθως έκανε άμεσα τρεις αλλαγές και έπαιξε με δύο επιθετικούς, με τον Ανσαριφάρντ να πλαισιώνει τον Αραούχο στην κορυφή. Η κίνηση απέδωσε αφού με τη μία ο Ιρανός έβγαλε γκολ για τον Αργεντινό που σημείωσε το δεύτερο τέρμα, μειώνοντας σε 2-3 και αναπτερώνοντας τις ελπίδες για ανατροπή του σκορ. Όπως ήταν φυσικό τα τελευταία λεπτά είχαν φοβερό ενδιαφέρον και αγωνία.

Στο 82' ο Μασούρας έχασε φοβερή ευκαιρία να καθαρίσει μία και καλή το ματς ύστερα από αντεπίθεση του Ολυμπιακού, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, η οποία έληξε με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags