Ολυμπιακός: Μπορεί η νίκη στο ΟΑΚΑ να έδωσε τεράστιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, ωστόσο όλοι γνωρίζουν στο Λιμάνι πως ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά και ότι έρχονται δύσκολα προσεχώς!

Οι απώλειες της ομάδας του Πειραιά τον Ιανουάριο αναμένεται να είναι πολύ μεγάλες λόγω του Κόπα Άφρικα. Στη διοργάνωση θα δώσουν σίγουρα το "παρών" οι δύο Καμαρά (Μαντί και Αγκιμπού), πιθανότατα και ο Σισέ. Από εκεί και πέρα, ενδέχεται στο τουρνουά να κληθούν επίσης οι Κούντε και Ελ Αραμπί.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η "ζημιά" για τους Ερυθρολεύκους θα είναι σημαντική. Ειδικότερα στον χώρο του κέντρου, εκεί όπου ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να χάσει τρεις παίκτες, εξέλιξη που θα μειώσει αισθητά τις επιλογές του για την ενδεκάδα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Πειραιώτες έχουν βγει στην αγορά και αναζητούν τουλάχιστον ένα "οκτάρι". Εφόσον οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά είναι υγιής, ο Ολυμπιακός θα είναι πλήρης στα αμυντικά χαφ, όμως στη θέση "8" το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Εάν λείψουν οι Καμαρά και ο Κουντέ, διαθέσιμος θα είναι μόνο ο πιτσιρικάς Σουρλής και πίσω από αυτόν... το χάος!

Συνεπώς, το να μην αποκτήσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας "box to box" μέσο τον Ιανουάριο μάλλον θα θεωρηθεί πολύ μεγάλη έκπληξη.

Από εκεί και πέρα, όσο πλησιάζουμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τόσο αυξάνονται οι φωνές για την αναγκαιότητα προσθήκης στο αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου ο Ρέαμπτσιουκ παίζει ασταμάτητα από την αρχή της σεζόν.

Το "στοίχημα" του Καρμπόβνικ δεν έχει βγει στον Ολυμπιακό και δεν λείπουν οι... ψίθυροι ότι ο Πολωνός μπορεί να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα ακόμα και τον Ιανουάριο.

Ο πρώτος στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας για την αριστερή πλευρά της άμυνας είναι ο Νορβηγός Φρέντρικ Μπιόρκαν και η υπόθεσή του εξετάζεται ενδελεχώς. Ο παίκτης της Μπόντο Γκλιμτ είναι σε εξαιρετική ηλικία (23 ετών), αρέσει στους Πειραιώτες και το τάιμινγκ είναι ιδανικό, μιας και το συμβόλαιό του τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου και ο παίκτης έχει εκδηλώσει την επιθυμία να πάρει μεταγραφή.

Όπως σας έχει επισημάνει το Sportdog, στα υπ' όψιν βρίσκεται και ο Λούκας Πιτόν της Κορίνθιανς, που λογίζεται περισσότερο ως εναλλακτική σε περίπτωση που "στραβώσει" του Μπιόρκαν.