Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Τουρκοφάγος! Ο Τικίνιο έστειλε τη Φενέρ... σπίτι της - Ελπίζει για την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-25 23:52:00

Τουρκοφάγος! Ο Τικίνιο έστειλε τη Φενέρ... σπίτι της - Ελπίζει για πρώτη θέση ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τουρκοφάγος! Ο Τικίνιο έστειλε τη Φενέρ... σπίτι της - Ελπίζει για πρώτη θέση ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε χάρη σε γκολ του Τικίνιο στο 90', άφησαν εκτός Europa League τους Τούρκους και θα διεκδικήσουν την απευθείας πρόκριση στους 16 μέσω της πρώτης θέσης του ομίλου!

Ο Τικίνιο Σοάρες χάρισε με το γκολ του στο 90' τη νίκη για τον Ολυμπιακό με 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε, με την ελληνική ομάδα να εξασφαλίζει την πρόκρισή της από τον όμιλο του Europa League.

Οι Πειραιώτες έφτασαν τους 9 βαθμούς και άφησαν τη Φενέρ οριστικά εκτός Europa League, αφού οι Τούρκοι έμειναν στην τρίτη θέση με 5 πόντους. Μετά την ισοπαλία 2-2 με την Αντβέρπ, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει 11 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός διατηρεί ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση, που οδηγεί απευθείας στη φάση των 16 (σ.σ. ο δεύτερος του ομίλου θα δώσει αγώνα μπαράζ).

Στις 9 Δεκεμβρίου οι Ερυθρόλευκοι παίζουν στο Βέλγιο με την ουραγό και αδιάφορη Αντβέρπ, περιμένοντας... δώρο από τη Φενέρ, που φιλοξενεί την Άιντραχτ στην Τουρκία.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τους αντιπάλους του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας και ήταν η ομάδα που κυνήγησε το γκολ, τη στιγμή που οι Τούρκοι έμοιαζαν συμβιβασμένοι με την ισοπαλία.

Ο Τικίνιο Σοάρες αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή για τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς μπήκε στο παιχνίδι στο 81' και στο 90' εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ρέαμπτσιουκ, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, σκόραρε με αριστερό σουτ και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βατσλίκ, με τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Λαλά δεξιά και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά έπαιξαν στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Ονιεκούρου κινήθηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Μασούρας στο δεξί και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα. Τερματοφύλακας ήταν ο Οζέρ, με τους Οσαγί-Σαμουέλ, Κιμ, Τισεράν και Νόβακ στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Ζάιτς, Σόσα και Χακάν συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, ενώ οι Ρόσι και Καχβετσί πλαισίωσαν τον Μπερίσα στην επίθεση.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντάσ στο να το πετύχει στο 5', όταν ο Μασούρας γύρισε παράλληλα και ο Αγκιμπού Καμαρά απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή. Στο 6' οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε μια φάση που ο Τισεράν έδιωξε πρώτα την μπάλα και στη συνέχεια πάτησε τον Ονιεκούρου, όμως ο Ισπανός διαιτητής Ματέου Λαόθ έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η επιθετικότητα του Ολυμπιακού κόπασε και οι Τούρκοι πήραν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η "ερυθρόλευκη" άμυνα συνελήφθη... κοιμώμενη σε δύο περιπτώσεις και θα μπορούσε να το πληρώσει. Στο 18' ο Καχβετσί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ που αιφνιδίασε τον Βατσλίκ και στο 20' ο Μπερίσα σούταρε άουτ όντας αμαρκάριστος σε πλεονεκτική θέση στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού.

Στο 21' ο Ολυμπιακός απώλεσε διπλή ευκαιρία για γκολ, με τον Μασούρα να σουτάρει πάνω στα σώματα έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και τον Λαλά να πιάνει ωραίο σουτ στην επαναφορά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στο 32' ο Ελ Αραμπί λίγο έλειψε να σκοράρει... κατά λάθος έπειτα από κόντρα της μπάλας στα πόδια του σε απομάκρυνση του Σόσα, είδε όμως τον Οζέρ να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο 38' η ωραία κεφαλιά του Μαροκινού έπειτα από σέντρα του Ονιεκούρου κατέληξε λίγο άουτ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη σε δύο διορθωτικές κινήσεις στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, περνώντας τους Μπουχαλάκη και Λόπες στο ματς αντί των Μαντί Καμαρά και Ονιεκούρου.

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου 45λεπτου ήταν για τον Ολυμπιακό, με ένα καλό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, που κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε λίγο έξω. Η απάντηση της Φενέρμπαχτσε ήρθε στο 53', όταν ο Χακάν έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μετά το 55' ο Ολυμπιακός άρχισε να μονοπωλεί την κατοχή της μπάλας, την οποία κυκλοφορούσε με υπομονή στον χώρο του κέντρου, σπανίως όμως κατάφερνε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Στο 57' ο Οζέρ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ένα πολύ μακρινό σουτ του Σισέ και στο 61' βγήκε εγκαίρως και μάζεψε πριν ο Ελ Αραμπί γίνεται επικίνδυνος μετά από κάθετη μπαλιά του Μπουχαλάκη.

Μετά από ένα "άγονο" διάστημα, ο Ολυμπιακός δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, όμως τις απώλεσε αμφότερες. Στο 74' ο Ελ Αραμπί αστόχησε από το ύψος του πέναλτι έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ και στο 79' ο Λευκορώσος σέρβιρε και στον Λαλά με σέντρα, αλλά ο Γάλλος έστειλε την μπάλα άουτ με μονοκόμματο βολέ.

Με τους Τούρκους να οπισθοχωρούν έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να κρατήσουν το μηδέν, η πίεση του Ολυμπιακού εντάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί στο 81' και δικαιώθηκε για την αλλαγή. Στο 90ό λεπτό ο ακούραστος Ρέαμπτσιουκ  έκανε ακόμα μία κούρσα από τα αριστερά και γύρισε παράλληλα την μπάλα για τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος σούταρε με τη μία με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τεράστια νίκη με 1-0 στον Ολυμπιακό!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (24' Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (46' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (46' Λόπες), Αραμπί (81΄Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Έζερ - Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78' Σάλαϊ), Χακάν (90' Γκιουμούσκαγια), Σόσα, Ζάιτς (65' Μάιερ), Καχβετσί (65' Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78' Καντίογλου).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags