Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Αγκιμπού "ακυρώνει" Μαντί - Ο ρόλος του Μαρτίνς και ο μεγάλος κίνδυνος - "Δεν ξενέρωσε, αλλά..."
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-26 21:08:00

Ο Αγκιμπού "ακυρώνει" Μαντί - Ο ρόλος του Μαρτίνς και ο μεγάλος κίνδυνος - "Δεν ξενέρωσε, αλλά..."

Οι Μιχείες
Ο Αγκιμπού "ακυρώνει" Μαντί - Ο ρόλος του Μαρτίνς και ο μεγάλος κίνδυνος - "Δεν ξενέρωσε, αλλά..."

Η αλλαγή συνθήκης στον Ολυμπιακό, ο Μπουχαλάκης και οι αδυναμίες του. Τι συμβαίνει με τον Μαντί Καμαρά και γιατί η απόδοσή του είναι τουλάχιστον μέτρια; Γιατί παίζει σε νέα θέση και μάλιστα ως δεύτερο 6άρι/8άρι φαίνονται οι αδυναμίες του. Τι λέει η διεθνή πιάτσα σκάουτς για το αν χωράνε μαζί οι Καμαράδες..

Ο Μαντί Καμαρά μπορεί να παραμένει το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με χρηματιστηριακή αξία 15.000.000, αλλά  την τρέχουσα σεζόν πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις. Κυρίως... μένει στην σκιά του συμπατριώτη και συνέπώνυμου του Αγκιμπού.

Η στήλη που δεν ασχολείται μόνο με το παρασκήνιο ή τους... ατζέντηδες, ψάχτηκε στην διεθνή πιάτσα των σκάουτς για να διαμορφώσει άποψη (μαζί με την δική της προσέγγιση), για το φετινό φαινόμενο "Μαντί Καμαρά".

Για το άν όντως κάπου έχει ξενερώσει επειδή δεν πήρε μεταγραφή ή φταίει η αλλαγή πλάνου στην ομάδα από τον Μαρτίνς;

Και κυρίως για το αν  - και πόσο - τελικά ταιριάζουν στην ενδεκάδα των "ερυθρόλευκων" οι δυο Καμαράδες, ο μεγάλος (Μαντί) και ο μικρός (Αγκιμπού).

Ιδού οι απαντήσεις

1. Ο Μαντί Καμαρά αναμφισβήτητα είναι ένα ποδοσφαιρικό δημιούργημα του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό! Ο Πορτογάλος τον βρήκε/πήρε άγουρο ταλέντο, με χαμηλή τακτική παιδεία και τον ... έφτιαξε/βελτίωσε/εξέλιξε σε ένα μέσο που απασχόλησε κι απασχολεί την διεθνή πιάτσα agents και ομάδες από τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Απογείωνοντας και την χρηματ'ιστηριακή του αξία, η οποία το καλοκαίρι του 2018, όταν ήρθε από την Αζαξιό, ήταν στις 300.000 ευρώ και πλέον κοστίζει 15.000.000!!!

2. Ο Μαντί με κόουτς Μαρτίνς πέρασε από όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής (του άξονα). Πρώτα ως 6άρι, μετά ως 8άρι και στο 4-3-3 του Πορτογάλου ως "10άρι", έχοντας από πίσω του Εμβιλά(Γκιλιέρμε)/Μπουχαλάκη. Μέχρι και ο Φορτούνης έχασε την θέση του και μετατράπηκε σε game changer από τον Μαρτίνς, για χάρη αυτού του...4-3-3!

3. Ο μεγάλος Καμαρά διακρίθηκε για την ένταση στο παιχνίδι του, για το πρες  που έκανε στο αντίπαλο "6άρι", για τις μπάλες που "έκλεβε" σαν προωθημένος στον κεντρικό άξονα του Ολυμπιακού, παίζοντας μπροστά από τους δυο συμπαίκτες του - χαφ...

4. Με την παρουσία του μικρού Καμαρά, που είναι ένας πραγματικός all arounder, o οποίος κινείται ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ - ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΚΑΘΕΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΝΤΙ - λίγο άναρχα (θέμα τακτικής παιδείας αλλά κι...απειρίας) αλλά ακατάπαυστα και σε μεγάλες ταχύτητες, κάπου... ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ο μεγάλος Καμαρά!

5. Ο Αγκιμπού με την οριζόντια κίνησή του, πηγαίνει πρώτος στο πρές, "κάνει" πλάτος, μπαίνει στις τρύπες/κενά της αντίπαλης άμυνας, δημιουργώντας ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΘΗΚΗ στο παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνς!

6. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση του Μαντί σε ρόλο δεύτερου 6αριού - 8αριού. Εκεί όμως, που παρά τα αντιθέτως γραφόμενα/θρυλούμενα μέχρι τώρα, εντοπίζονται/καταγράφονται οι αδυναμίες του στο λεγόμενο δημιουργικό κομμάτι. Αυτές άλλωστε που σύμφωνα με έμπειρους/καταξιωμένους σκάουτς εμποδίζουν ξένες ομάδες να... στείλουν πρόταση plus των 12 εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό...

7. Το πολύ δυνατό κομμάτι του Μαντί Καμαρά είναι τα κλεψίματα όταν ο Ολυμπιακός κάνει πρέσιγκ στο μπίλντ απ του αντιπάλου και οι μπάλες που κερδίζει/χειρίζεται σε φάση μετάβασης. Στο οργανωμένο παιχνίδι από πίσω όμως, εκεί που δεν χρειάζεται ένταση στο μαρκάρισμα αλλά δημιουργία, σίγουρη μεταβίβαση κι αλλαγή κατεύθυνσης εντοπίζονται και οι αδυναμίες του Μαντί...

8. Ο μεγάλος Καμαρά δεν δείχνει να "ψήνεται" ή να μπορεί να μάθει/ανταποκρίνεται στην θέση "8" ώστε να κάνει την διαφορά. Με τον Εμβιλά να παίρνει/πάει στην πρώτη πάσα είναι χειρότερος από τον Μπουχαλάκη. Ο διεθνής Έλληνας μπορεί να μην έχει βέβαια τις εντάσεις του Μαντί αλλά διαθέτει καλύτερη υποδοχή μπάλας και μεγαλύτερη ασφάλεια στις μεταβιβάσεις. Κοινώς και οι δυο (Γάλλος και "Μπούχα") είναι πιο "στρωτοί" μέσοι, στο να κρατήσουν μπάλα, να κάνουν κατοχή και κυκλοφορία...

9.  Στο φετινό 4-2-3-1 του Μαρτίνς ,λοιπόν και με τον Αγκιμπού να έχει τον συγκεκριμένο ρόλο, το αποτέλεσμα είναι ο Μαντί να παρουσιάζεται μέτριος. Γιατί το εν λόγω σύστημα/διάταξη θέλει από τους δυο μέσους του να είναι πραγματικοί μοχλοί. Ο Μπουχαλάκης μπορεί να το κάνει (πολύ καλά, καλά ή μέτρια εξαρτάται κι από τον αντίπαλο κι από τις ταχύτητες της αναμέτρησης), ο Μαντί Καμαρά... χλωμιάζει!

10.  Στο δια ταυτα: η εύκολη εξήγηση είναι πως ο  Μαντί Καμαρά στον τέταρτο χρόνο του στον Ολυμπιακό κάπου έχει ξενερώσει που έμεινε εδώ ακόμη και δεν πήγε σε ξένη ομάδα, ανώτερου. ΅Επαναλαμβάνω είναι μια... επιφανειακή ερμηνεία του μέτριου Μαντί που βλέπουμε την φετινή σεζόν αλλά όχι ρεαλιστική...

11. Τα 3 κομμάτια που υστερεί ο Μαντί Καμαρά, όταν μιλάμε για χαφ που θέλει να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο και να πουληθεί σε τιμές κοντά στα 20.000.000 είναι: α)η υποδοχή της μπάλας, β)η ασφαλής μεταβίβαση,γ) η λήψη απόφασης...

12. Μου έλεγε ένας ξένος σκάουτ, γνωστής ευρωπαϊκής ομάδας (από τις λεγόμενες "δεύτερης ταχύτητας), που παίζει σε τοπ πρωτάθλημα, τα εξής για τον Μαντί Καμαρά, τον οποίο παρεμπιπτόντως "σκανάρει" τα τελευταία 2,5 χρόνια: " είναι λάθος αυτό που λέγεται, δηλαδή πως η ένταση του παιχνιδιού του Μαντί Καμαρά έχει μειωθεί ή πως βγάζει...ξενέρα στο παιχνίδι του. Έχει αλλάξει η θέση του Μαντί και οι απαιτήσεις του προπονητή του"!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρτίνς... ανατίναξε ξανά το μυαλό του Περέιρα -Ατάκα που θα συζητηθεί παίκτη της Φενέρ σε Ατζούν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags