Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ταξίδι στην Ελλάδα για... αποκάλυψη του Ολυμπιακού - "Εκτόξευση" μαζί με Αγκιμπού - Ήρθε η Γιούβε!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-27 12:00:00

Στην Ελλάδα για νέα... αποκάλυψη του Ολυμπιακού - "Εκτόξευση" μαζί με Αγκιμπού - Ήρθε η Γιούβε!

του Παναγιώτη Νικολάου
Στην Ελλάδα για νέα... αποκάλυψη του Ολυμπιακού - "Εκτόξευση" μαζί με Αγκιμπού - Ήρθε η Γιούβε!

Ο μικρός Καμαρά βρήκε... ανταγωνιστή και οι σκάουτς "λαβράκι" στο Λιμάνι. Ποιος είναι ο παίκτης που επίσης κάνει τρομερή σεζόν με τα ερυθρόλευκα, η εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και οι ομάδες που τον ήρθαν στην χώρα μας για να τον δουν στο ματς της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσέ.

Ολυμπιακός: Το «Γ. Καραϊσκάκης» έζησε για ακόμα μια φορά μαγικές στιγμές το βράδυ της Πέμπτης (25/11) μιας και οι φίλοι των Ερυθρόλευκων είχαν κατακλείσει τις εξέδρες και είδαν την ομάδα τους να παίρνει μια τεράστια νίκη επί της Φενέρ και παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League. Όμως δεν ήταν μόνοι οι οπαδοί των Πειραιωτών στο Φάληρο, αλλά η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε την… τιμητική της και από τους σκάουτερ αρκετών μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, μιας και παίκτες τόσο των πρωταθλητών Ελλάδας, όσο και των Καναρινιών είναι στις λίστες τους.

Ένας από τους βασικούς στόχους τους ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, με την Γιουβέντους να ενημερώνει ότι θα υπάρχει άνθρωπος του συλλόγου στο γήπεδο, κάτι που φυσικά δεν εντυπωσίασε κανέναν, μιας και o νεαρός έχει μετατραπεί από παίκτη για την δεύτερη ομάδα, όταν πήρε την μεταγραφή από την β' ομάδα της Λιλ, σε βασικότατο ποδοσφαιριστή του συνόλου του Μαρτίνς που αγωνίζεται συνεχώς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άλλωστε μέχρι στιγμής έχει παίξει 18 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πέντε γκολ και δύο ασίστ, ενώ στις μόνες αναμετρήσεις που δεν έχει παίξει είναι στον επαναληπτικό με τη Νέφτσι, στις 28 Ιουλίου, στην ρεβάνς με την Λουντογκόρετς, στις 10 Αυγούστου που ήταν στον πάγκο και στην πρώτη αγωνιστική της Super League με τον Ατρόμητο, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως όταν ο 20χρονος χαφ ήρθε στον Πειραιά τον κόστιζε, στο transfermarkt, 300 χιλιάδες, ενώ σήμερα 3 εκατομμύρια, χωρίς κανείς να ξέρει σε τη τιμή θα φτάσει. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Γιουβέντους βλέπει από κοντά τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή, μιας και τον είχε παρακολουθήσει ξανά από κοντά στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 2-1 την Αντβέρπ, και ο νεαρός είχε βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο για 81 λεπτά.

Όμως στο μικροσκόπιο των σκάουτερ δεν μπήκε μόνο ο Αγκιμπού Καμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γαλλία έγινε γνωστό πως στο «Γ. Καραϊσκάκης» υπήρχαν άνθρωποι από ομάδες της χώρας που το… μάτι τους ήταν πάνω στο Παπέ Σισέ. Ο 26χρονος, αν δεν υπήρχε ο Αγκιμπού, είναι η αποκάλυψη της φετινής χρονιάς στους Πειραιώτες μιας και κατάφερε από παίκτη που βρισκόταν με το ενάμισι πόδι εκτός ομάδας, το καλοκαίρι, να γίνει βασικότατος και ο άνθρωπος που ξεκινάει η άμυνα που επιλέγει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η εκπληκτική χρονιά που κάνει ο Σενεγαλέζος φαίνεται και στην αξία του, αφού ερχόμενος το 2017 στον Πειραιά κόστιζε 800 χιλιάδες, ενώ σήμερα 7 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας μάλιστα άνοδο ενός εκατομμυρίου από την στιγμή που γύρισε σαν δανεικός από την Σεντ Ετιέν, το περασμένο καλοκαίρι. Ο νεαρός στόπερ φέτος έχει καταφέρει να μετρήσει 20 συμμετοχές με τους Ερυθρόλευκους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ σκόραρε εναντίον της Σλόβαν και απέναντι στην Λαμία, με τον μοναδικό αγώνα που δεν έπαιξε να είναι αυτός με την Άιντραχτ εντός, στις 4 Νοεμβρίου.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως και ομάδες από την Premier League είχαν ανθρώπους στο Φάληρο, χωρίς όμως να γίνονται αναφορές για τον παίκτη που ήθελαν να δουν από κοντά. Βέβαια δεν πάει αρκετός καιρός που υπήρξαν δημοσιεύματα, από πολύ έγκυρες ιστοσελίδες πως Λίβερπουλ, Νιούκαστλ και Λέστερ τσεκάρουν τον Αγκιμπού Καμαρά, ενώ λίγες εβδομάδες πριν υπήρξαν και άλλα με τους Reds να έχουν στην λίστα και τον Μαντί. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλο… γκελ στις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, αφού οι πάντες ξέρουν πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν τον… τρόπο να βρίσκουν ταλέντα που μετά από τον Πειραιά βρίσκονται σε μεγάλα πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρτίνς... ανατίναξε ξανά το μυαλό του Περέιρα -Ατάκα που θα συζητηθεί παίκτη της Φενέρ σε Ατζούν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags