Facebook Pixel ΑΕΚ: Γκάφα Γιαννίκη με ΠΑΣ!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-27 22:43:00

Γκάφα Γιαννίκη με ΠΑΣ! Έπρεπε να... φάει πάγκο - Έτριβαν τα μάτια τους οι ΑΕΚτζήδες

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γκάφα Γιαννίκη με ΠΑΣ! Έπρεπε να... φάει πάγκο - Έτριβαν τα μάτια τους οι ΑΕΚτζήδες

Ο... τελικός με Παναθηναϊκό και οι μεταγραφές που έρχονται. Η ΑΕΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τα Γιάννενα, νίκησε αν και προβλημάτισε και πάλι, ιδιαίτερα οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της.

ΑΕΚ: Όταν οι ΑΕΚτζήδες τον είδαν να αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα έπαθαν στην κυριολεξία ζημιά! Τί παιχταράς είναι αυτός; Πώς κατάφερε ο Μελισσανίδης και πήρε τέτοιον ποδοσφαιριστή; Αυτά ήταν πολλά από τα ερωτήματα ενθουσιασμού που συνόδευαν τη διαπίστωση, ότι ο Στίβεν Τσούμπερ αποτέλεσε επιλογή από το πάνω ράφι για την Ένωση, η οποία τον πρόσθεσε στο ρόστερ της στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου παίρνοντας τον παίκτη ως δανεικό από την Άιντραχτ.

Ωστόσο ο διεθνής Ελβετός μεσοεπιθετικός, που έκανε τους Ενωσίτες να τρίβουν τα μάτια τους στην έναρξη του πρωταθλήματος, δεν είναι ο ίδιος παίκτης τον τελευταίο καιρό. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα για την ακρίβεια. Έχει κάνει κοιλιά που λέγεται και στην ποδοσφαιρική αργκώ.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απλά δεν υπήρχε! Γι'αυτό και ο Γιαννίκης τον έκανε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο (στο 74' με τον Ανσαριφάρντ να τον αντικαθιστά). Το ίδιο συνέβη μία αγωνιστική μετά απέναντι στα Γιάννινα, τα οποία σαφώς δεν τρόμαζαν όπως οι Πειραιώτες, αλλά είναι υπολογίσιμη δύναμη. Ειδικά μετά την 5άρα που έριξαν στην έδρα του Άρη και τις «κηδείες» σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Γιαννίκης έπρεπε να διαβάσει δύο φορές παραπάνω την παλιά του ομάδα, την οποία με χίλια εμπόδια νίκησε η Ένωση στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Ο Τσούμπερ έγινε αλλαγή στο 69' δίνοντας στη θέση του σε έναν άλλο ντεφορμέ συμπαίκτη του, που ο προπονητής της ΑΕΚ προτίμησε να αφήσει στον πάγκο, μετά την κάκιστη εμφάνισή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Λιβάι Γκαρσία που είναι εξαφανισμένος μαζί με τον Ελβετό. Αμφότεροι προβληματίζουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ, γιατί εκτός ότι είναι εξαφανισμένοι στα μεγάλα ματς, δεν μπορού να δώσουν το κάτι παραπάνω όταν η μπάλα καίει.

Και στο παιχνίδι των Ζωσιμάδων η μπάλα έκαιγε πάρα πολύ μετά το 1-0 από τον ΠΑΣ μετά το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Καραντώνης. Και ποιός έβγαλε το φίδι από την τρύπα;

Ο ποιοτικότατος Άμραμπατ που μία αγωνιστική πριν παραλίγο να γυρίσει το ματς, αλλά ο Βάτσλικ του έβαλε εμπόδια και στα Γιάννινα πέτυχε ένα φοβερό γκολ με το οποίο η ΑΕΚ ισοφάρισε. Τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε ένας παίκτης που έχει ιστορικό σκοραρίσματος από την εποχή που έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Αλλά ο χρόνος συμμετοχής του στην Ένωση δεν ήταν τόσο μεγάλος. Αναφερόμαστε στον Σάκχοφ με το γκολ του οποίου η ομάδα του Δικέφαλου αετού έφυγε με ένα τεράστιο διπλό την 11η αγωνιστική.

Έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει η ΑΕΚ για τον τρόπο που πήρε το τρίποντο. Έχει όμως δέκα λόγους παραπάνω όμως να προβληματίζεται με την εικόνα της. Η Ένωση μπλόκαρε απέναντι στον ΠΑΣ. Βρήκε στο πρώτο ημίχρονο έναν τρομερό Λοντίγκιν, ενώ στο δεύτερο ο Γιαννίκης άργησε να βγάλει τον Τσούμπερ παρότι έβλεπε, ότι δεν τραβά. Γενικότερα το κοουτσάρισμα του Ελληνογερμανού είχε θέματα στα Γιάννινα, παρότι του βγήκαν οι ριψοκίνδυνες επιλογές με τη μετατόπιση του Μάνταλου δίπλα στον Σιμόες.

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Εκεί η ΑΕΚ δεν έχει πολυτέλεια για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, που θα της δώσει ηθικά αποθέματα και μεγαλύτερη ηρεμία για να δουλέψει ο προπονητής τα κακώς κείμενα. Θέλει όμως και ενίσχυση. Οι γνώστες του ρεπορτάζ θεωρούν, ότι είναι δύσκολο να βρει παίκτες στις θέσεις που πονά, δηλαδή στα χαφ και το κέντρο της άμυνας. Αν δεν το κάνει όμως η ανασφάλεια θα τη συντροφεύει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και πιθανότατα να την καταστήσει ανίκανη να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο. Μακάρι να γίνει το αντίθετο...

 


** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με... φόρα από τα Γιάννινα στον Γενάρη η ΑΕΚ - Ανατροπή στις μεταγραφές - Αυτούς ζήτησε ο Γιαννίκης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags