Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βόλος: 2-1
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-28 16:56:00

Ο Βαλμπουενά τον... αποσ-ΒΟΛΟΣ-ε! Μεγάλη νίκη Ολυμπιακού - Απέκρουσε πέναλτι ο Βάτσλικ

Sportdog Team
Ο Βαλμπουενά τον... αποσ-ΒΟΛΟΣ-ε! Μεγάλη νίκη Ολυμπιακού - Απέκρουσε πέναλτι ο Βάτσλικ

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 2-1 του συλλόγου της Μαγνησίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γάλλο.

Ολυμπιακός – Βόλος: Σε ένα παιχνίδι με φοβερή εξέλιξη στο τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Βόλου και διατήρησε τη διαφορά των 6 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ύστερα από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 85', ο Βόλος ισοφάρισε στο 88' με τον Φαν Βέερτ, με τον Βαλμπουενά στο 91' να δίνει τη νίκη στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι είναι στην κορυφή με 29 πόντους, ενώ η θεσσαλική ομάδα παρέμεινε 7η με 14.

Το ματς

Οι Πειραιώτες μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να κλείσουν τους Βολιώτες στην περιοχή τους, βγάζοντας δυνατές προσπάθειες με Μπουχαλάκη στο 2' (εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Γκάρι Ροντρίγκες) και Ρόνι Λόπες στο 4' ( σουτ άουτ), ενώ όταν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση, ο Σισέ ήταν εκεί (6') για να εξουδετερώσει το επικίνδυνο γύρισμα του Φεράρι από αριστερά.

Απόκρουση πέναλτι από Βάτσλικ

Στο 9' ο Βάτσλικ ανέτρεψε τον Ρεγκατέν που βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Τσέχο ύστερα από κάθετη του Μπαρτόλο, με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού όμως ψάρεψε τον Φαν Βέερτ, έπεσε στη δεξιά γωνία, απέκρουσε με τον παίκτη του Βόλου να αστοχεί στη συνέχεια. με κεφαλιά σε κενή εστία.

Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν το πρέσινγκ τους στη συνέχεια. Στο 12' το σουτ του Τικίνιο δεν δυσκόλεψε τον Κλέιμαν, ενώ στο 18' ο Κλέιμαν έδιωξε την κεφαλιά του Εμβιλά, σε μία φάση που υπήρξαν αντιδράσεις για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ισραηλινός τερματοφύλακας που εκνεύρισε τον κόσμο με τις καθυστερήσεις του (από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση), είδε το σουτ του Ρόνι Λόπες από το ημικύκλιο της περιοχής να σταματά στο δεξί του δοκάρι.

Στο 37' οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία δυνατή ευκαιρία. Ο Γκάρι έφυγε κάθετα, από κάθετη του Λαλά, έκανε το γύρισμα για τον Λόπες, οι Βολιώτες όμως απομάκρυναν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αγκιμπού Καμαρά έβγαλε τους Πειραιώτες σε αντεπίθεση, με τρεις έναντι ενός, μοίρασε δεξιά στον Γκάρι, που γύρισε ξανά στον μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι, με την άμυνα του Βόλου να επιστρέφει εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης και να εξουδετερώνει την προσπάθεια των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο μέρος ο Μαρτίνς φρέσκαρε το σχήμα του με την είσοδο των Ανδρούτσο, Μασούρα και Μαντί Καμαρά. Παρά την πίεση των γηπεδούχων, ο Βόλος πάντα έψαχνε διαδρόμους για αντεπιθέσεις. Στο 56' δε βρήκε ρήγματα, με τον Φαν Βέερτ να σκοράρει, αλλά το γκολ να μη μετράει γιατί ο Ολλανδός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πέναλτι που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Όσο περνούσε η ώρα και ευκαιρίες δεν έβγαιναν, τόσο πιο δυσκόλευαν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό που έψαχνε το γκολ απέναντι σε έναν πολύ καλά οργανωμένο Βόλο. Στο 70' ο Τικίνιο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τη σέντρα του Ανδρούτσου και στην επόμενη ανάπαυλα ο Μαρτίνς πέρασε τον Ελ Αραμπί (αντί του Εμβιλά), βάζοντας δεύτερο επιθετικό στο σχήμα του που γύρισε σε 4-4-2 με την οπισθοχώρηση του Μαντί Καμαρά.

Παρά το πρέσινγκ, ευκαιρίες δεν έβγαιναν από πλευράς ερυθρόλευκων! Στο 80' όμως οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Ρέαμπτσιουκ από τον Ρομέρο, το οποίο ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων. Ο Αμπασκάλ κάλεσε την ομάδα κοντά του και στη συνέχεια οι παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, ανοίγοντας το σκορ στο 85'.

Στα ίσια με Φαν Βέερτ

Οι Βολιώτες όμως δεν το έβαλαν κάτω! Στο 88', ο Φαν Βέερτ ευνοήθηκε από το κακή επέμβαση του Μπα, βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τον Βατσλίκ, στον οποίο δεν χαρίστηκε αυτή τη φορά. Ο Ολλανδός ισοφάρισε σε 1-1 με ωραίο τελείωμα, δίνοντας άλλη διάσταση στην αναμέτρηση, η οποία απέκτησε φοβερό σασπένς στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε την ανατροπή.

Ο Βαλμπουενά τον γλίτωσε από το εγκεφαλικό

Και το κατάφερε στις καθυστερήσεις! Στο 91' ο Βαλμπουενά με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Η αναμέτρηση όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα, καθότι απέμεναν άλλα εφτά λεπτά καθυστερήσεων, μέχρι ο Κουτσιαύτης να σφυριξει τρεις φορές για τη λήξη. Στον εναπομείναντα χρόνου δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη στιγμή. Το 2-1 διατηρήθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει δια πυρός και σιδήρου ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, τον οποίο τον διατήρησε σε απόσταση ασφαλείας από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Λαλά (46' Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης – Ροντρίγκες (46' Μασούρας), Αγκιμπού Καμαρά (46' Μαντί Καμαρά), Ρόνι Λόπες (60' Βαλμπουενά) - Τικίνιο

Βόλος: Κλέιμαν, Ρινέρ, Πουρίτα (58' Γκιουλέν), Φαν Φέερτ, Ρεγκατέν, Σοάρες, Ορόζ (74' Νίνης), Φεράρι, Ρομέρο, Ροσέρο (74' Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags