Facebook Pixel Ολυμπιακός: Βραβείο... Όλεγκ τα λεφτά για Αραμπί και Βαλμπουενά
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-28 18:08:00

"Απαντήσεις" Μαρτίνς με Γκάρι και Λόπες - Βραβείο... Όλεγκ - Τρομερό σκηνικό με Παπασταθόπουλο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Απαντήσεις" Μαρτίνς με Γκάρι και Λόπες - Βραβείο... Όλεγκ - Τρομερό σκηνικό με Παπασταθόπουλο!

Τι συνέβη στον πάγκο με τον Σωκράτη μετά το 2-1 του Ολυμπιακού; Η επεισοδιακή νίκη για τους Πειραιώτες σε μία αναμέτρηση που απέκτησε χαρακτήρα θρίλερ εξαιτίας της αξιόμαχης ομάδας της Μαγνησίας. Ποιοι ξεχώρισαν και τι συνέβη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ολυμπιακός: Η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής απέκτησε χαρακτήρα θρίλερ στο Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τη νίκη στην Ευρώπη κόντρα στη Φενέρ και αντιμετώπισε μία ομάδα, επαρχιακή μεν, υπολογίσιμη δε. Ο Βόλος είναι ανερχόμενη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με σταθερά βήματα εξέλιξης και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Από την πρώτη του χρονιά στη Super League άπαντες έχουν παρατηρήσει, ότι η θεσσαλική ομάδα αγωνίζεται επιθετικά, χωρίς να καταστρέφει το παιχνίδι παίζοντας κατενάτσιο.

Βέβαια για να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη ο Βόλος έπρεπε να μπλοκάρει τους Πειραιώτες επιθετικά. Και τα κατάφερε μια χαρά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αφού στην ουσία οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη, όχι από κάποια οργανωμένη ενέργεια, αλλά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί και φάουλ του Βαλμπουενά. Μεσολάβησε βέβαια η ισοφάριση του Φαν Βέερτ που έδωσε άλλη διάσταση στο τέλος της αναμέτρησης.

Με Γκάρι Ροντρίγκες και Ρόνι Λόπες να ξεκινούν στις πτέρυγες, όλο το ενδιαφέρον από το ξεκίνημα το ματς, επικεντρώθηκε στο τι θα κάνουν οι δύο ποδοσφαιριστές που επέλεξε στο αρχικό σχήμα ο Μαρτίνς. Και δεν τα πήγαν άσχημα, αν και στερήθηκαν τύχης, ίσως και ρυθμού. Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι μετρά 3 ματς και 119 λεπτά συμμετοχών άλλωστε, ενώ ο Πορτογάλος 10 και 235 αντίστοιχα.

Αμφότεροι ήταν πολύ κινητικοί, έδειξαν όρεξη και συμμετείχαν στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Στο 2'ο Ροντρίγκες κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, απ'το οποίο βγήκε μία πολύ καλή εκτέλεση από τον Μπουχαλάκη, ενώ στο 4' ο Λόπες έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ που έφυγε εκτός εστίας. Από εκτέλεση φάουλ του τελευταίου μάλιστα προήλθε η φάση με τον Εμβιλά (κεφαλιά στο δοκάρι και απόκρουση Κλέιμαν), για την οποία προήλθαν διαμαρτυρίες, ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Ροντρίγκες και Λόπες είχαν συνεργασία στο 37', η οποία ανακόπηκε από τη βολιώτικη άμυνα, η οποία είχε επίσης θετική αντίδραση δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ολυμπιακός έβγαινε με τρεις εναντίον ενός. Ο Ακιμπού Καμαρά έβγαλε στον Ροντρίγκες με τον τελευταίο να του ξαναγυρνά τη μπάλα, αντί να φύγει κατά μέτωπον, μία κίνηση που έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν και να καλύψουν το χώρο. 

Με το σκορ στο 0-0, ο Μαρτίνς τους έκανε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου εν τέλει πήρε πράγματα από δύο αλλαγές, τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά. Ομολογουμένως όμως τη δουλειά για να έρθει αυτή η νίκη την έκανε μία άλλη ψυχή. Ο λόγος για τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Μαροκινός, αλλά και το φάουλ με το οποίο ο Γάλλος έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο Ρέαμπτσιουκ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για τον Τικίνιο κόντρα στη Φενέρ, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει ένα γκολ που ισούται με πρόκριση. Οπότε ο πολυτιμότερος ουσιαστικά της αναμέτρησης ήταν ο τίμιος Σλοβάκος. Δώστε του το βραβείο.

ΥΓ. Μετά το γκολ για το 2-1, όλο το Καραϊσκάκη είναι στο… πόδι και πανηγυρίζει και προφανώς ανάλογες στιγμές σημειώνονται και στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μόνο δύο ασχολούνται με το παιχνίδι και τα επόμενα λεπτά που απομένουν στις καθυστερήσεις. Ο ένας είναι φυσικά ο Πέδρο Μαρτίνς που δίνει οδηγίες και ο δεύτερος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο έμπειρος στόπερ μπορεί να είχε μείνει εκτός αποστολής, όμως ήταν στο γήπεδο και δίπλα στον πάγκο. Μετά το 2-1 λοιπόν, ο Έλληνας άσος πετάχτηκε όρθιος και φώναζε στους συμπαίκτες του να γυρίσουν πίσω στην άμυνα και να είναι προσεκτικοί, μην υπάρξει φάση.



** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος στο Καραϊσκάκης! Γι’ αυτό... τρελάθηκε ο Αμπασκάλ - ΦΩΤΟ ντοκουμέντο με Τσουκαλά στον πάγκο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags