Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Άρης: Άρης και δεν είναι... καλά στην Τούμπα - Μαντσίνι και χούλιγκαν... κήδεψαν τον ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-28 22:06:00

Άρης και δεν είναι... καλά στην Τούμπα - Μαντσίνι και χούλιγκαν... κήδεψαν τον ΠΑΟΚ

Sportdog Team
 Άρης και δεν είναι... καλά στην Τούμπα - Μαντσίνι και χούλιγκαν... κήδεψαν τον ΠΑΟΚ

Τεράστια νίκη για τον Άρη που κέρδισε τον Δικέφαλο στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά το 2010 με γκολ του Μαντσίνι από το πρώτο ημίχρονο, σε μια αναμέτρηση που διεκόπη για αρκετή ώρα λόγω επεισοδίων που έγιναν από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

ΠΑΟΚ – Άρης: "Αφεντικό" της πόλης οι Κίτρινοι καθώς με το γκολ του Μαντσίνι πήραν μια τεράστιας σημασίας νίκη στην Τούμπα επί του Δικεφάλου, βυθίζοντας τους γηπεδούχους στην εσωστρέφεια και την… γκρίνια που έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Οι παίκτες του Λουτσέσκου πίεσαν πολύ την άμυνα των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά και ο Κουέστα όταν χρειάστηκε, έδωσαν το τεράστιο τρίποντο στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ο αγώνας διακόπηκε στο 90+2', για πάνω από μισή ώρα, μετά από εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο, μετά από ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν "μάχη" μαζί τους.

Το ματς:

Το ντέρμπι της Τούμπας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που θα απειλήσουν πρώτοι, μόλις στο 5' με τον Μαντσίνι να σουτάρει δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Δικέφαλος όσο περνούσε ο χρόνος έπαιρνε την κατοχή της μπάλας δείχνοντας, για ακόμα ένα παιχνίδι, πως θέλει να παίξει από τα άκρα και στο 13' θα απειλήσει για πρώτη φορά την εστία του Κουέστα. Μετά από ωραίο συνδυασμό των Μπίσεσβαρ και Μούργκ η μπάλα θα φτάσει στον Σφιντέρσκι που θα σουτάρει, με τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει σε δύο χρόνους. Στο 17' οι Κίτρινοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν πιέζοντας ψηλά ο Γκαρσία θα κλέψει την μπάλα από τον Ζίβκοβιτς, με την αυτή να φτάνει στον Σάσα, με τον τελευταίο να πασάρει στον Καμαρά που θα πλασάρει από πλεονεκτική θέση, όμως η προσπάθειά του θα περάσει ελάχιστα έξω. Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν άμεσα, όταν δύο λεπτά μετά ο Κούρτιτς θα εκτελέσει φάουλ από πολύ καλό σημείο, με τον Κουέστα να ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα και αυτή να καταλήγει στο αριστερό του δοκάρι.

Το μόνο που έλειπε από το ντέρμπι ήταν το γκολ, μιας τόσο ο ρυθμός ήταν πάρα πολύ καλός και από τις δύο ομάδες, ενώ υπήρχε και αρκετή ένταση στις μονομαχίες των ποδοσφαιριστών. Στην μισή ώρα αγώνα οι Κίτρινοι θα απειλήσουν και πάλι, όταν ο Σούντγκρεν θα κάνει την κίνηση από τα δεξιά και θα βρει μέσα στην περιοχή τον Εντιαγέ που θα κάνει ωραία προσποίηση όμως το σουτ του θα περάσει πολύ ψηλά από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 38' οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Καμαρά θα κλέψει την μπάλα στο ύψος του κέντρου, θα πάρει μέτρα από την δεξιά πλευρά και θα σεντράρει, με τον Γκαρσία να κάνει πολύ καλή κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θα διώξει εκπληκτικά σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά όμως ο Άρης θα είναι εκείνος που θα ανοίξει το σκορ. Ο Εντιαγέ θα φύγει στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει στον Μαντσίνι που θα πλασάρει σωστά τον Πασχαλάκη και θα κάνει το 0-1.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους φιλοξενούμενους και πάλι να απειλούν, όταν ο Καμαρά θα βρει τον Σάσα που θα πλασάρει, όμως ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει και πάλι εντυπωσιακά. Η φάση βέβαια σταμάτησε ως οφσάιντ, όμως είναι πολύ πιθανό αν το γκολ έμπαινε να μέτραγε, μιας και στο ριπλέι φάνηκε πως δεν υπήρχε παράβαση. Τέσσερα λεπτά μετά ο Δικέφαλος θα απειλήσει με τον Ζίβκοβιτς να κάνει μια σέντρα σουτ από τα δεξιά, όμως η μπάλα θα χτυπήσει το επάνω μέρος του δοκαριού του Κουέστα και θα περάσει άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας την κατοχή και έδειχναν ότι θέλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 57' οι Κίτρινοι θα απειλήσουν ξανά στην κόντρα, με τον Γκάνεα να βρίσκει τον Καμαρά, που θα μπει στην περιοχή και θα κάνει ένα πλασέ, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Μάντζιου είχαν ευκαιρίες στην αντεπίθεση, φαινόταν καθαρά πως στόχος ήταν η άμυνα κάτι που έφερνε εύκολα  τους αντιπάλους τους έξω από την περιοχή του Κουέστα.

Στο 68' ο Δικέφαλος θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στο 1-1, όταν ο Ζίβκοβιτς θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, με τον Κούρτιτς να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά τον τερματοφύλακα του Άρη να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου όσο περνούσε η ώρα είχαν πάρει τα 2/3 του γηπέδου ανεβάζοντας όλο και περισσότερους παίκτες, ώστε να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Άρη που είχε 11 παίκτες πίσω από το μισό του γηπέδου που υπερασπιζόταν. Παρά όμως το συγκεκριμένο γεγονός η άμυνα των Κίτρινων φαινόταν... αδιαπεραστη, μην αφήνοντας κανένα κενό και τους παίκτες της ομάδας να είναι προσηλωμένοι 100% στον στόχο της νίκης. Παράλληλα στο τελευταίο μέρος του ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι πάγωναν πολύ σωστά το παιχνίδι διατηρώντας το προβάδισμα. Ο αγώνας διακόπηκε στο 90+2', για πάνω από μιισή ώρα, μετά από εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο, αφού πρώτα έριξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν "μάχη" μαζί τους.

Τελικά αφού τα πνεύματα ηρέμησαν και μαζεύτηκαν τα όσα είχαν πέσει στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες μπήκαν και πάλι για να παίξουν τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, με το τελικό σφύριγμα να δίνει τελικά στον Άρη την μεγάλη νίκη με 0-1 στην Τούμπα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2010.

Σκόρερ: 41' Μαντσίνι

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (61' Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (46' Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (61' Άκπομ).

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι (66' Μπρούνο Γκάμα), Εντιαγέ (73' Ματίγια), Γκαρσία (90+1' Ιτούρμπε), Καμαρά (73' Μάνος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags