Facebook Pixel Χρυσή Μπάλα: Κάτι παραπάνω από GOAT - Σήκωσε την έβδομη Χρυσή Μπάλα ο Μέσι - Αντιδράσεις για Λεβαντόφσκι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-11-29 22:58:00

Κάτι παραπάνω από GOAT - Σήκωσε την έβδομη Χρυσή Μπάλα ο Μέσι - Αντιδράσεις για Λεβαντόφσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Κάτι παραπάνω από GOAT - Σήκωσε την έβδομη Χρυσή Μπάλα ο Μέσι - Αντιδράσεις για Λεβαντόφσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το έβδομο βραβείο του περιοδικού France Football κατέκτησε τελικά ο Αργεντίνος σούπερ σταρ στο gala που ολοκληρώθηκε, με τον Πολωνό επιθετικό της Μπάγερν να... τερματίζει στην δεύτερη θέση, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Χρυσή Μπάλα:  Έγραψε ιστορία ο Λιονέλ Μέσι καθώς ήταν αυτός που κατέκτησε για έβδομη φορά το βραβείο του περιοδικού France Football, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που παρά την εκπληκτική χρονιά του στην Μπάγερν Μονάχου έμεινε στο νεοσύστατο βραβείο του "Καλύτερου επιθετικού".

Ο Μέσι μετρά 41 γκολ και 21 ασίστ σε 56 αγώνες εντός του τρέχοντος έτους, σήκωσε και το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, μα όλα αυτά είναι απλώς μια μέρα στη δουλειά για τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Τη διαφορά αυτή τη φορά έκανε ένας μεγάλος τίτλος με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής που έλειπε από τη συλλογή του και τον οποίο κατάκτησε: το Copa America, με νίκη στον τελικό επί της Βραζιλίας. 

Τρίτη θέση για τον άνθρωπο... μηχανή της Τσέλσι και της εθνικής Ιταλίας Ζορζίνιο, ενώ εντύπωση προκαλούν η πέμπτη θέση για τον Μπενζεμά, η έκτη του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και η ένατη που κατέκτησε ο Κιλιάν Εμπαπέ, μια θέση πάνω από τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Το έτερο νέο βραβείο, αυτό της καλύτερης ομάδας, το πήρε η κάτοχος του Champions League Τσέλσι, ενώ τον τίτλο "Λεβ Γιασίν" για τον καλύτερο τερματοφύλακα κατέκτησε ο Τζίτζι Ντοναρούμα.

Από εκεί και ύστερα, την κορυφαία ενδεκάδα στον κόσμο για το 2021 συγκρότησαν, κατά σειρά αναφοράς (από τον 2ο έως τον 11ο), οι: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ζορζίνιο, Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοχάμεντ Σαλάχ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Κιλιάν Μπαπέ, Τζίτζι Ντοναρούμα, Έρλινγκ Χάαλαντ. 

Το βραβείο «Ραϊμόν Κοπά», το οποίο απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, κατάκτησε ο Πέδρι για τις εμφανίσεις του με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας. Δεύτερος ήταν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ (Μπορούσια Ντόρτμουντ) και τρίτος ο Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου).

Κορυφαία παίκτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα.

«Είναι απίστευτο που βρίσκομαι ξανά εδώ. Δεν ήξερα τι μπορεί να συμβεί κι όμως είμαι και πάλι εδώ. Θέλω να συνεχίσω να μάχομαι απέναντι στις προκλήσεις, δεν ξέρω πόσος χρόνος μου μένει ακόμα, αλλά ελπίζω να ειναι αρκετός γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου στη Μπαρτσελόνα, την Παρί και την Αργεντινή. Μου έλειπε κάτι και φέτος συνέβη το αντίθετο. Κατάφερα ολοκληρώσω ένα όνειρο και αυτό το βραβείο ήρθε για αυτό που καταφέραμε στο Copa America. Είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Είναι τιμή μου να μάχομαι απέναντι στον Λεβαντόφσκι, ήσουν ο νικητής της Χρυσής Μπάλας πέρσι και το France Football έπρεπε να σου δώσει το βραβείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός μετά την έβδομη Χρυσή Μπάλα που κατακτά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags