Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Άνθρωπος του ΠΑΟΚ απαντά σε όλα - Τι έγινε με Τζοβίνκο και επιλογές Ραζβάν - "Δεν έκλεισε την κάνουλα ο Ιβάν"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-30 23:25:00

Άνθρωπος του ΠΑΟΚ απαντά: Τι έγινε με Τζοβίνκο και επιλογές Ραζβάν - "Δεν έκλεισε την κάνουλα ο Ιβάν"

Sportdog Team
Άνθρωπος του ΠΑΟΚ απαντά: Τι έγινε με Τζοβίνκο και επιλογές Ραζβάν - "Δεν έκλεισε την κάνουλα ο Ιβάν"

Ένας από τους υπέυθυνους επικοινωνίας της ΠΑΕ, Λευτέρης Δούκας μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς τοποθετήθηκε για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας.

Λευτέρης Δούκας: Σε εκπομπή των οπαδών του συνδέσμου ΠΑΟΚ Κιλκίς μίλησε Ο εκ των υπευθύνων επικοινωνίας της ΠΑΕ, όπου και τοποθετήθηκε για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας.

Για το τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του νταμπλ και δεν έχει κάνει βήματα η ομάδα μπροστά: «Σε όλες τις ομάδες τα πάντα είναι ένας κύκλος. Φτάνεις στην κορύφωση, υπάρχει καθοδική πορεία και στη συνέχεια ανεβαίνεις και πάλι. Το θέμα είναι πόσο συχνά πέφτεις αλλά πόσο συχνά σηκώνεσαι. Από την αρχή της χρονιάς και με την έλευση Λουτσέσκου άλλαξε σελίδα η ομάδα. Και πήγαμε για πρωταθλητισμό ότι άλλωστε είπε και ο πρόεδρος της ομάδας. Ναι το ξεκίνημα δεν είναι πειστικό, η ομάδα δεν πείθει. Ο Λουτσέσκου όμως υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και είμαστε στην αρχή της αρχής. Ακόμη και στην πρώτη χρονιά του Λουτσέσκου, υπήρχαν αγωνιστικά προβλήματα και λύθηκαν. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος όλων».

Για το αν στηρίχθηκε ο Λουτσέσκου μεταγραφικά: «Δεν νομίζω ότι ο Λουτσέσκου ζήτησε παίκτες και αυτοί δεν ήρθαν στην Ελλάδα. Είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πίεσε για τον Τζοβίνκο αλλά δεν ήθελε. Οι παίκτες που ήρθαν είναι επιλογής του Λουτσέσκου. Δεν ήρθαν όλοι, αλλά έγιναν μεταγραφές που ο Λουτσέσκου ήθελε και μπορούσαν να έρθουν. Γιατί πρέπει να θέλουν και οι δυο πλευρές σε μεταγραφή».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τεχνικό διευθυντή: «Είναι στρατηγική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη για να έχει πιο άμεση εμπλοκή του προπονητή στις μεταγραφές και να μην υπάρχουν δυσλειτουργίες που είχαμε στην περασμένη θητεία του Λουτσέσκου. Το μεγάλο βάρος των μεταγραφών το έχει ο Λουτσέσκου και έναν αναβαθμισμένο ρόλο το τμήμα σκάουτινγκ που υπάρχει σε κάθε ομάδα και μπορεί να προτείνει σε προπονητή και αθλητικό διευθυντή παίκτες. Ο αθλητικός διευθυντής δεν είναι ο απόλυτος άρχοντας».

Για το αν ο Βιεϊρίνια θα γίνει αθλητικός διευθυντής με το τέλος της καριέρας του: «Για την ακριβή θέση και το πόστο δεν μπορώ να σας πω. Αλλά είναι δεδομένο ότι θα αναλάβει ρόλο στην ομάδα όταν κρεμάσει τα παπούτσια του».

Για το ότι δεν υπάρχει συχνή ενημέρωση της ΠΑΕ στον κόσμο για τους στόχους και το πλάνο: «Αυτό το έχουν κάνει τόσο ο Λουτσέσκου όσο και ο Σαββίδης. Μπορεί να απουσιάζει αλλά δεν απέχει και νομίζω ότι συχνά μαθαίνετε πράγματα από τον ίδιο τον Σαββίδη».

Για το αν υπάρχει άνθρωπος στην ΠΑΕ που εκπροσωπεί τον Σαββίδη: «Το τελικό ΟΚ το έχει πάλι ο Σαββίδης. Μπορεί να είναι «παρών» μέσω Skype αλλά είναι «εδώ» ο Σαββίδης. Δεν ξέρω αν ενοχλεί το skype, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο για να πάει κάτι καλά. Προφανώς και έχουμε μείνει όλη στη χρονιά του νταμπλ. Αλλά και πριν ήταν πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ έτσι δεν είναι; Δηλαδή το ότι δεν είναι εδώ με τη φυσική του παρουσία δεν σημαίνει ότι απέχει ή ότι η φυσική παρουσία μπορεί να εξασφαλίσει αγωνιστική επιτυχία. Αλλά ο Σαββίδης είναι κοντά στην ομάδα».

Για το αν υπάρχει υγεία στον ΠΑΟΚ και αν είναι περιστατικά όπως με τα ληγμένα δελτία τιμούν τον ΠΑΟΚ και γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες: «Σε μια ΠΑΕ, σε μια εταιρεία, όλοι κερδίζουν και όλοι χάνουν. Το 2019 ολοι βοήθησαν στο νταμπλ, το ίδιο συμβαίνει και στις στιγμές που η ομάδα παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι ακόμη στην αρχή της αρχής. Να περιμένετε πόσο θα πάει η χρονιά. Οταν κάτι δεν πάει καλά θα αποδοθούν ευθύνες στο τέλος. Και στην υπόθεση των δελτίων, αποδόθηκαν ευθύνες».

Για το ότι στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο του κόσμου με την ΠΑΕ και αν αυτό οφείλεται πως κανείς από την ομάδα δεν έχει εξηγήσει το πλάνο: «Και από την κεφαλή του ΠΑΟΚ και από τον προπονητή έχουν εξηγηθεί οι στόχοι από την αρχή της σεζόν. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να μιλά και να απαιτεί. Σε μια πρόσφατη συνάντηση ο Σαββίδης με τους ανθρώπους της ομάδας είχε πει πως μόνο αυτός ξέρει και οι στενοί του συνεργάτες πόσο πολύ ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και ειδικά τώρα που δεν έχει τη δυνατότητα να είναι κοντά με φυσική παρουσία».

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο: «Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έκανε έξι-επτά μεταγραφές το καλοκαίρι. Ανανέωσε τον Σφιντέρσκι, τον Ζίβκοβιτς και όλα αυτά έγιναν με αρκετά εκατομμύρια. Επομένως δεν έχει κλείσει η κάνουλα του Σαββίδη. Αντίθετα δείχνει πως θέλει και επενδύει. Και φυσικά με αυτό σας λέω πως θα κινηθεί η ομάδα τον Γενάρη και ειδικά τώρα που αγωνιστικά η ομάδα έχει πρόβλημα».

Για τις αστοχίες στις μεταγραφές που έχουν στοιχίσει χρήματα: «Πάντα θα υπάρχουν επιτυχημένες και αποτυχημένες μεταγραφές. Αλλά πολλές φορές ένας παίκτης αποδίδει και μέσα από την συνολική εικόνα της ομάδας. Υπήρχαν παίκτες που αρχικά δεν γέμιζαν το μάτι του κόσμου αλλά στην πορεία έγιναν σημαντικοί», είπε ο Λευτέρης Δούκας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags