Facebook Pixel Χρήστος Τζόλης: Φοβερές ατάκες από τον πατέρα του Τζόλη - "Ποιος ΠΑΟΚ; Ποδοσφαιρικό παιδί του Φερέιρα ο Χρήστος"
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-01 16:24:00

Φοβερές ατάκες από τον πατέρα του Τζόλη - "Ποιος ΠΑΟΚ; Ποδοσφαιρικό παιδί του Φερέιρα ο Χρήστος"

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες από τον πατέρα του Τζόλη - "Ποιος ΠΑΟΚ; Ποδοσφαιρικό παιδί του Φερέιρα ο Χρήστος"

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο πατέρας του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή της Νόριτς όπου αναφέρθηκε στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά και στην πορεία του γιού του στην Αγγλία.

Πέτρος Τζόλης: Συνέντευξη στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του Metropolis 95.5 έδωσε ο πατέρας του Χρήστο Τζόλη, όπου αναφέρθηκε στον Αμπέλ Φερέιρα που πήρε τον νεαρό στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, γιατί κανείς από την Κ19 δεν είχε ασχοληθεί, αλλά και για την πορεία του στην Αγγλία με την φανέλα της Νόριτς.

Για το αν είχε φανταστεί να παίζει ο Χρήστος στην Premier League: «Σε αυτή την ηλικία που είναι τώρα δεν το φανταζόμουν, αλλά πίστευα ότι κάποια στιγμή στην καριέρα του θα αγωνιστεί στην Premier League. Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά ο Χρήστος πήγε μικρός και θα πάρει πολλές εμπειρίες.

Δεν έχω πάει ακόμα να τον δω από κοντά κάποιο παιχνίδι, αλλά θα πάω σύντομα και θα δω τον εντός έδρα αγώνα με την Άρσεναλ. Όσο καιρό ήταν στον ΠΑΟΚ δεν τον είδα με την ανδρική ομάδα, μια φορά μου έδωσαν πρόσκληση, στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, αλλά τελικά δεν αγωνίστηκε. Μόνο από την τηλεόραση τον έχω δει.

Με την Εθνική ομάδα τον είδα στην αναμέτρηση με τη Σουηδία και μου έκανε εντύπωση πως όταν σηκώθηκε για να μπει στο παιχνίδι, όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε».

Για την προσαρμογή του στην Αγγλία και στη Νόριτς: «Τώρα προσαρμόζεται, τρεις μήνες τον φιλοξενούσε ο Γιαννούλης. Έχει νοικιάσει σπίτι δικό του τώρα στο κέντρο της πόλης, νοίκιασε αυτοκίνητο και πηγαίνει στις προπονήσεις του. Ο Γιαννούλης και η κοπέλα του τον βοήθησαν πολύ στη αρχή, η κοπέλα του Γιαννούλη του έπλενε τα ρούχα, μαγείρευε, τον πρόσεχαν πολύ». 

Για τη δήλωση του ότι ντράπηκε όταν είδε τους παίκτες της Λίβερπουλ να τον κοιτούν πριν τον αγώνα: «Ντράπηκε γιατί μικρός ήταν Λίβερπουλ και μια εβδομάδα πριν παίξει απέναντι στη Λίβερπουλ έκανε προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ και ξαφνικά παίζει πρώτο αγώνα στην Premier League με τη Λίβερπουλ». 

Για την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή της Νόριτς: «Στα τρία παιχνίδια που έχει κάτσει στον πάγκο ο νέος προπονητής της ομάδας, τον έχει χρησιμοποιήσει».

Για το αν παρακολουθεί τους αγώνες του ΠΑΟΚ: «Παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ, από μικρός ΠΑΟΚ είναι, αυτή είναι η ομάδα του. Από 8 χρονών ήταν στην ομάδα και από εκεί πήρε μεταγραφή. Να είναι καλά ο κ.Φερέιρα, γιατί ήταν ο άνθρωπος που τον είδε σε αγώνα της Κ19, γιατί μέχρι τότε ο Χρήστος δεν είχε κάνει ούτε μια προπόνηση στην πρώτη ομάδα. 

Ο Χρήστος είναι ποδοσφαιρικό παιδί του Αμπέλ Φερέιρα. Δεν βγήκε βάσει σχεδίου, όπως λειτουργούσε η ακαδημία που προωθούσε παιδιά. Τον είδε σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Κ19 και τον ζήτησε στην πρώτη ομάδα. Ο Χρήστος μπορεί να ήταν στη Β ομάδα τώρα, αν δεν υπήρχε Φερέιρα. Ο Φερέιρα βοήθησε πολλά παιδιά τον Γιαννούλη, τον Μιχαηλίδη, τον Κούτσια, τον Τσιγγάρα.

Στη μεγάλη την ομάδα, γνώμη μου είναι, θα πρέπει να υπάρχει προπονητής στο στιλ του Φερέιρα, που προωθεί νέα παιδιά και δίνουν υπεραξία στον σύλλογο. 

Ο Φερέιρα, όταν πήγε στην πρώτη την ομάδα ο Χρήστος, ήξερε όλο το ιστορικό του ακόμα και το χωριό που μένει, ήξερε τα πάντα. Υπάρχουν προπονητές που δεν ξέρουν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών τους. Από ότι μου έχει πει ο Χρήστος έχει μιλήσει μια-δύο φορές με τον Φερέιρα. 

Το παράπονο το δικό του και το δικό μου ήταν ότι πήγαιναν τρία παιδιά σε κάθε προπόνηση της πρώτης ομάδας από την Κ19 και ο μόνος που δεν είχε πάει ήταν ο Χρήστος, μέχρι να τον δει ο Φερέιρα. Τον Χρήστο δεν τον έστειλαν ποτέ. Από τον Ιούνιο-Ιούλιο που ξεκίνησαν να στέλνουν τρία παιδιά μέχρι τον Οκτώβριο δεν είχε πάει σε προπόνηση της πρώτης ομάδας, μέχρι να έρθει ο Φερέιρα. δεν ξέρω ποιος ήταν ο υπεύθυνος που έστελνε τα παιδιά στην πρώτη ομάδα.

Το τμήμα σκάουτινγκ τον είχε προτείνει να ανέβει ο Τζόλης στην πρώτη ομάδα. Όταν ο Αμπέλ Φερέιρα τον πρότεινε να ανέβει ο Χρήστος ήταν με ιδιωτικό συμφωνητικό, δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να φτάσουμε Δεκέμβριο να γίνει επαγγελματίας», είπε ο Πέτρος Τζόλης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags