Facebook Pixel Λεβαδειακός - Ολυμπιακός: Σόκαρε τον τραγικό Ολυμπιακό με τρία γκολ ο Λεβαδειακός - "Ζόρια" για τη ρεβάνς στο Φάληρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-01 18:51:00

Σόκαρε τον τραγικό Ολυμπιακό με τρία γκολ ο Λεβαδειακός - "Ζόρια" για τη ρεβάνς στο Φάληρο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Σόκαρε τον τραγικό Ολυμπιακό με τρία γκολ ο Λεβαδειακός - "Ζόρια" για τη ρεβάνς στο Φάληρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 3-2 για τους Βοιωτούς σε ένα απίστευτο παιχνίδι, στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δυσκολεύτηκαν από τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς και ψάχνουν ανατροπή σις τις 23/12.
 

Ο εξαιρετικός Λεβαδειακός υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε ήττα με σκορ 3-2, παίρνοντας ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι Βοιωτοι βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 στο έκτο λεπτό και 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ για τους Πειραιώτες σκόραρε ο Ρούμπεν Σεμέδο.

 

Σόκαρε τον Ολυμπιακό ο Λεβαδειακός, απάντησε ο Σεμέδο

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν απλά καλά, αλλά... φανταστικά, αφού βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 στο έκτο λεπτό. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 3' με τον Πολέτο, ο οποίος αφού απέφυγε τους Κούντε και Σεμέδο, πλάσαρε εξαιρετικά τον Κρίστινσον, ενώ στο 6' μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Νίκα. Τα δύο γρήγορα γκολ... σόκαραν τους Πειραιώτες, οι οποίοι λόγω των αλλαγών στην ενδεκάδα τους είχαν τρομερά αμυντικά προβλήματα και σαφέστατα κακή κυκλοφορία μπάλας.

 

Παρόλα αυτά, μετά το πέρας του πρώτου τεράρτου, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε στροφές, πίεσε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Ονιεκούρου, Τικίνιο και Βρουσάι. Τελικά, το γκολ ήρθε από τον Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος αμυντικός που επέστρεψε μετά από 3.5 μήνες στο αρχικό σχήμα, με ωραία κεφαλιά στο 26' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βρουσάι. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τους Βοιωτούς πάντως να κρατάνε εύκολα το υπέρ τους σκορ.

 

Γλίτωσε μεγαλύτερη ήττα

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς οι Μπουχαλάκης, Λόπες και Κίτσος πέρασαν στο γήπεδο αντί των Κούντε, Μπα, Αποστολόπουλου. Οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς καλύτεροι και προσπαθούσαν να πιέσουν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να έχουν κάποια μεγάλη φάση.

 

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός στο 61' κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, εκμεταλλευόμενος την κάκιστη αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων». Ο Χάμοντ έκανε τρομερή σέντρα, όντας αμαρκάριστος, και ο Δούμτσιος νίκησε στον αέρα τον Σεμέδο και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 3-1. Πριν όμως προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ονιεκούρου στην κόντρα γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αυτή πέρασε από όλους και ο Ρόνι Λόπες από κοντά και αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2!


Στο τελευταίο 25λεπτο οι Πειραιώτες με τους Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες να είναι οι καλύτεροι στο γήπεδο, έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και ούτε έχασαν κάποια μεγάλη φάση, με εξαίρεση κάποια σουτ του Νιγηριανού. Το 3-2 παρέμεινε τελικά μέχρι το τέλος και έτσι ο Λεβαδειακός πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης, αν και η ρεβάνς είναι στο Γ. Καραϊσκάκης στις 23 Δεκεμβρίου.
 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σαμάσα, Βλάχος (52' Χάμοντ), Νίκας (74' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59' Μουτίνιο), Λινάρδος (52΄Δούμτσιος), Πολέτο (74' Αλμπάνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46' Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82' Μαρίνος), Ονιεκούρου, Αλγκασίμ Μπα (46' Λόπες), Τικίνιο.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags