Facebook Pixel ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Ο Σισέ ντύθηκε... Ελ Αραμπί - Σκότωσε τον ΟΦΗ με δύο "μπαλωθιές" και ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-04 21:28:00

Ο Σισέ ντύθηκε... Ελ Αραμπί - Σκότωσε τον ΟΦΗ με δύο "μπαλωθιές" και ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο Σισέ ντύθηκε... Ελ Αραμπί - Σκότωσε τον ΟΦΗ με δύο "μπαλωθιές" και ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός έβγαλε χαρακτήρα και έφτασε σε μεγάλη νίκη με ανατροπή (3-1) επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σισέ, που πέτυχε δύο γκολ και έφτασε κοντά σε τρίτο. Ο Λόπες σκόραρε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, ο Διαμαντής σημείωσε το τέρμα των Κρητικών.

Ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ, αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ στους 9 βαθμούς (έχει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή) και στους 13 πόντους από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ένα απρόσμενο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Σισέ, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ (25' και 49'), ανατρέποντας το προβάδισμα που είχε πάρει από το 16 ο Διαμαντής χάρη σε γκολ του Διαμαντή. Μάλιστα ο Αφρικανός αμυντικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο γκολ στο 72'!

Ο Λόπες έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, σκοράροντας για το 3-1 στο 60', ενώ δίχτυα παραλίγο να βρει και ο Μπα, που είχε δοκάρι. Δύο ασίστ μοίρασε ο Εμβιλά, αμφότερες στα γκολ του Σισέ.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στο Βέλγιο, όπου την Πέμπτη (9/12, 19:45) θα κυνηγήσει τη νίκη επί της Αντβέρπ για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του να τερματίσει πρώτος στον όμιλο του Europa League.

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες και παραμένει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με σχηματισμό 4-3-3. Ο Επασί ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαρινάκη, Βούρο, Διαμαντή και Μπαλογιάννη στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Μεγιάδο, Τοράλ και Ντε Γκουζμάν, συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, ενώ οι Φαν Ντάινεν και Λάμπρου πλαισίωσαν τον Καστάνιος στην επίθεση.

Με σύστημα 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Τερματοφύλακας ήταν ο Βατσλίκ, δίδυμο στα στόπερ οι Σισέ και Μπα, δεξί μπακ ο Λαλά και αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά έπαιξαν στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά, στα αριστερά τον Λόπες και στα δεξιά τον Μασούρα. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ελ Αραμπί.

Το ματς

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολη αποστολή, αφού ο εξαιρετικά στημένος ΟΦΗ έκλεινε αποτελεσματικά τους χώρους στο δικό του μισό και επεδίωκε να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο. Οι Κρητικοί είχαν τις πρώτες καλές στιγμές του ματς, με τον Καστάνιος να επιχειρεί εντυπωσιακό γυριστό υπό πίεση στο 8' στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Βατσλίκ και τον Τσέχο γκολκίπερ να διορθώνει την γκάφα προ του Μπα, μαζεύοντας την μπάλα προ του Καστάνιος στο 12'.

Μια ακόμη γκάφα, αυτή τη φορά από τον Λόπες, είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να δικαιωθεί για την υπεροχή του στο ματς. Στο 16' ο Πορτογάλος απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα έπειτα από φάση διαρκείας και με στραβοκλωτσιά την "έστρωσε" στον Διαμαντή. Ο κεντρικός αμυντικός των Κρητικών έπιασε "γεμάτο" αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Αμέσως μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άργησε να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Ερυθρόλευκοι προειδοποίησαν στο 24', με τον Λόπες να σουτάρει δυνατά από τη μεγάλη περιοχή και τον Επασί να αποκρούει εντυπωσιακά. Λίγο αργότερα, στο 25', ο Εμβιλά έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο προωθημένος Σισέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά για το 1-1.

Στο 30' ο Λάμπρου σούταρε άουτ από διαγώνια θέση στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ στο 34' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Ντε Γκουζμάν, αλλά η φάση είχε σταματήσει νωρίτερα  για οφσάιντ, που προκάλεσε διαμαρτυρίες καθώς η φάση ήταν οριακή. Στο 45+1' μια αδύναμη κεφαλιά του Λάμπρου κατέληξε στα χέρια του Βατσλίκ.

Το δεύτερο 45λεπτο άνηκε εξ' ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος βελτίωσε αισθητά την απόδοσή του και "καθάρισε" το παιχνίδι. Από την αρχή οι Πειραιώτες πίεσαν, έκλεισαν τον ΟΦΗ στα καρέ του και στο 48' κέρδισαν δύο συνεχόμενα κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του δεύτερου η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά, αυτός γύρισε παράλληλα την μπάλα από πλάγια θέση και ο Σισέ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή. Ο Σενεγαλέζος πλάσαρε με το αριστερό και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, κάνοντας το 2-1 για τον Ολυμπιακό στο 49'!

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για τους Πειραιώτες στη συνέχεια. Αρχικά ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Αγκιμπού Καμαρά και Εμβιλά στο 58'. Στο 60' ο Λόπες βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, έκανε ωραίο κοντρόλ και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 του Ολυμπιακού.

Στο 71' ο Επασί γλίτωσε τον ΟΦΗ από τέταρτο γκολ με ωραία απόκρουση σε δυνατό σουτ του Μαντί Καμαρά, ενώ στο 72' ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού επενέβη σε κεφαλιά του Σισέ από το ύψος της μικρής περιοχής, εμποδίζοντας τον να φτάσει σε ένα ανεπανάληπτο χατ τρικ. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα χτύπησε στον Μπα και σταμάτησε στο δοκάρι!

Ο Ολυμπιακός κατέβασε ρυθμό στα τελευταία λεπτά, όμως κράτησε με σχετική άνεη το προβάδισμα. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο Βατσλίκ απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Στάικου στο 90+1'.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74' λ. τρ. Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89' Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντάινεν (68' Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68' Καμάου), Καστάνιος (68' Γιάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65' Μ. Καμαρά), Λόπες (90' Βαλομπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (80' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (89' Τικίνιο).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags