Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συνάντηση κορυφής Μαρινάκη με Μαρτίνς - "Σειρήνες" από το εξωτερικό - Υπογράφει και παικταράς
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-04 23:30:00

Συνάντηση κορυφής Μαρινάκη με Μαρτίνς - "Σειρήνες" από το εξωτερικό - Υπογράφει και παικταράς

του Παναγιώτη Νικολάου
Συνάντηση κορυφής Μαρινάκη με Μαρτίνς - "Σειρήνες" από το εξωτερικό - Υπογράφει και παικταράς

Εξελίξεις μετά το διπλό στον ΟΦΗ με τον Πορτογάλο προπονητή. Τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό και το γεγονός ότι τι συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, φαίνεται πως θα φέρουν άμεσα εξελίξεις. Πότε θα γίνει το ραντεβού με τη διοίκηση και ποιος θα κλείσει νέο συμβόλαιο πριν τον κόουτς.

Ολυμπιακός: Όταν τον Απρίλιο του 2018 ο Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε για πρώτη φορά στον Ερυθρόλευκο πάγκο κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί τη συνέχεια. Ειδικά αν σκεφτούμε το γεγονός ότι ο Πορτογάλος βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο από την αρχή της παρουσίας του στον Πειραιά, καθώς παρέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν πρωταθλήτρια μετά από αρκετά χρόνια και εκτός Champions League, ενώ λίγο έλειψε να αποχωρήσει μιας και ούτε το 2019 κατάφερε να επαναφέρει τους Πειραιώτες εκεί που είχαν συνηθίσει, στην πρώτη θέση. Βέβαια τα πάντα άλλαξαν άρδην, μιας και ο Πορτογάλος κατάφερε όχι μόνο στη συνέχεια να κατακτήσει δύο σερί πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, αλλά παράλληλα να οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους σε περήφανες  ευρωπαϊκές βραδιές, όπως η πρόκριση επί της Άρσεναλ, παίρνοντας το ψευδώνυμο El Profesor.

Συνολικά ο Μαρτίνς έχει μέχρι σήμερα 186 αγώνες στον πάγκο των Πειραιωτών, με 125 νίκες, 32  ισοπαλίες και μόλις 29 ήττες, καταφέρνοντας να έχει μέσο όρο 2,19 πόντων, ανά αγώνα, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σκοράρει 1,97 γκολ το παιχνίδι και δέχεται μόλις 0,77. Όλα αυτά κάνουν τον Πορτογάλο να είναι… αμετακίνητος από τον πάγκο του συλλόγου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ξέρει πως έχει βρει ένα… διαμάντι από το πουθενά. Το πρόβλημα είναι πως το συμβόλαιο του Μαρτίνς λήγει το καλοκαίρι του 2022 χωρίς ακόμα να έχει ανανεωθεί, με τις… σειρήνες από το εξωτερικό να ηχούν δυνατά.

Ο μάνατζερ του Πορτογάλου, Σάντσο Φρέιτας, πάντως ήταν στην Πειραιά και συγκεκριμένα στο Καραϊσκάκης στον αγώνα των Ερυθρόλευκων με την Φενέρμπαχτσε και υπήρχαν συνομιλίες με την διοίκηση της ΠΑΕ, πολύ πιθανά για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Άλλωστε ο Μαρτίνς δεν έχει δείξει να θέλει να αποχωρήσει από  την ομάδα, με το μόνο που μπορεί να τους βάζει… ιδέες να είναι ένας σύλλογος από την Αγγλία.

Πάντως από πλευράς επίσημου Ολυμπιακού το θέμα δεν έχει προχωρήσει αφού υπάρχει άλλη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Ο λόγος για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, μιας και σε λιγότερο από μήνα θα μπορεί να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει. Έτσι επειδή στον Πειραιά ξέρουν πολύ καλά πως, παρά την ηλικία του Μαροκινού, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί παίκτης που σε 119 αγώνες θα έχει 65 γκολ και 15 ασίστ, έχουν θέσει την συγκεκριμένη περίπτωση πολύ ψηλά.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως βάζουν στην άκρη την υπόθεση Μαρτίνς. Οι πάντες στους Ερυθρόλευκους ξέρουν πως είναι ζωτικής σημασίας η συζήτηση με στόχο τη συμφωνία με τον Πορτογάλο, μιας και όλοι αναγνωρίζουν τις ικανότητές του, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στις επιλογές ποδοσφαιριστών. Παράλληλα δεν υπάρχει κάποιος που να μην πιστεύει την δουλειά του έμπειρου τεχνικού και τα βήματα που έχει κάνει ο σύλλογος με αυτόν στον τιμόνι. Όλα αυτά κάνουν τις συζητήσεις για την ανανέωση να ξεκινούν άμεσα και σύμφωνα με όσα βγαίνουν από την ΠΑΕ ελπίζουν να υπάρχει ουσιαστική συνάντηση μέσα στην περίοδο των γιορτών με στόχο ο Μαρτίνς να βάλει το στυλό στο νέο του συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλο επίπεδο Σισέ με Μπα - Μεγάλο κέρδος ο Ρόνι Λόπες - Έτσι… εξαφάνισε τον Καμαρά ο Μαρτίνς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags