Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: "Αυτό είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ - Απορώ με τον Μακέντα - Ξεχνάτε τα εγκλήματα της διαιτησίας"
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-05 10:05:00

"Αυτό είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ - Απορώ με τον Μακέντα - Ξεχνάτε τα εγκλήματα της διαιτησίας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτό είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ - Απορώ με τον Μακέντα - Ξεχνάτε τα εγκλήματα της διαιτησίας"

Ο σκόρερ Αραούχο, ο απογοητευτικός Παλάσιος και η πρόβλεψη για το ντέρμπι. Ο Νίκος Καρούλιας μιλάει στο Sportdog για το αθηναϊκό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League, αναλύει τις δύο ομάδες και τα... χώνει σε όσους "κράζουν" ακόμα και το VAR.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Την άποψη, ότι το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα των ποιοτικών παικτών των δύο ομάδων εξέφρασε ο Νίκος Καρούλιας!

Ο βετεράνος άσος του Τριφυλλιού μίλησε για την κορυφαία αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Super League και σκιαγράφησε την πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.

«Μία κλαίνε και μία γελάνε», ανέφερε για τις δύο ομάδες, ξεχωρίζοντας Αραούχο, Σιμόες, Μάνταλο και Σάκχοφ από πλευράς κιτρινόμαυρων και Μακέντα, Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίτσιο από πλευράς πράσινων. Παράλληλα στάθηκες στις περιπτώσεις των Λιβάι Γκαρσία και Παλάσιος και εξέφρασε την αντίθεσή του για τα παράπονα γύρω από τη διαιτησία.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog:

Πώς σας φαίνεται η φετινή ΑΕΚ;

«Μία κλαίει μία γελάει, όπως και ο Παναθηναϊκός. Έχει κάνει καλά παιχνίδια. Και με τον Ολυμπιακό θεωρώ, ότι δεν έπρεπε να χάσει. Το λιγότερο θα μπορύσε να πάρει μία ισοπαλία, ακόμα και να κερδίσει. Δεν υπάρχει σιγουριά στην ομάδα με την έννοια, ότι και να προηγηθεί, μπορεί εύκολα η άλλη ομάδα να της γυρίσει το αποτέλεσμα. Έχει δώσει ακόμα και σε μικρότερης δυναμικότητας ομάδες να το παλεύουν. Μην ξεχνάμε το ματς με τον ΟΦΗ (που ήρθε 3-3). Τελευταία έχει μία σταθερή πορεία. Έκανε και αυτήν την ανατροπή μέσα στα Γιάννινα που της δίνει έναν αέρα παραπάνω».

Για τον Γιαννίκη ποια άποψη έχετε;

«Έχει δείξει έργο στα Γιάννινα. Είναι ένας προπονητής με οξυδέρκεια. Έχει κάνει αλλαγές στην ΑΕΚ που έχουν βγει. Παρατηρώ με τις τατικές, ότι προσαρμόζεται ανάλογα. Έχει δηλαδή αντανακλαστικά στο κοουτσάρισμα. Είναι Έλληνας και αυτό είναι το σημαντικότερο. Γιατί χρειαζόμαστε Έλληνες προπονητές».

Ποιές εντυπώσεις έχετε για τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς;

«Ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει ένα νικηφόρο σερί και πάει αρκετά καλά. Και στο τελευταίο ματς για το Κύπελλο απέναντι στον Βόλο που είναι δύσκολη ομάδα, ηταν αρκετά καλός. Πίεσε και ήταν προσηλωμένος στο να κερδίσει γρήγορα τη μπάλα, όταν την έχανε».

Ποιός παίκτης κάνει τη διαφορά;

«Αυτός που έκανε τη διαφορά είναι ο Μακέντα, ο οποίος απορώ γιατί ήταν παραμελημένος. Από τότε που μπήκε έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα. Μπορείς να ποντάρεις επάνω του. Ο Παλάσιος μέχρι τώρα ήταν απογοητευτικός. Με τον Βόλο ήταν καλός όμως. Έκανε 2-3 προσπάθειες, γύρισε τη μπάλα για το γκολ του Μακέντα. Αν συνέλθει και ανέβει, θα είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα. Επίσης βοηθάει πολύ ο Αλεξανδρόπουλος. Δίνει το έ ναυσμα για γρήγορη επανάκτηση της μπάλας, όπως επίσης και ο Μαουρίτσιο που έχει εμπειρία και μπορεί να οδηγήσει σωστά την ομάδα είτε επιθετικά είτε αμυντικά».

Τί παιχνίδι περιμένετε να δούμε στο ΟΑΚΑ;

«Η ΑΕΚ το θέλει πολύ! Το ίδιο και ο ΠΑΟ που θέλει να διατηρήσει το σερί. Θεωρώ, ότι και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν για τη νίκη. Αυτό βέβαια θα κριθεί όπωσδήποτε από την κατοχή, αλλά πάνω απ΄όλα από την αποτελεσματικότητα των παικτών. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν τέτοιους παίκτες. Ο Αραούχο είναι πολύ καλός τον τελευταίο καιρό. Οπωσδήποτε η κατοχή παίζει ρόλο, γιατί μπορείς πιο εύκολα να φτάσεις στην αντίπαλη περιοχή και να είσαι κοντά στο τέρμα, αλλα αν δεν έχεις την αποτελεσματικότητα, τότε η κατοχή δεν λέει τίποτα».

Εκτός από τον Αραούχο ποιούς άλλους παίκτες της ΑΕΚ ξεχωρίζετε;

«Ο Σιμόες είναι δύναμη στο κέντρο με σταθερότητα στην αποδοσή του. Όπως επίσης και ο Μάνταλος που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή τη ζημιά. Ο Λιβάι Γκαρσία έχει φοβερό ταλέντο. Αυτήν την ταχύτητα και την εκρητικότητα που έχει δεν τη βρίσκεις εύκολα σε ποδοσφαιριστή. Αλλά δεν έχει σοβαρότητα. Μπορεί να κάνει το πιο τρελό και από εκεί και πέρα τίποτα. Ο Σάκχοφ έχει ανέβει στα τελευταία ματς. Με την εμπειρία του δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του. Η ΑΕΚ όμως και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτεί γκολ. Αν εξαιρέσουμε τον Βράνιες, οι άλλοι αμυντικοί δεν είναι αξιόπιστοι. Η μεσοαμυντική λειτουργία της θέλει βελτίωση».

Αμφότερες οι ομάδες έχουν κάποια παράπονα από τη διαιτησία! Επειδή αναφερθήκατε στο ματς με τον ΟΦΗ, η Ένωση στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος...

«Δεν ξέρουμε τι θέλουμε εμείς οι Έλληνες. Πριν έρθει το VAR τί γινόταν; Θυμάστε τι εγκλήματα που γίνονταν. Υπήρχαν εσκεμμένα λάθη. Τώρα και να θέλει κάποιος να βοηθήσει μία ομάδα, δεν μπορεί να το κάνει, γιατί εκτίθεται εύκολα».

Υπάρχουν όμως αμφισβητούμενες φάσεις που το VAR δεν έκανε σύσταση στον διαιτητή

«Αν ο διαιτητής δεν δει παράβαση κατοχυρώνει το γκολ. Αν το VAR δεν του δώσει σήμα, ο διαιτητής δεν είναι υποχρεωμένος να πάει στο VAR. Αν δεν τον ειδοποιήσει το VAR σημαίνει, ότι η απόφαση του διαιτητή είναι σωστή. Για να έχουμε λοιπόν VAR τότε πρέπει ο ρέφερι με το σύστημα να μη συμφωνούν».

Εν κατακλείδι, θα κάνατε μία εκτίμηση για το αποτέλεσμα;

«Θεωρώ, ότι και οι δύο ομάδες θα πάνε για να βάλουν γκολ και να φτάσουν στη νίκη. Η ΑΕΚ έχει μικρό προβάδισμα ως γηπεδούχος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Επαναλαμβάνω όμως όλα θα κριθούν στην αποτελεσματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανένας οίκτος για Παναθηναϊκό - Δεν ξεχνάμε Μπάκα, Σπανέα, "μαϊμού" πέναλτι και τη βουτιά Βαζέχα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags