Facebook Pixel Ιωνικός – ΠΑΟΚ: Δεν σηκώνει... κεφάλι ο ΠΑΟΚ - Νέα ήττα με ανατροπή από τον Ιωνικό - Ήρωας ο Χουτεσιώτης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-05 19:14:00

Δεν σηκώνει... κεφάλι ο ΠΑΟΚ - Νέα ήττα με ανατροπή από τον Ιωνικό - Ήρωας ο Χουτεσιώτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δεν σηκώνει... κεφάλι ο ΠΑΟΚ - Νέα ήττα με ανατροπή από τον Ιωνικό -  Ήρωας ο Χουτεσιώτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη για τους Νικαιώτες απέναντι σε έναν Δικέφαλο που δείχνει να είναι βαριά… άρρωστος φτάνοντας στα πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη.

Ιωνικός – ΠΑΟΚ: Δεν μπορεί να σηκώσει…κεφάλι ο Δικέφαλος καθώς μπορεί να προηγήθηκε στη Νίκαια, με τον Σφιντέρσκι, όμως οι γηπεδούχοι γύρισαν τον αγώνα και ήταν οι μεγάλοι νικητές με 3-2 σε έναν εκπληκτικό αγώνα! Οι γηπεδούχοι τιμώρησαν όλα τα λάθη των αντιπάλων τους, με την ομάδα του Λουτσέσκου να παρουσιάζεται στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης νωθρός, ενώ ξύπνησε μόνο όταν βρέθηκε με 3-1 πίσω στο σκορ. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς χάνουν κι άλλο έδαφος, όντας πλέον στο -13 από την κορυφή, ενώ συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη.

Το ματς:

Το παιχνίδι στη Νίκαια ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να πιέσουν ψηλά, μην αφήνοντας τους παίκτες του Δικέφαλου να φτιάξουν παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή φαινόταν πως είχαν σαν στόχο να "χτυπήσουν" στην κόντρα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν στην πρώτη τους κι όλας ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Στο 18' ο Τέιλορ θα βγει από τα δεξιά και θα κάνει μια εκπληκτική σέντρα, με τον Σφιντέρσκι να παίρνει την κεφαλιά κάνοντας το 0-1. Η χαρά όμως των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, μιας και δύο λεπτά μετά ο Ιωνικός θα ισοφαρίσει. Μετά από γέμισμα η μπάλα θα φτάσει στον Σάντσες που δεν θα κάνει καλό σουτ, όμως η άμυνα του Δικεφάλου θα  μπερδευτεί, με αποτέλεσμα ο Κάνιας από κοντά να σκοράρει απέναντι στην παλιά του ομάδα και να κάνει το 1-1.

Μετά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγώνα, όμως τα νεύρα και οι πολλές διακοπές δεν βοηθούσαν για να φτάσουν κοντά στην εστία του Χουτεσιώτη. Στο 33' οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να βρουν με κάθετη τον Λένις, που θα τσιμπήσει την μπάλα πριν τον Πασχαλάκη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να τον ανατρέπει και τον Τζήλο, μετά από χρήση VAR, να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Άοσμαν που θα είναι ψύχραιμος και θα κάνει το σκορ 2-1, βάζοντας… δύσκολα στους παίκτες του Λουτσέσκου. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πιέσουν ακόμα περισσότερα την άμυνα των Νικαιωτών, όμως χωρίς να μπορούν να μετατρέψουν το 60% της κατοχής σε κάποια φάση. Μάλιστα στο 45' οι γηπεδούχοι θα χάσουν ευκαιρία να κάνουν και το 3-1, με τον Λένις να σουτάρει από τα δεξιά, όμως ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να προσπαθεί να κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους, με στόχο την γρήγορη ισοφάριση, όμως αυτοί που βρήκαν δίχτυα ήταν οι παίκτες του Ιωνικού! Οι γηπεδούχοι στο, 49', θα βγουν στην αντεπίθεση από τα αριστερά και μετά από προσπάθεια του Κιάκου η μπάλα θα φτάσει στον Λένις που θα πλασάρει σωστά και θα κάνει το 3-1! Οι Νικαιώτες θα κάνουν εκπληκτικό πεντάλεπτο, με τον Κολομβιανό επιθετικό να φτάνει δύο φορές κοντά και σε τέταρτο γκολ. Στο 53' ο Λένις θα κάνει ένα φοβερό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του ΠΑΟΚ, ενώ ένα λεπτό μετά ο ίδιος θα πραγματοποιήσει μια σέντρα σουτ και τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος θα δείξει σημάδια… ζωής και με τον Μουργκ θα ξαναμπούν άμεσα στο παιχνίδι. Στο 60' ο Ζίβκοβιτς θα βρει με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Σίντκλεϊ, που θα σεντράρει από τα δεξιά, με τον Αυστριακό, που είχε μπει έξι λεπτά πριν στον αγώνα, να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 3-2. Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Λουτσέσκου θα πιέσουν πάρα πολύ και μέσα σε έξι λεπτά θα χάσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Αρχικά ο Ζίβκοβιτς θα βρει ωραία τον Σίντκλεϊ, που θα πλασάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει όμως ελάχιστα έξω. Ένα λεπτό μετά ο Σβαμπ θα είναι αυτός που θα σεντράρει, με τον Καντουρί να πιάνει την γυριστή κεφαλιά, με τον Χουτεσιώτη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 78' ο ΠΑΟΚ θα χάσει ακόμα μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σβαμπ θα πάρει την κεφαλιά, μόνος του, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά οι Νικαιαώτες θα είναι αυτοί που θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκπληκτική κούρσα του Μύγα και πλασέ του ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει αποσοβώντας το τέταρτο γκολ για την ομάδα του. Στο 90+6' ο Χουτεσιώτης θα κρατήσει το 3-2 αποκρούοντας την κεφαλιά του Σίντλεϊ, ενώ στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως χωρίς αποτέλεσμα, κάτι που έδωσε στον Ιωνικό μια τεράστιας σημασίας νίκη!

Σκόρερ: 20' Κάνιας, 34' Άοσμαν (πεν), 49' Λένις  – 18' Σφιντέρσκι, 60' Μουργκ

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κάνιας (68' Ματσούκας), Ντάλσιο, Κιάκος (68' Γκοτσούλιας), Άοσμαν (77' Μάναλης), Λένις (88' Βαφέας).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (73' Αουγκούστο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης (85' Άκπομ), Σίντκλεϊ, Eσίτι (54' Σβαμπ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (54' Μουργκ), Σφιντέρσκι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags