Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εξελιγμένη μορφή... Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός β’ - Σωστή κίνηση Μαρτίνς" - Έκπληξη με το... νέο Τσιμίκα!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-06 19:46:00

"Εξελιγμένη μορφή... Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός β’ - Σωστή κίνηση Μαρτίνς" - Έκπληξη με... νέο Τσιμίκα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Εξελιγμένη μορφή... Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός β’ - Σωστή κίνηση Μαρτίνς" - Έκπληξη με... νέο Τσιμίκα

Το ποδόσφαιρο του Ιμπαγάσα και ποιοι μικροί ξεχωρίζουν στο Λιμάνι. Ο Άκης Βάβαλης αναλύει στο Sportdog την εικόνα της ερυθρόλευκης Κ-23 στη Super League 2 και ξεχωρίζει τους παίκτες που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ολυμπιακός: Την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα της Super League 2 συνέχισε ο Ολυμπιακός Β', ο οποίος επικράτησε 2-1 του Πανσερραϊκού στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Έτσι το σύνολο του Αριέλ Ιμπαγάσα παρέμεινε αήττητο, έχοντας ως απολογισμό μέχρι τώρα τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Την άποψή του για την εμφάνιση της ομάδας Κ-23 των Πειραιωτών εξέφρασε μιλώντας στο Sportdog ο Άκης Βάβαλης, ο οποίος ήταν επί χρόνια συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη και έχει παραστάσεις από Super League, με παρουσία σε Άρη, Ηρακλή, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

Εξελιγμένη μορφή... Βαλβέρδε

«Μου άρεσε πολύ η εικόνα του Ολυμπιακού Β'», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σερραίου προπονητή, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε τη θέση του. «Απ' ότι κατάλαβα, ο Ιμπαγάσα προσπαθεί να περάσει ένα μοντέλο ισπανικό τύπου Βαλβέρδε. Δηλαδή με πίεση ψηλά, κοντά τις γραμμές, χωρίς να φοβάται να ανεβάσει την άμυνα αλλά διατηρώντας τη συνοχή του. Δηλαδή να γίνονται αυτές οι αναβάσεις με πλάνο», είπε και συμπλήρωσε:

«Από την άλλη όταν ο Ολυμπιακός έκλεβε και κέρδιζε μπάλες, μου άρεσε, ότι οι παίκτες του έψαχναν να παίξουν γρήγορα και κάθετα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ισπανικό ποδόσφαιρο, το πολύ βαρετό τίκι τάκα. Είναι δηλαδή μία εξελιγμένη μορφή ποδοσφαίρου και μου έκανε φοβερή εντύπωση».

Πολύ σωστός ο Μαρτίνς με Κίτσο

Ποιούς παίκτες του Ολυμπιακού ξεχώρισε; «Τον Σουρλή τον ξέρουμε περισσότερο, γιατί έχει φανεί. Εγώ γνωρίζω τον Μπαγκαλιάνη πολύ καλά, γιατί τον είχα στον Άρη. Είναι πιο έτοιμος σε σχέση με τα υπόλοι παιδιά. Αυτός που μου άρεσε πολύ ήταν ο Ξενιτίδης. Φαίνεται ένα παιδί έμπειρο, το οποίο στο χώρο του κέντρου έδωσε πολλές μάχες. Ήταν πιεστικός και συγχρόνος κινούταν πολύ καλά στους ελεύθερους χώρους ως κεντρικός χαφ. Δηλαδή εκμεταλλευόταν τους χώρους, έπαιζε καλά τη μπάλα, μοίραζε τη μπάλα. Ήταν ένα παιδί που ξεχώρισε.

Επιπλέον διαπίστωσα, ότι ο Μαρίνος έχει πολλά καλά στοιχεία. Πρέπει όμως να παίζει περισσότερο απλά. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Κίτσο που είναι ένας γρήγορος παίκτης και με καλές επαφές με τη μπάλα. Πληροφορήθηκα, ότι ο Μαρτίνς, θέλει να τον κάνει αριστερό μπακ. Αν ισχύει, τότε θεωρώ, ότι είναι πάρα πολύ σωστή απόφαση. Γιατί ως μπακ, με την ταχύτητα που έχει και τη ορμή που βγαίνει στη επίθεση πάει να θυμίσει κάτι σε Τσιμίκα-Ομάρ, οι οποίοι έχουν το στυλ των μπακ που θέλει ο Ολυμπιακός. Γιατί η ομάδα του Πειραιά θέλει επιθετικογενή μπακ. Αν αυτό το παιδί, επειδή τον είδα και με τον Λεβαδειακό, συνεχίσει έτσι και δουλευτεί, νομίζω, ότι θα γίνει ένας υπερσύγχρονος αριστερός μπακ. Αυτοί ξεχώρισαν περισσότερα», σημειώνει ο Μακεδόνας προπονητής.

Εκλεκτός για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική ελίτ

Ο Άκης Βάβαλης ανοίγει πανιά για ποδοσφαιρικά λιμάνια εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα της Σουηδίας. O 36χρονος τεχνικός αναλαμβάνει τα ηνία της Βάσαλουντς, ομάδας της Στοκχόλμης, η οποία ξεκινάει ένα εγχείρημα προκειμένου να επιστρέψει στην ποδοσφαιρική ελίτ και θεωρεί τον συμπατριώτη μας ως εκλεκτό για να την οδηγήσει εκεί.

«Είναι ένα καινούριο πρότζεκτ. Είναι μία ομάδα και Α' και Β' Εθνική. Αυτήν τη στιγμή υποβιβάστηκε από τη Β' στη Γ' και θέλει να κάνει ένα νέο σχέδιο, το οποίο σε βάθως διετίας θέλει να επιστρέψει στη Β' και μετά από δύο χρόνια να επανέλθει στην Α'. Γενικότερα η Σουηδία είναι πίσω σε θέματα τεχνογνωσίας και οργάνωσης ακόμα και σε τοπ ομάδες. Ίσως είναι αυτό το κομμάτι που θέλουν να φέρουν από Ελλάδα και να εξελιχθούν. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ. Δεν δίνονται εύκολα σε Έλληνες τεχνικούς η ευκαιρία να δουλέψουν έξω», κατέληξε ο Άκης Βάβαλης μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πολλά με λίγα" η μάχη του τίτλου; - Βιάστηκαν να.. τελειώσουν τον Λόπες - Ανατροπή στις μεταγραφές

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags