Facebook Pixel Super League: Μεταγραφή Σάλιακα σε TOP ομάδα - "Σφήνα" σε Άρη από ΠΑΟ, αρέσει σε Γιαννίκη - Σχέση με Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-07 16:34:00

Μεταγραφή Σάλιακα σε TOP ομάδα - "Σφήνα" σε Άρη από ΠΑΟ, αρέσει σε Γιαννίκη - Σχέση με Ολυμπιακό!

Οι Μιχείες
Μεταγραφή Σάλιακα σε TOP ομάδα - "Σφήνα" σε Άρη από ΠΑΟ, αρέσει σε Γιαννίκη - Σχέση με Ολυμπιακό!

Ποιος έχει προβάδισμα, η μεγάλη ανατροπή και το παρελθόν του. Πώς εκτόξευσε τις μετοχές του ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, η πιθανή πώλησή του τον Γενάρη και ποια ομάδα ήδη έχει κάνει κίνηση; Γιατί τον θέλουν στο Τριφύλλι, το παρελθόν με Αργύρη Γιαννίκη και ερυθρόλευκα και η λογική Μαρτίνς.

Super League: Ο Μανώλης Σάλιακας πέτυχε γκολάρα κόντρα στην Λαμία (το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα και σε 12 συμμετοχές), χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΣ και τον έστειλε στην 3η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ. Μεγαλεία για την ομάδα των Ιωαννίνων, που είχαν να τα δουν περίπου μισό αιώνα!

Βέβαια ο 25χρονος Κρητικός διεθνής δεξιός μπακ έχει αποδείξει την τελευταία 2ετία πως είναι για άλλο επίπεδο και μεγάλη ομάδα, για αυτό και είτε τον Γενάρη, είτε τον Ιούλιο θα... χαιρετήσει τους Ζωσιμάδες. Έτσι κι αλλιώς μπαίνει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του κι απο την 1η του 2022 μπορεί να υπογράψει όπου θέλει...

Ο Σάλιακας είναι κατά γενική ομολογία ο πιο βελτιωμένος/ με τη μεγαλύτερη εξέλιξη δεξιός μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος ενω για πολλούς ήταν αδικημένος απο τον Φαν Σχιπ που δεν τον έβαζε βασικό στην Εθνική Ελλάδας...

Σε αυτή την 2ετία του στις καλές ομάδες του ΠΑΣ, δουλεύοντας με δυο καλούς προπονητες (Γιαννίκη/Μεταξά), που έχουν βέβαια διαφορετική φιλοσοφία/πρόσεγγιση στο παιχνίδι, ο Σάλιακας ήταν σταθερά καλός, χωρίς σκαμπανεβάσματα, βελτιωμένος στο ανασταλτικό κομμάτι,πάντα ταχυδυναμικός και με καλές εκτελέσεις/σερβιρίσματα.

Με χρηματιστηριακή αξία 600.000 ευρώ, με εκπρόσωπο τον Έλληνα μεγαλοατζέντη Πασχάλη Τουντούρη (αποδεδειγμενα με σπουδαία "περάσματα" σε διεθνείς ψαγμένες αγορές που εύκολα μπορούν να δώσουν ένα μεγάλο συμβόλαιο και να προσελκύσουν τον άσο του ΠΑΣ) και με την δεύτερη σεζόν/σφραγίδα που κάνει ο Σάλιακας, όλα φαίνονται πιο... ευκολα!

Ο Σάλιακας είναι ένα παιδί που στα 17 του βρέθηκε απο τον Εργοτέλη στον Ολυμπιακό αλλά παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια δεν έχασε τον δρόμο και τον προορισμό του. Για την ακρίβεια ουσιαστικά τον έφτιαξε ο ίδιος με συνέπεια, υπομονή/επιμονή και συνεχή προσπάθεια/δουλειά κι αφού χρειάστηκε να κάνει το οδοιπορικό Κύπρο (Καρμιώτισσα) - Χανιά - Λαμία - ΠΑΣ...

Στην πιάτσα αgents απο το φθινόπωρο ακούγεται πως ο Άρης των Καρυπίδη - Μάντζιου τον είχε προσεγγίσει και ήταν το μεγάλο φαβορί για να γίνει ο επόμενος σταθμός της καριέρας του! Μόνο που όσο ο ΠΑΣ κάνει σούπερ πορεία στο πρωτάθλημα και ο Σάλιακας είναι απο τους κορυφαίους παίκτες/πρώτα βιολιά, τόσο αυξάνεται και ο "ανταγωνισμός" για τον Άρη στην διεκδίκηση του Σάλιακα. Με νέους μνηστήρες, εγχώριους κι απο το εξωτερικό!

Ο Σάλιακας δεδομένα κάνει μεγάλο γκέλ στον Παναθηναϊκό! Ο Κώτσιρας ουσιαστικά παίζει χωρίς ανταγωνισμό και είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ο Σάντσες περισσότερο υπολογίζεται για μπακ απ του Χουανκάρ στα αριστερα, δεν θα ανανεωθεί το συμβολαιό του το καλοκαίρι και υπάρχει πιθανότητα να φύγει τον Γενάρη, εφόσον έρθει πρόταση (απο...Κύπρο). Όσον αφορά στον Βαγιαννίδη, μεταγραφή/επιστροφή Αλαφούζου, είναι πρότζεκτ με προοπτική αλλά μόλις τώρα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί!

Εκτός, λοιπόν, απο τον Άρη (που έχει ήδη κινηθεί) και ο Παναθηναϊκός  υπο προυποθέσεις ακόμη και τον Γενάρη, θα μπορούσε να ασχοληθεί με τον Σάλιακα. Ερχόμενος σε μια συμφωνία με τον ΠΑΣ, διαφορετικά το καλοκαίρι. Άλλωστε είναι στην Prosport του Τουντούρη, που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλο "κύκλο εργασιών" με το τριφύλλι (Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Κολοβός, Κολοβέτσιος,Καραγιάννης).

Ο Σάλιακας δεδομένα αρέσει και στον (πρώην του) Αργύρη Γιαννίκη αλλά με Μισελέν/Ροτά μεταγραφές των Κονέ/Παπαδημητριου μόλις το περασμένο καλοκαίρι και ενώ υπάρχουν με συμβόλαια οι Μπακάκης/Νταντσένκο που θέλουν να ξεφορτωθούν, δεν υπάρχει σκέψη / χώρος για άλλον δεξιό μπακ στην ΑΕΚ. Τουλάχιστον για προσεχώς... Και το καλοκαίρι είναι ακόμη πολύ μακρινό ως ενδεχόμενο, αφήστε που μέχρι τότε ο Σάλιακας πολύ δύσκολα θα έχει μείνει χωρίς ομάδα.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι η στάση του Ολυμπιακού στην υπόθεση Σάλιακα (και αντιφατικές οι πληροφορίες). Πρώην παίκτης του, τον οποίο είχε δώσει δις δανεικό πριν μείνει ελεύθερος. Με αρκετούς φαν στου Ρέντη αλλά και πολλά δεξιά μπακ που περιμένουν την σειρά τους.

Στο παρελθόν οι "ερυθρόλευκοι" σάρωναν την ελληνική αγορά, σε ότι καλό κυκλοφορούσε, την τελευταία 2ετία όμως, λόγω και Μαρτίνς, το έχουν περιορίσει... θεαματικά. Επίσης, ο ατζέντης του, Πασχάλης Τουντούρης, έχει πολύ καλή σχέση με Ολυμπιακό και την γενική διευθύντρια Λίνα Σουλούκου. Χωρίς να είναι και δεσμευτικό αυτό, κάτι που το είδαμε και στην περίπτωση Δουβικα...

Στο δια ταύτα: η πιάτσα περιμένει εξελίξεις ακόμη και τον Γενάρη για τον Σάλιακα. Και ενδιαφέρον υπάρχει απο σχεδόν μια ντουζίνα ομάδες(απο Ελλάδα και εξωτερικό, αν και οι περισσότερες τον... τσεκάρουν σαν ελεύθερο) και λογικά  ο Χρηστοβασίλης θα ήθελε να βγάλει κάποια χρήματα τον Γενάρη, απο το να τον χάσει τσάμπα το καλοκαίρι. Μένει να δούμε , λοιπόν, αν όντως σκάσει πρόταση στον ΠΑΣ. Από πού και από ποιόν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει... Γαλανόπουλο τον Γενάρη - Αυτόν ζήτησε ο Γιαννίκης - Θέλει να φύγει κορυφαίο όνομα από ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags