Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Aνέκδοτα Αλαφούζου τα "σκληρά λόγια" - Τι έκανε ο Μαρινάκης - Ατάκα Μελισσανίδη για τον... τυρέμπορα
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-09 16:05:00

Aνέκδοτα Αλαφούζου τα "σκληρά λόγια" - Τι έκανε ο Μαρινάκης - Ατάκα Μελισσανίδη για τον... τυρέμπορα

Οι Μιχείες
Aνέκδοτα Αλαφούζου τα "σκληρά λόγια" - Τι έκανε ο Μαρινάκης - Ατάκα Μελισσανίδη για τον... τυρέμπορα

"Κυριε Γιάννη, να περάσουμε μετά την Πρωτοχρονιά ή να περιμένουμε και τα Φώτα"! Η... κούφια έκρηξη οργής στο Κορωπί από τον Γιάννη Αλαφούζο και οι ατάκες που θα έκαναν και τους Μπεκ, Αγιούμπ, Ενμπαγκοτό να "κοκκινίσουν". Τι έχουν πει και πράξει Μαρινακης, Μελισσανίδης σε αντίστοιχες περιπτώσεις - Ο ένας άλλαξε και τα...χαρτιά υγείας, ο άλλος είπε την κορυφαία ατάκα :"πούλησες ενα κιλο τυρί και την είδες τυρέμπορας"! 

 

 

Πήγε, λένε, ο Γιάννης Αλαφούζος στο Κορωπί και έκανε τα... μούτρα κρέας στους παίκτες του Παναθηναϊκού, με τα "τρομακτικά" που τους είπε, γιατί έχουν την ομάδα στην 7η θέση! 

 

"Κεραυνοί Αλαφούζου", "έτριξε τα δόντια στους παίκτες ο Αλαφούζος", "έξαλλος ο Αλαφούζος" είναι μερικά, τα πιο χαρακτηριστικά, από τα... επικοινωνιακά κλισέ, με τα οποία τα ΜΜΕ περιέγραψαν την εμφάνιση/ομιλία του αφεντικού του Παναθηναϊκού στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

 

Τα χαι λάιτ από την "σκληρή γλώσσα" που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αλαφούζος προς τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλιού":

 

- Είμαι πολύ θυμωμένος/στεναχωρημένος με την εικόνα σας...

- Δεν μπορώ να καταλάβω ενώ σας δίνονται όλα τα μέσα να υπάρχει αυτό το απότελεσμα...

- Είμαστε έβδομοι! Το καταλαβαίνεται; Πρέπει να ντρέπεστε...

- Μας έχουν περάσει ο ΠΑΣ και ο ΟΦΗ με το 1/4 του μπάτζετ μας...

- Έχετε το θράσος να τσακώνεστε μεταξύ σας ή να σχολιάζει ο ένας τον άλλον...

- Δεν ξέρω τι άλλο να πώ, παίξτε τουλάχιστον για τον εαυτό σας!!

- Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να έρθει στα γραφεία μετά τις γιορτές να το πει και να φύγει. Μπορείτε να αποχωρήσετε, η πόρτα είναι ανοιχτή...»!!!

 

 

Αν, λοιπόν, από τα παραπάνω, που διέρρευσε η "πράσινη' Επικοινωνία στο ρεπορτάζ, πειστήκατε πως... τρόμαξε κάποιος παίκτης, μάλλον θα είστε στην κατηγορία εκείνων που είχαν "ψηθεί" πως ο φετινός Παναθηναϊκός αναβαθμίστηκε και ήταν "φτιαγμένος" για μεγάλα πράματα. Κοινώς... αφελής!

 

Αυτή η στάνη (Παναθηναϊκός) - με αυτόν τον ηγέτη/πρόεδρο (Αλαφούζο), με αυτό το υλικό (ποδοσφαιρικό και στελεχειακό), με αυτή την νοοτροπία (ποτισμένη εδώ και χρόνια) - αυτό το τυρί(γάλα) βγάζει! Τόσο απλά... Όλα τα υπόλοιπα είναι... ματαιοπονία και επικοινωνία!

 

Το πρόβλημα στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό,που δεδομένα έχει μικρύνει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ούτε οι προπονητές (πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει απο τον πάγκο του αποδεδειγμένα καλοί κόουτς όπως οι Δώνης/Ουζουνίδης/Μπόλονι και τώρα Γιοβάνοβιτς), ούτε οι τεχνικοί διευθυντές (που είτε αλλάζουν σαν πουκάμισα είτε δεν υπάρχει κανένας), ούτε το ποιοτικό ταβάνι του ρόστερ του, ούτε τα χοντρά λάθη που γίνονται σε διάφορους τομείς (ιατρικό επιτελείο, Ακαδημία, συμβόλαια κλπ), ούτε το έλλειμμα (ποιοτικό και ποσοτικό) στα στελέχη και στην οργάνωση/δομή της ΠΑΕ... 

 

Το πρόβλημα είναι ο Ηγέτης του! Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μαθαίνει, δεν θέλει να μάθει από τα λάθη του, δεν το έχει με το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει να ... αποκτήσει την σχετική τεχνογνωσία. 

 

Κάνει μια ανακύκλωση προσώπων/συμβούλων, αλλάζει απόψεις/μοντέλα/φιλοσοφία/συμμάχους ανάλογα με τα... προσωπικά του(κέφια, σκοπιμότητες, συμφέροντα). Συνήθως απρόβλεπτα και ενίοτε αψυχολόγητα. Στην πραγματικότητα και παρά τα εκατομμύρια που έχει δαπανήσει όλα αυτά τα χρόνια στο κλάμπ, ο στόχος του δεν ήταν να ξανακάνει πρώτο και πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό...

 

Ενδεικτικά τι έχουν κάνει (μεταξυ πολλών) οι ανταγωνιστές του, σε παρόμοιες περιπτώσεις/επισκέψεις τους; 

 

- Ο Μαρινάκης έχει πεί και το έχει κάνει, την σεζόν που έχασε το πρώτο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός: "θα σας αλλάξω όλους. Ακόμη και τα χαρτιά υγείας θα αλλάξουν στου Ρέντη"! Και προέκυψε μετά η εποχή Μαρτίνς...

 

- Ο Μελισσανίδης ενώπιον όλης της ομάδας και του προπονητή, έχει πει σε Έλληνα ποδόσφαιριστή της ΑΕΚ (στο παρελθόν), που την είχε δεί... Χατζηγιοβάνης :" εσύ με ένα κιλό τυρί που πούλησες την είδες τυρέμπορος".Και έτσι τον έστειλε! 

 

- Ή στο τέλος της περασμένης σεζόν, που βρήκε την ΑΕΚ στο μείον... 30 από τον Ολυμπιακό, πήγε στα Σπάτα και τους είπε: "θα φύγετε όλοι". Κάτι που έκανε πράξη με 14 μεταγραφές το προηγούμενο καλοκαίρι και με μια σταδιακή αναβάθμιση του ρόστερ της...



 

 

Ο Γιάννης Αλαφούζος τι είπε και σχεδόν αποθεώθηκε από τα ΜΜΕ για τα "σκληρά λόγια του"; Ανέκδοτα!! Δεν (μπορώ να καταλάβω), δεν (ξέρω τι άλλο να κάνω), δεν (είναι εικόνα ομάδας αυτή),δεν, δεν...! Και το κορυφαίο (ανέκδοτο) που θα γίνει viral μέσα στον ίδιο τον Παναθηναϊκό, μεταξύ των ίδιων των παικτών του : ''όποιος δεν μπορεί να περάσει μετά τις γιορτές από τα Γραφεία, να το πει και να φύγει"!!! 

 

Δεν υπάρχει αυτό. Και όπως σχολίαζε μετά μια "πράσινη" ποδοσφαιρική ψυχή, σε πηγαδάκι με συμπαίκτες του: " έπρεπε να ρωτήσουμε : "κύριε Γιάννη, όποιος θέλει να έρθει μετά την Πρωτοχρονιά ή να περιμένει και τα Φώτα;"!! 

 

Κάποιοι δηλαδή τον πήραν στην...πλάκα ενώ κάποιοι άλλοι θα "έδειχναν" με νόημα τους... Μπεκ, Αγιούμπ, Ενμπακοτό (αυτοί πρέπει να... κοκκίνισαν απο ντροπή) που ακόμη βρίσκονται στο ρόστερ του Πανάθηναϊκού και συνυπάρχουν στην καθημερινότητα της ομάδας. 

 

Κάπου εκεί σταματάς να ... περιγράφεις αφού χάνουν κάθε βαρύτητα κι αξία τα "σκληρά λόγια" του Αλαφούζου. "Μαλάκας" είναι ο άλλος να φύγει από μόνος του όταν μπροστά του έχει τόσα παραδείγματα 'δημοσίων υπαλλήλων" και της σχετικής νοοτροπίας. Δεν νομίζω...

 

Όταν θέλεις να είσαι όντως "σκληρός", να αλλάξεις την αρρωστημένη νοοτροπία και να στείλεις 'μηνύματα" κάνεις... πράξεις. Για παράδειγμα λύνεις άμεσα τα συμβόλαια των παικτών που αποτελούν... φύρα, πηγαίνεις και λες (μετά από συνεννόηση με τον προπονητή)... "ενας, δυο, τρεις φεύγεται" ή δεν λες τίποτα και στέλνεις τέσσερις στην δεύτερη ομάδα. Φροντίζοντας μάλιστα από τον Γενάρη να ενισχύσεις με προσωπικότητες την ομάδα...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πέταξε την φανέλα στον Ιμπαγάσα, τον άρπαξε ο Ανατολάκης - Παικταράς Κινκουέ, θα πάει Μαρτίνς"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags