Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς βρήκε… νέο Τσιμίκα
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-11 10:00:00

Ο Μαρτίνς βρήκε… νέο Τσιμίκα - "Μπουκαδόρος, καλός στο 1vs1 και με γκολ - Οπαδός του Ολυμπιακού"

του Γιώργου Κτενά
Ο Μαρτίνς βρήκε… νέο Τσιμίκα - "Μπουκαδόρος, καλός στο 1vs1 και με γκολ - Οπαδός του Ολυμπιακού"

Το νέο μεγάλο ταλέντο στου Ρέντη, παίζει όλη την πλευρα άνετα. Ποιος είναι ο Φώτης Κίτσος που έπαιξε και με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο και γιατί ο Πορτογάλος κόουτς πιστεύει ότι μπορεί από χαφ να τον κάνει μπακ και να "απογειώσει" την καριέρα του; Το Sportdog.gr παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τον μικρό που θα μας απασχολήσει πολύ σύντομα!

Ολυμπιακός: Η β’ ομάδα του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στη Superleague 2, παραμένει αήττητη και το σημαντικότερο δείχνει ότι διαθέτει πολύ καλό υλικό και αρκετά ταλέντα. Ένας εξ αυτών είναι ο Φώτης Κίτσος, ο παίκτης που σκόραρε το ιστορικό πρώτο γκολ ισοφαρίζοντας τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Ο 18χρονος (31/03/2003) αγωνίζεται ως εξτρέμ, καλύπτοντας και τα δύο άκρα, αν και του αρέσει περισσότερο να παίζει αριστερά και πάνω στη γραμμή. Διακρίνεται για την εξαιρετική του τεχνική, αλλά και για τα σωματικά του προσόντα, καθώς έχει καλό κορμί και είναι πάρα πολύ γρήγορος και με πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα τον χρησιμοποιεί ως ακραίο επιθετικό, όμως στο Κύπελλο κόντρα στον Λεβαδειακό, ο Πέδρο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του αριστερού μπακ, αντί του Τόλη Αποστολόπουλου. Η κίνηση αυτή πάντως του Πορτογάλου δεν προξένησε καμία εντύπωση, καθώς εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκαθαρίσει σε όλους στου Ρέντη, ότι θέλει να τον δουλέψει ως αριστερό ακραίο αμυντικό!

Ψάχνοντας να μάθουμε περισσότερα για τον νεαρό άσο των Πειραιωτών, επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Αγγελάκη, που είναι υπεύθυνος των ακαδημιών τού Ολυμπιακού Βάρης, δηλαδή της σχολής ποδοσφαίρου από την οποία βρέθηκε στο Λιμάνι ο Κίτσος.

Τι ήταν αυτό που είχαν ξεχωρίσει και τον κράτησαν στην ακαδημία; Σε ποια θέση έπαιζε πριν τον Ολυμπιακό και τι θεωρεί για την πορεία της καριέρας του; Οι απαντήσεις στο sportdog.

"Καριέρα σε όλη την πλευρά - Μαχητικός, δυνατός και γρήγορος - Στου Ρέντη τον έβαλαν..."

"Ο Φώτης έπαιζε πάντα ως αριστερός χαφ. Όταν πήγε στου Ρέντη, τον έβαλαν να παίζει και ως αριστερό μπακ. Μπορεί όμως να πάρει και όλη την πλευρά γιατί αντέχει", ανέφερε στο αρχικό σχόλιο, στο sportdog, ο Γιώργος Αγγελάκης.

Ποια ήταν τα στοιχεία που είχατε ξεχωρίσει σε εκείνον;

"Ήταν μαχητικός, αριστεροποδαρος, δυνατός και γρήγορος. Η θέση του ήταν στα χαφ, ξεχώριζε. Να πω, επίσης, ότι προέρχεται από πάρα πολύ καλή οικογένεια, δεν ανακατεύτηκαν ποτέ στη δουλειά μας κ.λπ.".

"Σεμνό παιδί και καλός χαρακτήρας - Οπαδός του Ολυμπιακού - Διαμάντι"

Πώς ήταν ως χαρακτήρας;

"Είναι πολύ σεμνό παιδί, δεν είπε ποτέ ούτε κουβέντα αν είχε παίξει ή δεν είχε παίξει. Άρα και ως χαρακτήρας είναι πολύ καλός. Μάλιστα, βραβεύτηκε για την πορεία του στη σχολή το 2019 από τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βάρης. Είναι και παίκτης της Εθνικής ομάδας".

Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε πολύ καλή άποψη για εκείνον.

"Μα είναι παιδί που θα ακολουθήσει τις οδηγίες, δεν είναι από τα παιδιά που θα γκρινιάξουν κ.λπ. που δεν παίζουν. Έχουμε στείλει, συνολικά, άλλα 12 παιδιά στην ΠΑΕ, ο Φώτης είναι διαμάντι, είναι στρατιώτης, αγαπάει τον Ολυμπιακό και είναι οπαδός του Ολυμπιακού".

"Σκληροτράχηλος - Μπορεί να γίνει Τσιμίκας - Καριέρα στον Ολυμπιακό"

Μπορεί να παίξει τη θέση ως αριστερός μπακ;

"Στη σωματοδομή είναι καλός για μπακ, σκληροτράχηλος, με χαμηλό κέντρο βάρους, άνετα την παίζει αυτή τη θέση".

Έχει ανοίξει μια κουβέντα, ακριβώς επειδή είναι μπακ που γνωρίζει από επίθεση, αν μπορεί να γίνει ο νέος Τσιμίκας στον Ολυμπιακό.

"Θα μπορούσε να εξελιχθεί σαν τον Τσιμίκα, είναι αριστεροπόδαρος, μπουκαδόρος, στο ένας με έναν έχει ταλέντο, έχει και το γκολ μπορεί να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό. Έρχεται τακτικά και μας επισκέπτεται, η επαφή μας είναι δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, εξαιρετικό παιδί". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία ονόματα στη "μαύρη λίστα" Μαρτίνς - "Ζημιά" 6 εκατ. για Μαρινάκη - Πρώτο φαβορί για αποχώρηση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags