Facebook Pixel ΑΕΚ: Φέρνει βελτιωμένη έκδοση Σιώπη
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-11 13:25:00

"Φέρνει… Χολέμπας η ΑΕΚ, βελτιωμένη έκδοση Σιώπη" - Στη λίστα Γιαννίκη και ο... δυναμίτης Πρέμελ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φέρνει… Χολέμπας η ΑΕΚ, βελτιωμένη έκδοση Σιώπη" - Στη λίστα Γιαννίκη και ο... δυναμίτης Πρέμελ!

Ο Έλληνας χαφ που εξετάζει η Ένωση και ο άσος της Ουνιόν. Τα δύο ονόματα που έχουν ξεχωρίζει από τη Β' Γερμανίας και το... μάτι του Αργύρη Γιαννίκη. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη και μεταφέρει τις πληροφορίες για τον δεύτερο χαφ που έχουν ξεχωρίσει οι κιτρινόμαυροι.
 

ΑΕΚ: Τον Μάιο του 2021 είχε ακουστεί σε μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Τώρα το όνομά του επανέρχεται στην επικαιρότητα της ΑΕΚ. Το μεγάλο μπαμ όμως ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης το είχε κάνει πριν από δύο χρόνια, όταν ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, ΤζονΦαν'τΣιπ, τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας για τα δύο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro2020 κόντρα σε Αρμενία και Φινλανδία.

Ήταν μία εποχή που ο Έλληνας ομογενής έβγαζε μάτια με τη φανέλα τη Πάντεμπορν, η οποία τον απέκτησε από την Άαλεν τη σεζόν 2018/2019. Ο συμπατριώτης μας ήταν ένα από βασικά γρανάζια της γερμανικής ομάδας στη μάχη της για την άνοδο στη πρώτη κατηγορία. Πραγματοποίησε 28 εμφανίσεις στη 2. Bundesliga αποτελώντας έναν από τα σημαντικότερα εργαλεία δημιουργικά. Οι 10 ασίστ εκείνη τη σεζόν μαρτυρούν του λόγου του αληθές. Μάλιστα ο Σεβαστιανός σημείωσε έξι γκολ επίδοση που αποτέλεσε προσωπικό ρεκόρ και έδειξε ότι διαθέτει αρετές και στο σκοράρισμα.

Την πρώτη χρονιά στη Bundesliga είχε 32 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ, η ομάδα του όμως δεν κατάφερε να σταθεί και υποβιβάστηκε ξανά στην Zweite. Τη σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια, μοίρασε 2 ασίστ και παρότι είχε έναν σοβαρό τραυματισμό τον Μάιο του 2021, κατάφερε να πάρει μεταγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι.

Εντάσσοντας τον Βασιλειάδη «λαβωμένο», η Αρμίνια Μπίλεφελντ έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει τον «Σέμπα», ο οποίος επανήλθε τέλη Οκτωβρίου, έπαιξε με Μάιντς, Στουτγκάρδη, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν και στη συνέχεια έμεινε εκτός, αφού του... έκατσε η ατυχία με κορωνοϊο με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα απέναντι στην Κολωνία.

Την άποψή του για τον ποδοσφαιριστή κατέθεσε στο Sportdog ο αρχισυντάκτης της Match Money και υπεύθυνος των γερμανικών πρωταθλημάτων, Ανέστης Ζαχαράκης. «Ο Βασιλειάδης είναι μία βελτιωμένη έκδοση Σιώπη. Δηλαδή έχει καλύτερη πάσα, κάθετο τρέξιμο, σουτ. Το βασικό του στοιχείο είναι, ότι θα τρέξει πολύ στο γήπεδο, θα μαρκάρει πέφτοντας πάνω στη μπάλα», αναφέρει αρχικά ο συνάδελφος.

Βασιλειάδης όπως... Χολέμπας

Μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα τέτοιος χαφ; «Ο Βασιλειάδης ξέρει τη γλώσσα δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί. Έχει τα στοιχεία για να ανταποκριθεί στα ελληνικά δεδομένα. Απλά πρέπει να κουμπώσει με έναν άλλο χαφ στον άξονα. Σίγουρα θα δώσει ταχύτητα. Η Β. Γερμανίας έχει καλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν καριέρα στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός τον Χολέμπας από Β' Γερμανίας τον πήρε (σ.σ. Μόναχο 1860). Μάτι να έχεις. Σίγουρα ο Γιαννίκης το έχει, αφού γνωρίζει τη γερμανική αγορά. Και ο Πρέμελ της Ουνιόν Βερολίνου που ακούστηκε είναι πολύ καλό χαφ. Είναι τρομερά δυναμικός παίκτης».

Με ποιον εκ των Σιμόες-Σιμάνσκι θα κούμπωνε καλύτερα o Βασιλειάδης; «Νομίζω τον Πολωνό, λόγω ύψους και δύναμης. Με τον Σιμόες κονταίνει πολύ η ομάδα. Είναι παίκτης όμως που μπορεί να παίξει δεξιά-αριστερά, ακόμα και οκτάρι. Στη Β΄κατηγορία έβαζε και γκολ έξω από την περιοχή», απάντησε και στη συνέχεια σχολίασε τις αναφορές που υπάρχουν στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ, οι οποίες θεωρούν, ότι ο Γιαννίκης ψάχνει άλλα χαρακτηριστικά στον παίκτη που θα δέσει στον άξονα της ΑΕΚ. «Είναι όντως βραχύσωμος (1,77 μ.). Δηλαδή χαφ του στυλ Καμαρά μπορεί να τον «φάνε» στη μεσαία γραμμή», σημειώνει.

Πειθαρχημένα πάντσερ

Για να αποκρυπτογραφήσουμε τα θέλω του Γιαννίκη, ποιό είναι το κύριο στοιχείο, το οποίο ωθεί τον προπονητή της ΑΕΚ να ψάχνεται στη γερμανική αγορά για ποδοσφαιριστές... πάντσερ; «Είναι παίκτες πειθαρχημένοι. Ειδικά ο Πρέμελ παίζει σε ομάδα με πολύ συγκεκριμένο τακτικό πλάνο. Η Αρμίνια του Βασιλειάδη επίσης είναι πολύ οργανωμένη, παρότι παίζει χαμηλά και δεν βάζει πολλά γκολ. Παίζει σφυκτά και με σχέδιο. Δεν έχουν αυτό το παλιό γερμανικό στυλ “αέρα πατέρα” στην επίθεση. Δεν έχουν την ποιότητα για να χτυπήσουν τα καλά ρόστερ, γι'αυτό παίζουν πιο προσεκτικά. Στην ΑΕΚ όμως πρέπει να παίξει κάποιος και επίθεση, οπότε εκεί αλλάζουν τα δεδομένα», αναφέρει ο γνώστης της γερμανικής πραγματικότητας.

Η χρηματιστηριακή αξία του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη κυμαινόταν στις 800.000 Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt, τον Ιούνιο του 2018, την εποχή που τον απέκτησε η Πάντερμπορν. Ένα χρόνο αργότερα οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν. Η αγοραστική του αξία έφτασε τα 3.500.000 και στο τέλος του 2019 άγγιξε τα 4.000.000 ευρώ. Τη δεδομένη χρονική συγκυρία βρίσκεται στα 2.000.000 Ευρώ.

«Η Αρμίνια τον υπολογίζει. Τον πήρε για ενδεκαδάτο άλλωστε. Θα του δώσει ευκαιρίες. Γενικά σε αυτού του τύπου της ομάδας ο Σεμπάστιαν μπορεί να παίξει», κατέληξε ο Ανέστης Ζαχαράκης μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιο ακριβός από Στάνκοβιτς ο Τσιφτσής- Ζητά τρελά λεφτά ο Αστέρας- Τον τεστάρει η ΑΕΚ, "σφήνα" ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags