Facebook Pixel Sportdog.gr | Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός! "Κόλλησε" στο μηδέν η ΑΕΚ με Αστέρα - Κλωτσοπατινάδα στην Τρίπολη
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-11 21:31:00

Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός! "Κόλλησε" στο μηδέν η ΑΕΚ με Αστέρα - Κλωτσοπατινάδα στην Τρίπολη

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός! "Κόλλησε" στο μηδέν η ΑΕΚ με Αστέρα - Κλωτσοπατινάδα στην Τρίπολη

Λευκή ισοπαλία ανάμεσα στην ομάδα της Αρκαδίας και την Ένωση στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ: "Κλωτσοπατινάδα" στην Τρίπολη! Αστέρας και ΑΕΚ "κόλλησαν" στο μηδέν. Λευκή ισοπαλία ανάμεσα στην ομάδα της Αρκαδίας και την Ένωση στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0, ένα αποτέλεσμα το οποίο φαντάζει εξαιρετικά δίκαια, καθότι οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες με τους δύο τερματοφύλακες να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Έτσι η Ένωση πήγε στους 27 βαθμούς με τους Αρκάδες να πιάνουν την 8η θέση με 14. 

Φυσικά το αποτέλεσμα ευνοεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος εφόσον βγει νικητής απέναντι στον Άρη την Κυριακή, τότε μεγαλώνει περισσότερο την διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Λίμνη το γήπεδο

Μία ώρα πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στην Τρίπολη άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος έγινε ακόμα πιο βαρύς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ ήταν ήδη ταλαιπωρημένος καθώς το χορτάρι έχει μύκητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη δούμε καλό παιχνίδι.

Αρκετά σημεία του γηπέδου είχαν λιμνάσει, κάτι που δυσχέραινε φοβερά το παιχνίδι των ποδοσφαιριστών. Νομοτελειακά λοιπόν το ματς έχασε ποιότητα και κέρδισε σε δύναμη, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πιο ευπροσάρμοστοι στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Για αρκετή ώρα αμφότερες οι ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις και επιδίδονταν σε μακρινά σουτ.

Ακυρωμένο πέναλτι με VAR και δοκάρι!

Στο 12' ο Καραντώνης είδε πέναλτι του Σιμόες στον Βαλιέντε που πήγε να ριμπάουντ από το κακό σουτ του Μπαράλες. Ο διαιτητής τσέκαρε το VAR και είδε, ότι ο Πορτογάλος έκοψε καθαρά τον παίκτη των Αρκάδων.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 25'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο προωθημένος Χριστόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΚ απάντησε στο 31'. Ο Άμραμπατ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πήγε να περάσει τον Τσιφτσή αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα δεν ψάρωσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι κιτρινόμαυροι έχασαν άλλη μία σημαντική στιγμή. Ο Μάνταλος έπιασε ωραίο σουτ, παρότι όμως η μπάλα κόντραρε στον Καστάνιο και θα μπορούσε να αιφινδιάσει, ο Τσιφτσής τεντώθηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο τέλος του ημιχρόνου, Βαλιέντε και Ριέρα δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Τσιντώτα, ο οποίος είχε θετικές αντιδράσεις, με το 0-0 να διατηρείται.

Κέρβερος Τσιντώτας

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν άλλαξε πολύ εικόνα! Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει, με τον Άμραμπατ να βγάζει προσπάθειες και τον Μάνταλο να βοηθάει αρκετά, αλλά ο Τσούμπερ συνέχισε να είναι μακρυά από το καλό εαυτό του. Γι'αυτό και ο Γιαννίκης πέρασε Σάκχοφ στο κέντρο προκειμένου να κερδίσει δημιουργικά.

Στο 67' ο Άλβαρες ανάγκασε τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 71' ο Τσιφτσής είχε ανάλογη απάντηση σε προσπάθεια του Τζαβέλλα. Στο 82' ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε μία ακόμα σημαντική επέμβαση και μάλιστα με το κεφάλι σε σουτ του Κρέσπι. Στο 86' ο Τζαβέλλας σκόραρε, αλλά ο Καραντώνης το ακύρωσε χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής - Γκαρθία, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες - Βαλιέντε, Μουνάφο (69' Ιγκλέσιας), Ριέρα (69' Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (87' Καρμόνα) – Σονί (87' Μπενίτο), Μπαράλες.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (61' Σάκχοφ), Σιμόες (88' Λε Ταλέκ), Μάνταλος (73' Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88' Τάνκοβιτς), Αραούχο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags