Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τους τη χάλασε ο Σισέ! Μεγάλο πρόβλημα - Μόνη ελπίδα ο Ρόνι Λόπες
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-12 22:28:00

Τους τη χάλασε ο Σισέ! Μεγάλο πρόβλημα ο Ολυμπιακός - Μόνη ελπίδα ο Ρόνι Λόπες

του Παναγιώτη Νικολάου
Τους τη χάλασε ο Σισέ! Μεγάλο πρόβλημα ο Ολυμπιακός - Μόνη ελπίδα ο Ρόνι Λόπες

Η νίκη κόντρα στον Άρη φανέρωσε ένα μεγάλο ζήτημα που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά που κατάφερνει να ξεπερνά προβλήματα και να χτίζει πρωταθληματική διαφορά.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή του, επικράτησε 1-0 του Άρη στο Καραϊσκάκη και ξέφυγε στη βαθμολογία, αφού εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της ΑΕΚ στην Τρίπολη και 35 βαθμούς αύξησε τη διαφορά από τη 2η θέση στους 8.

Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να μην ήταν θεαματική, αλλά ήταν πιεστική. Στρίμωξε τον ¨Αρη και είχε την πλήρη κατοχή της μπάλας. Το θέμα είναι, ότι οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα στην επίθεση, αφού στα τελευταία ματς δεν παίρνουν γκολ από τους καθαρόαιμους επιθετικούς του.

Οπότε κόντρα στον Άρη μόνο έτσι θα μπορούσε να νικήσει ο Ολυμπιακός. Με γκολ του Σισέ, στον οποίο οι οπαδοί των Πειραιωτών πρέπει να ανάψουν λαμπάδα! Γιατί; Επειδή σκοράρει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ομάδας και έτσι, αφού δεν τα βάζει ο Ελ Αραμπί ή ο Ακιμπού Καμαρά, τα βάζει ο Σισέ.

Εναντίον του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιακός έκανε σωστή αμυντική διαχείριση. Συγκεντρώθηκε πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Και δεν έκανε λάθη.

Ο Άρης από την άλλη πλευράπήγαινε να εκμεταλλευτεί τη φυσιολογική πτώση στροφών του Ολυμπιακού μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι. Να τον χτυπήσει στην κούραση δηλαδή και ό,τι βγει. Στην ουσία δεν κυνηγούσε τη νίκη. Η στόχευση ήταν ξεκάθαρα να χτυπήσει στα προβλήματα του Ολυμπιακού και να πάρει το 0-0. Του τη χάλασε όμως ο Σισέ.

Επανερχόμαστε στο θέμα που προβληματίζει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει γκολ, τα τελευταία ματς στο εληνικό πρωτάθλημα, από την μπροστά γραμμή του. Μετά το γκολ με την ΑΕΚ, Ελ Αραμπί και Αγκιμπού δεν έχουν σκοράρει. Ο Μαροκινός σκόραρε δηλαδή στο ματς με τον Βόλο, αλλά ήταν από το σημείο του πέναλτι, όπου βρήκε δίχτυα ο Βαλμπουενά. Με τον ΟΦΗ έβαλε δύο γκολ ο Σισέ, ο οποίος σκόραρε και σήμερα και ένα ο Ρόνι Λόπες.

Αυτήν τη στιγμή δηλαδή, η μόνη ελπίδα του Ολυμπιακού στο επιθετικό κομμάτι είναι ο Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος μπορεί να δώσει λύσει είτε με εμπνεύσεις, είτε από στημένα. Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή λειψυδρία. 

Επίσης ένα μεγάλο ερώτημα είναι, πως θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός, το γεγονός, ότι θα φύγουν τόσοι παίκτες στο Κόπα Άφρικα στον Γενάρη. Σίγουρη είναι η απουσία των Γκάρι Ροντρίγκες, Κούντε, Μ. Καμαρά, Αγκ. Καμαρά. Πολύ πιθανή είναι συμμετοχή στη διοργάνωση των Σισέ, Μπα, Ονιεκούρου, ενώ αβέβαιη συμμετοχή του Ελ Αραμπί.

Και πάλι όμως, ο Ολυμπιακός δείχνει να ξεπερνά τα προβλήματα! Δεν επηρεάζεται, Και νικά. Επικρατεί στα ντέρμπι, περνάει απτόητος από την επαρχία. Έχει διαφορά 8 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ήδη όλα συνηγορούν, ότι δύσκολα θα βγει εκτός τροχιάς κατάκτησης του τίτλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags