Σε μια χρονική συγκυρία που ο Ολυμπιακός ψάχνει το γκολ... με το τουφέκι από τους επιθετικούς του, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει βρει έναν απρόσμενο λυτρωτή στο πρόσωπο του Πάπε Σισέ.

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός πέτυχε δύο γκολ στη νίκη με ανατροπή (3-1) επί του ΟΦΗ, ενώ έδωσε τη λύση και στο ντέρμπι με τον Άρη, σκοράροντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, αν και ο Σισέ κυνηγά πάντα το γκολ μέσω των στημένων φάσεων. Το γεγονός ότι βρήκε τρία γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν σημαίνει ότι ο Σενεγαλέζος θα βγει... πρώτος σκόρερ, αποδεικνύεται όμως κομβικός για την ομάδα του στο συγκεκριμένο χρονιικό διάστημα, καθαρίζοντας δύσκολα ματς.

Αυτό που επίσης δεν περίμενε κανείς πέρυσι το καλοκαίρι ήταν ο Σισέ να ξεφύγει από το στάτους του "τελειωμένου" και να μετατραπεί σε έναν από τους πιο αξιόπιστους παίκτες του Ολυμπιακού. Διότι χρήσιμα τα γκολ, το κύριο ζητούμενο όμως για έναν κεντρικό αμυντικό είναι η απόδοσή του στα μετόπισθεν. Και στο συνολικό δείγμα γραφής της σεζόν ο Σισέ αποδεικνύεται ανώτερος όλων των συμπαικτών του στο κέντρο της άμυνας.

Ο Σεμέδο είχε αγωνιστικά "σκαμπανέβασματα" και εξωαγωνιστές περιπέτειες, ο Παπασταθόπουλος είναι σταθερή αξία αλλά ταυτόχρονα πολύ ευπαθής σε τραυματισμούς, ενώ ο Μπα δεν βρίσκεται στα καλύτερά του. Όλο αυτό το διάστημα, οι Σισέ αποτελεί τον "βράχο" της άμυνας, όντας ο μόνος σίγουρος σε κάθε παιχνίδι, με τον Μαρτίνς απλώς να αναζητά τον παρτενέρ του.

Το επόμενο διάστημα ο Ολυμπιακός καλείται να τα βγάλει πέρα χωρίς τον 26χρονο στόπερ, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ακολουθήσει την αποστολή της Σενεγάλης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ωστόσο, η αγωνιστική απώλεια των Πειραιωτών μπορεί να εξελιχθεί σε μακροπρόθεσμα οφέλη εάν ο Σισέ τα πάει καλά στο σπουδαιότερο τουρνουά του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Οι μετοχές του είναι ήδη ανεβασμένες και με ένα καλό Κόπα Άφρικα ο υψηλόσωμος αμυντικός θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο "γκελ" στις ευρωπαϊκές αγόρες, αυξάνοντας κατά πολύ την προοπτική του να φτάσουν στα γραφεία του Ολυμπιακού προτάσεις με... μπόλικα εκατομμύρια. Το περασμένο καλοκαίρι οι Ερυθρόλευκοι αρνήθηκαν να συζητήθουν κάθε προσφορά χαμηλότερη των 10 εκατομμυρίων, απόφαση που μπορεί να τους δικαιώσει φέτος και να οδηγήσει σε μια ακόμα μεγαλύτερη πώληση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο… νέος Αβραάμ του Ολυμπιακού από Άρη - Τον ξεχώρισε ο Μαρτίνς - "Μεταγραφή" τον Γενάρη!