Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μασούρας δεν πωλείται όσο... ένας Ονιεκούρου - Ούτε με κέρδος 14 φορές πάνω - Μεγάλο ρίσκο!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-14 21:16:00

Ο Μασούρας δεν πωλείται όσο... ένας Ονιεκούρου - Ούτε με κέρδος 14 φορές πάνω - Μεγάλο ρίσκο!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ο Μασούρας δεν πωλείται όσο... ένας Ονιεκούρου - Ούτε με κέρδος 14 φορές πάνω - Μεγάλο ρίσκο!

Το... ταβάνι των Τούρκων και ποιος ο μεγάλος κίνδυνος στο Λιμάνι. Το Sportdog.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο πίσω από το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ για τον Έλληνα άσο. Γιατί δεν πρέπει να πωληθεί με αυτά τα χρήματα και γιατί υπάρχει περίπτωση να χαθεί η κατάλληλη στιγμή για πώληση.

Ολυμπιακός: H μεταγραφική υπόθεση "Τράμπζονσπορ - Μασούρας" καλά κρατει. Τουλάχιστον στα τουρκικά ΜΜΕ που την συντηρούν και μάλιστα την παρουσιάζουν πως βρίσκεται στη φάση των παζαριών, με τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται πως έχει ρίξει τις απαιτήσεις του απο τα 10 στα 7.000.000 ευρώ...

Στο Πασαλιμάνι βεβαίως δεν επιβεβαιώνουν απολύτως τίποτα απο όλα αυτά. Αν και εδώ που τα λέμε η ελληνική πιάτσα agents γνωρίζει πολύ καλά πως ο διεθνής Έλληνας επιθετικός παραμένει στην... βιτρίνα  απο τον περασμένο Αύγουστο... 

Και επίσης, ο τι τέτοιες δουλειές δεν χρειάζεται/δεν είναι απαραίτητο να γίνονται με απευθείας επαφή/διαπραγμάτευση μεταξύ των κλάμπ αφού υπάρχουν οι μεσάζοντες που όταν προσεγγίσουν σε μια σύγκλιση (χρημάτων και όρων), τότε θα καθίσουν και τις... τρεις πλευρές στο τραπέζι για το τελικό dealάρισμα (σκηνικό που έγινε/είδαμε  και στην μεταγραφή του Τζόλη απο τον ΠΑΟΚ στην Νόργουιτς).

Η Τράμπζονσπορ όντως θέλει τον Μασούρα αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει το ταβάνι της προσφοράς της είναι τα 5 με 5.500.000 ευρώ. Μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει. Με το βασικό ερώτημα είναι αν με αυτό το ποσό τον δίνει ή όχι ο Ολυμπιακός. Και το δευτερεύον αν θα πρέπει (τον συμφέρει) να τον δώσει με plus 5 εκατομμύρια;

Πρίν απο περίπου 3 χρόνια ο Μασούρας κόστισε στον Ολυμπιακό, αγορά απο τον Πανιώνιο, μόλις 400.000 ευρώ. Σήμερα η χρηματιστηριακή του αξία  έχει φτάσει τα 7.500.000 ευρώ, αποτελεί τον 5ο ακριβότερο Έλληνα ποδοσφαιριστή (με πρώτο τον Μανωλά), είναι απο τους πλέον επιδραστικούς παίκτες στους Πρωταθλητές του Μαρτίνς, ήταν απο τις κορυφαίες μονάδες/προσωπικότητες στην Εθνική του Φαν Σχιπ!!

Αντιλαμβάνεστε , λοιπόν, πως ο Γιώργος Μασούρας στα 27 του χρόνια είναι πιο "καυτός" απο ποτέ, βρίσκεται κυριολεκτικά στην κορύφωσή του και σύμφωνα με τα έμπειρα/σοφά μυαλά στην διεθνή μανατζερική πιάτσα, αν θέλεις να βγάλεις λεφτα και υπεραξία απο κάποιο ποδοσφαιρικό προϊόν, το πουλάς σε αυτή την στιγμή της καριέρας του. Διαφορετικά θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδεά πως είναι πολύ πιθανό να σου μείνει στην... βιτρίνα και στην ομάδα (άλλωστε ο Γιώργος έχει συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" μέχρι τον Ιούνιο του 2024).

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά του νομίσματος, που λέει πως τα 5 ή 5.500.000 ευρώ δεν ανταποκρίνονται όχι μόνο στην χρηματιστηριακή αξία του Μασούρα αλλά (και) κυρίως στην προσφορά/χρησιμοτητητά/ επιδρασή του στην ομάδα και στο στυλ παιχνιδιού της! Οπότε δεν τον πουλάς με το συγκεκριμένο ποσό!

 Μεγάλη αλήθεια ασφαλώς και η παραπάνω. Πόσο βέβαιο όμως, είναι οτι με τα λεφτά που θα πάρει ο Ολυμπιακός απο ενδεχόμενη πώληση του Μασούρα, με τα εν λόγω ποσά, μπορεί να βρει επάξιο αντικαταστάτη του; 

Γιατί 4.500.000 ευρώ (τεράστιο ποσό για ελληνικό κλάμπ, ακόμη και για επιπέδου Ολυμπιακού) έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το καλοκαίρι για να φέρει τον 2ετή μεταγραφικό πόθο του κόουτς Μαρτίνς (που άρεσε πολύ και στον τσιφ σκάουτ Μοντεστό), Χένρι Ονιεκούρου αλλά μέχρι τώρα δεν είναι ικανός ούτε τα... κορδόνια του Μασούρα να δένει (απραίτητος εδώ ο βερμπαλισμός για να καταδείξουμε πόσο καταλυτικός είναι στον Ολυμπιακός ο Έλληνας άσος)!

Ο Ονιεκούρου δεν είναι κακός παίκτης, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας ρολίστας. Για τον οποίο δαπανηθηκαν κοντά στα 5 εκατομμύρια (χωρίς να λογαριάζουμε αποδοχες, φόρους και μπόνους συμβολαίου). Όσα δηλαδή μπορεί να προσφέρει... αύριο η επίδοξη νέα Πρωταθήτρια Τουρκίας  στον Ολυμπιακό για να αγοράσει τον Μασούρα. Με τον τελευταίο όμως, πλέον να αποτελεί  απο τους πρωταγωνιστές των "ερυθρόλευκων" στις πορείες τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με ο τι αυτό συνεπάγεται...

Στο (δικό ΜΑΣ) δια ταύτα: ο Μασούρας δεν γίνεται και δεν πρέπει να πουληθεί με τα λεφτά που κόστισε... ένας Ονιεκούρου! Και ας... ξεμείνει στους "ερυθρόλευκους" αφού αγωνιστικά μόνο σε καλό θα τους βγει αυτή η προοπτική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα τούμπα στο Λιμάνι για Γενάρη - "Χαλάει" σίγουρη μεταγραφή - Χοντρό... παιχνίδι με Σεμέδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags