Facebook Pixel Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Επιστροφή Ελ Αραμπί και "Μπούχα" - Δικαίωση Μαρτίνς με τον... φευγάτο - Έξαλλος ο Παπαδόπουλος!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-15 22:13:00

Επιστροφή Ελ Αραμπί και "Μπούχα" - Δικαίωση Μαρτίνς με τον... φευγάτο - Έξαλλος ο Παπαδόπουλος!

του Παναγιώτη Νικολάου
Επιστροφή Ελ Αραμπί και "Μπούχα" - Δικαίωση Μαρτίνς με τον... φευγάτο - Έξαλλος ο Παπαδόπουλος!

Τριάρα για τον "μέτριο" Ολυμπιακό και "σκηνικό" με Κυριάκο! Με τον Μαροκινό να βρίσκει επιτέλους τα γκολ που έψαχνε, οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για διακοπές ήσυχοι και σε απόσταση ασφαλείας από ΑΕΚ. Ποιοι ξεχώρισαν στο Περιστέρι και τι συνέβη με τον αμυντικό του Ατρομήτου στο πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός παρότι δεν έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση, νίκησε με το εντυπωσιακό 3-0 τον Ατρόμητο, ξέφυγε στο +11 από την ΑΕΚ και περιμένει… ευχάριστα την Πέμπτη από τη Νεάπολη. Οι Πειραιώτες υποδεχόμενοι την Κυριακή τη Λαμία, έχουν μοναδική ευκαιρία να φύγουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων τουλάχιστον στο +8 από την Ένωση, διαφορά ασφαλείας ενόψει του εξαιρετικά δύσκολου Ιανουαρίου.

Οι «Ερυθρόλευκοι» στο Περιστέρι δεν ήταν καλοί και μέχρι το 36ο λεπτό που έγινε το 0-1 με πέναλτι, αντιμετώπιζαν δυσκολίες τόσο στην κυκλοφορία μπάλας όσο και στη δημιουργία φάσεων. Ωστόσο, η… έμπνευση του Κέβιν Λαλά να βγάλει με υπέροχη κάθετη στην πλάτη της άμυνας τον Αγκιμπού Καμαρά, η ταχύτητα του νεαρού άσου και η τραγική αντίδραση των στόπερ, έδωσε το προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους. Προφανώς για το πέναλτι φταίει κυρίως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που κάνει ένα κάκιστο τάκλιν και βρίσκει τον αντίπαλο, ωστόσο ο ίδιος ήταν έξαλλος με τον συμπαίκτη του Φάνη Μαυρομάτη, διότι αυτός καθυστέρησε και έχασε τον μικρό του Ολυμπιακού. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά το 0-1, οι δυο τους είχαν έναν έντονο διάλογο, καθώς ο Κυριάκος δεν μπορούσε να ηρεμήσει, αντιλαμβανόμενος προφανώς από την εμπειρία του, πως τος λάθος το δικό του και του συμπαίκτη του, σε μεγάλο βαθμό «κλείδωσε» τη νίκη.

Μετά το πρώτο γκολ, ο Ολυμπιακός βρήκε χώρος, ανέβασε στροφές και δεν άργησε στην επανάληψη να βρει άλλα δύο γκολ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε χατ-τρικ και… ξεμπούκωσε. Ο Μαροκινός μπορεί να είναι από τους καλύτερους της ομάδας του σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίζεται, όμως το γεγονός ότι δεν έβρισκε τόσο συχνά δίχτυα τον είχε αγχώσει. Σίγουρα λοιπόν, τα τρία τέρματα στο Περιστέρι θα τον ανεβάσουν ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Άλλωστε, ο Πέδρο Μαρτίνς τον χρειάζεται, καθώς έχοντας πρόβλημα στα τελειώματα, θέλει έναν παίκτη να… καθαρίζει στα δύσκολα!

Από εκεί και πέρα, καλή εμφάνιση έκανε ξανά μετά από πολύ καιρό ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που ξεχώρισε στο Περιστέρι τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Ο Έλληνας άσος ήταν ντεφορμέ εδώ και καιρό, ωστόσο την Τετάρτη το απόγευμα θύμισε τον παίκτη που δεν… έβγαζε από την ενδεκάδα ο Πορτογάλος κόουτς. Πολύ καλός ήταν για ακόμα ένα ματς ο νεαρός Αγκιμπού, ενώ σταθερά ανεβασμένος ήταν και ο Ρόνι Λόπες, χωρίς όμως να κάνει κάτι τρομερό.

Βέβαια, από τους καλύτερους του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο ήταν ο Κέβιν Λαλά, που έβγαλε την κάθετη στη φάση του πέναλτι για το 0-1 (και έχει και δεύτερη κάθετη που δεν έγινε γκολ στο πρώτο ημίχρονο), συμμετείχε στο δεύτερο γκολ και είχε καλή συνεργασία τόσο με τον Ρόνι Λόπες όσο και με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Γάλλος δεξιός μπακ δικαιώνει απόλυτα τον Μαρτίνς, ο οποίος επέμενε για την αξία του όταν όλοι… φώναζαν πως πρέπει να φύγει και ότι χρειάζονται μεταγραφή οι Πειραιώτες στη θέση του. Ωστόσο, ο Λαλά τα έφερε όλα τούμπα και ουδείς σκέφτεται το σενάριο, όχι να φύγει τον Γενάρη ή να έρθει παίκτης στη θέση του, αλλά να κάτσει έστω στον πάγκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού - Μεγάλη έκπληξη με Σουρλή - "Σκάει" πώληση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags