ΠΑΟΚ: Σε όλα τα θέματα γύρω από την επικαιρότητα του Δικέφαλου αναφέρθηκε μιλώντας στο sportdog o Παναγιώτης Κυρικλίδης, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ της ομάδας και, φυσικά, η άποψή του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

"Δεν φεύγει από τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Αυτοί αποχωρούν τον Γενάρη - Πουλάνε τον Εσίτι;"

Παναγιώτη, το τελευταίο διάστημα και πριν την άνετη νίκη με τον ΠΑΣ, υπήρχε ανοιχτή κριτική σε Λουτσέσκου για τις καλοκαιρινές δηλώσεις των στόχων αλλά και για αποφάσεις που αφορούν το ρόστερ. Ποια είναι η δική σου άποψη για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ.

«Πρέπει να σκεφτούμε αρχικά όλες τις παραμέτρους. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως κάτοχος του Champions League Ασίας, και έχοντας ένα αήττητο πρωτάθλημα και νταμπλ στην προηγούμενη θητεία του με τον ΠΑΟΚ. Άρα ο στόχος εξ άρχης δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Όσο για το ρόστερ, δεν είναι μυστικό ότι είχε ζητήσει την απόκτηση ενός δεκαριού, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό, όπως και ότι δεν ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν της δικής του επιλογής. 

Το τελευταίο διάστημα είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» ούτε αγωνιστικά, ούτε ψυχολογικά και έτσι έχει χάσει τη νοοτροπία νικητή και το μέταλλο που χαρακτήριζε τις ομάδες του Ρουμάνου. Είναι κάτι άλλωστε που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, ότι δεν πρόλαβε να πετύχει. Η εμφάνιση στον ΠΑΣ και η άνετη νίκη ήταν ένα καλό μήνυμα».

Μπορεί να προκύψει θέμα Λουτσέσκου στον Δικέφαλο, είτε ως παραίτηση είτε ως απόλυση, αν τα πράγματα δεν συνεχίσουν καλά στον ΠΑΟΚ;

«Ο Λουτσέσκου έχει εκφράσει την ξεκάθαρη επιθυμία του να παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και μάλιστα πρόσφατα, όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της Εθνικής Ρουμανίας, αλλά και από τις Αλ Νασρ και Αλ Σαντ. Οπότε είναι δεδομένο ότι δεν σκέφτεται το μέλλον του αλλού. Ούτε από τον ΠΑΟΚ προκύπτει πρόθεση να τερματιστεί νωρίτερα η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο Ιβάν Σαββίδης εκτιμά τις ικανότητες του προπονητή και θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός για να χτίσει μια ομάδα που θα φέρει και πάλι τίτλους». 

Στο κεφάλαιο μεταγραφές, που αφορά και τους περισσότερους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μπορούμε να πούμε αρχικά ποιοι είναι εκείνοι που θα αποχωρήσουν από την ομάδα;

Αρχικά ο Καγκάβα, που είναι φανερό ότι δεν υπολογίζεται, είναι φανερό ότι είναι ένα από τα φαβορί για να αποχωρήσουν τον προσεχή Γενάρη. Επίσης,ο Ροντρίγκο έχει πάει πίσω στις επιλογές του Λουτσέσκου,και με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, δεν είναι απίθανο να υπάρξει πρόωρη αποχώρηση τον Ιανουάριο. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του ΠΑΟΚ, αν καταφθάσει μια πρόταση για τον Άντερσον Εσίτι».

"Αυτοί θα παίξουν στην 11άδα - Αβάσιμη η κουβέντα για την οικογένεια Σαββίδη - Η αλήθεια για τον Γιώργο"

Υπάρχουν πληροφορίες για τους παίκτες που θα αποκτηθούν; Και εννοώ σε ποιες θέσεις, πόσοι, ίσως και ονόματα στόχων που ενδιαφέρουν.

«Ο ΠΑΟΚ δεδομένα θα κινηθεί για την ενίσχυση του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τόσο στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, όπου έχει εντοπιστεί η ανάγκη, όσο και στη μεσοεπιθετική του γραμμή, προκειμένου να δοθούν περισσότερες λύσεις στα χέρια του Ράζβαν Λουτσέσκου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πέραν των εγχώριων αναμετρήσεων, υπάρχει και η ευρωπαϊκή συνέχεια που «φορτώνει» το πρόγραμμα». 

Περιμένεις μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε περισσότερους παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας στην 11άδα - Τουλάχιστον στα τρία ματς που ακολουθούν μέχρι να τελειώσει το 2021;

«Ήδη έχουμε δει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους, ακόμα και στο βασικό σχήμα, οι Λύρατζης και Τσιγγάρας και έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος του ροτέισον της ομάδας, προσφέροντας και αυτοί με τη σειρά τους λύσεις».

Στο θέμα με την επιστροφή τού Γιώργου Σαββίδη τι παραπάνω μπορούμε να πούμε; Τι να περιμένουμε, πόσο σημαντική είναι η επιστροφή για τη λειτουργία της ΠΑΕ.

«Η κουβέντα που έχει ανοίξει τελευταίο διάστημα για την δήθεν αποστασιοποίηση της οικογένειας Σαββίδη είναι αβάσιμη και νομίζω ότι απαντήθηκε έμπρακτα, και με τη νέα μεγάλη βοήθεια στο τμήμα του μπάσκετ. Όσον αφορά τον Γιώργο Σαββίδη, ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με την ομάδα. Απλά δημιουργήθηκε ένας «θόρυβος», λόγω της επανεμφάνισης του  στα social media, αναφορικά με την επικαιρότητα του Δικεφάλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αλλάζει όλα ο Γιώργος Σαββίδης - Αυτόν φέρνει στον ΠΑΟΚ μετά τον ΠΑΣ - Μεταγραφή από Αγγλία!