Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Δεν μπορεί αλλιώς! Νίκη με το στανιό - Του έδωσαν δύο πέναλτι
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-19 21:21:00

Δεν μπορεί αλλιώς! Νίκη με το στανιό για ΠΑΟΚ με Αστέρα - Του έδωσαν δύο πέναλτι

του Λάζαρου Γεωργίδη
Δεν μπορεί αλλιώς! Νίκη με το στανιό για ΠΑΟΚ με Αστέρα - Του έδωσαν δύο πέναλτι

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-2 της ομάδας της Τρίπολης με τον Κούρτιτς να σκοράρει δύο φορές με την εσχάτη των ποινών στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Δεν μπορεί αλλιώς! Νίκη με το στανιό - Του έδωσαν δύο πέναλτι. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-2 της ομάδας της Τρίπολης με τον Κούρτιτς να σκοράρει δύο φορές με την εσχάτη των ποινών.

Οι νίκες με Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχτηκαν απλές παρενθέσεις για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βιώνει μεγάλη αγωνιστική πτώση! Ο Δικέφαλος του Βορρά τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο τέλος όμως πήρε τη νίκη.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 12' με τον Σόνι! Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 43΄με κεφαλιά του Άκπομ και στο 48' πήραν το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς. Οι φιλοξενούμενοι όμως έφεραν το ματς στα ίσια εκ νέου, στο 60' με τον Χριστόπουλο. Στο τέλος της αναμέτρησης όμως ο Κρέσπο κέρδισε πέναλτι, με τον Κούρτιτς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Έτσι ο ΠΑΟΚ έχει πλέον 28 βαθμούς και παραμένει τρίτος, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε ογδοος με 17.

Οι αποστολές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στη διάθεση του τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, ενώ από την άλλη εκτός τέθηκαν οι Ομάρ Ελ Καντουρί, Λούκας Τέιλορ, Ροντρίγκο, Μιτρίτσα, Μιχαηλίδης, και Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν είχε προβλήματα απουσιών, πέραν του Καπίγια και του Σανταφέ, οι οποίοι είχαν ανεβάσει ρυθμούς και θα επιστρέψουν στα επόμενα ματς. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Σουνταΐς Αλί Μπαμπά για λόγους τακτικής.

Οι συνθέσεις

Λουτσέσκου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για τρίτο συνεχόμενο ματς σε Λύρατζη και Τσιγγάρα και για δεύτερο στον Μιτάι, με τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει στα αριστερά της πτέρυγας και τον Άκπομ στην κορυφή. Από πλευράς Αστέρα Ράσταβατς επανέφερε στο βασικό σχήμα τους Τσιφτσή, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Κρέσπι, ενώ στα στόπερ προτιμήθηκε ο Χριστόπουλος αντί του Πίτσου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου 4-2-3-1): Πασχαλάκη, Λύρατζης, Μιχάι (71' Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ (86' Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71' Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71' Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (86' Σβιντέρσκι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς, 4-4-2): Τσιφτσής – Καρμόνα (91' Μπενίτο), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες - Μουνάφο, Βαλιέντε (91' Ιγκλέσιας), Κρέσπί (81' Κρεσπί), Σίτο (46' Τιλίκα) – Σονί, Μπαράλες (68' Ριέρα)

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον Άκπομ να χάνει μεγάλη ευκαιρία! Μόλις στο 2' η κεφαλιά του βρετανού σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιφτσή. Η απειλή με το καλησπέρα έδειξε τις προθέσεις του ΠΑΟΚ να πιέσει ψηλά και να απειλήσει τον Τσιφτσή. Στο 12' όμως, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση της αριστερής πλευράς των γηπεδούχων και δη του Μπίσεσβαρ που έβλεπε τον Καρμόνα να επελαύνει μοιράζοντας τη μπάλα στον Σόνι, ο οποίος (και εκείνος αμαρκάριστος) με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ μπλόκαρε μετά το γκολ! Είχε ξεκάθαρη αδυναμία να δημιουργήσει ευκαιρίες και όλα έδειχναν, ότι μόνο με ατομικές εμπνεύσεις μπορούσε να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 30' παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Κρέσπι, ο οποίος είχε άλλη μία προσπάθεια στο 33' με τον Πασχαλάκη να κρατά το σκορ.

Η λύση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 43'! Ο Άκπομ έπιασε σουτ στο ύψος της περιοχής και ισοφάρισε σε 1-1, σε ένα κομβικό σημείο, πριν η ομάδα του πάει στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 48', με τον Κούρτιτς να δίνει το προβάδισμα αφού ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα. Ο Αστέρας όμως αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει. Στο 60' ο Άλβαρες εκτέλεσε φάουλ, ο Χριστόπουλος πήρε την κεφαλιά φέρνοντας το παιχνίδι εκ νέου στα ίσια.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 64' με Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ και μετά από αυτήν την ευκαιρία ο Λουτσέσκου, έριξε στη μάχη Μουργκ, Σβαμπ και Ίνγκασον, βγάζοντας έξω τον Ολλανδό που έδειχνε να μην μπορεί να συνεχίσει. Στο 79' το σουτ του Σβαμπ πέρασε άουτ.

Στο 85' ο Αστέας έκανε άλλη μία μεγάλη φάση. Ο Τιλίκα βρήκε τον Ριέρα που έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία! Στο τέλος της αναμέτρησης ο Κρέσπο κέρδισε πέναλτι, ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση αφού έχει τόσο καλό ποσοστό ευστοχίας, έκανε το 3-2 και γλίτωσε τη ομάδα του από ντροπιαστική γκέλα μέσα στην Τούμπα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags