Facebook Pixel ΑΕΚ - ΟΦΗ: Μαύρες γιορτές! Ήττα στο ΟΑΚΑ - Μοιραίος Άμραμπατ, έχασε πέναλτι
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-20 21:31:00

Μαύρες γιορτές! Ήττα για ΑΕΚ από ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ - Μοιραίος Άμραμπατ, έχασε πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μαύρες γιορτές! Ήττα για ΑΕΚ από ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ - Μοιραίος Άμραμπατ, έχασε πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 της Ένωσης στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League. Βράνιες από πλευράς κιτρινόμαυρων, Λάμπρου, Καμάου τα γκολ για τους φιλοξενούμενους.

ΑΕΚ - ΟΦΗ: Μαύρες γιορτές! Ήττα στο ΟΑΚΑ - Μοιραίος Άμραμπατ, έχασε πέναλτι. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 της Ένωσης στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League. Βράνιες από πλευράς κιτρινόμαυρων, Λάμπρου, Καμάου τα γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Μετά τη νίκη στη Νίκαια ήττα στην έδρα της! Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με τον Βράνιες στο 14'. Στο 23' όμως οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Λάμπρου και εκεί... άλλαξε η κασέτα. Η Ένωση κόλλησε επιθετικά, έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, αλλά στερήθηκε ψυχραιμίας, έμπνευσης και τύχης, αλλά και συγκέντρωσης στα μετόπισθεν.

Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, πήραν το προβάδισμα στο 60' με τον Καμάου και μετά οι κιτρινόμαυροι επιδόθηκαν στο γνωστό "τρεχάτε ποδαράκια μου". Οι παίκτες του Γιαννίκη έχασαν ακόμα και πέναλτι με τον Άμραμπατ.

Έτσι ο ΟΦΗ κέρδισε μετά από 20 χρόνια στην έδρα της ΑΕΚ και ανέβηκε στην 5η θέση με 22 βαθμούς. Η Ένωση παρέμεινε δεύτερη με 30, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί στο -2 και τον Ολυμπιακό στο +11 να μπορεί πλέον να πανηγυρίζει, ότι θα κόψει με τρελές αξιώσεις πρώτος το νήμα.

Οι συνθέσεις

Με μόνη αλλαγή αυτή του Σάκχοφ δίπλα στον Σιμόες παρέταξε ο Αργύρης Γιαννίκης της ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν (65' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί. Σάκχοφ (77' Γκαρσία), Σιμόες (65' Σιμάνσκι), Μάνταλος (65' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84' Γέβτιτς), Άμραμπατ, Αραούχο.

ΟΦΗ: Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν (58' Καμάου) – Τοράλ(78' Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (64' Καστάνιος), Λάμπρου (64' Τσιλιανίδης).

Οι αμφισβητούμενες φάσεις

Στο 27 ο Τσούμπερ έπεσε στην περιοχή και διαματυρήθηκε για πέναλτι. Ο Μεγιάδο όμως δεν έκανε παράβαση. Ίσα-ίσα ο Ελβετός ήταν αυτός που πάτησε το πόδι του αντιπάλου του. Στο 48', ο Σιμόες έπιασε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, υπήρχε παρέμβαση του -εκτεθειμένου- Βράνιες, με την κίνηση του Βόσνιου στόπερ να πιάσει την κεφαλιά να επηρεάζει τη φάση. Οπότε σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

Στο 86 το σουτ του Άμραμπατ, η μπάλα πήγε στο απλωμένο χέρι του Μπαλογιάννη και ο Κουμπαράκης έδωσε την εσχάτη των ποινών.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στην αναμέτρηση και με διάθεση να παίξει κάθετα και γρήγορα τη μπάλα! Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν στο 3' με τη γλυκιά και ωραία η εκτέλεση από τον Μάνταλο, να βρίσκει ολομόναχο τον Τζαβέλλα στην «καρδιά» της περιοχής, η κεφαλιά του πολύπειρου στόπερ όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τσούμπερ βρήκε υπέροχα τον Αραούχο που έμπαινε στην περιοχή, το σουτ του Αργεντινού όμως πέρασε εκτός γηπέδου.

Η πίεση της Ένωσης καρποφόρησε στο 14'. Ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα, εφόρμησε από αριστερά, πάσαρε για τον αφύλαχτο Βράνιες που με αριστερό πλασέ έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά σε δεύτερο τέρμα, η προσπάθεια του Τσούμπερ όμως κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 18' ο Επασί είχε καλή τοποθέτηση στο σουτ του Αραούχο.

Οι Κρητικοί, οι οποίοι λειτουργούν καλύτερα στα ματς από το πρώτο τέταρτο και μετά ισορρόπησαν και προσπάθησαν να βγούνε στην αντεπίθεση. Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισαν στο 23'. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα, ύστερα από λάθος του Σιμόες, ο Μαρινάκης σέντραρε από δεξιά, ο Λάμπρου βρέθηκε ολομόναχος στην «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων, κατέβασε τη μπάλα και με άπιαστο σουτ νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1, το οποίο ανανέωσε το ενδιαφέρον στο ματς μεν, πρόσθεσε νευρικότητα στους κιτρινόμαυρους πάραυτα, όπως η αψιμαχία Βράνιες-Τοράλ.

Οι κιτρινόμαυροι αντιμετώπισαν δυσκολίες στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να επιλέξει σε ανορθόδοξο τρόπο για να απειλήσει όπως τα γεμίσματα. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο συνέχισαν να έχουν το νου τους στις αντεπιθέσεις. Στο 30' η ομάδα του Ηρακλείου βρέθηκε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα. Όπως και στο γκολ της ισοφάρισης, οι μελανόλευκοι βγήκαν στο ξέφωτο από δεξιά με τον Λάμπρου να σεντράρει για τον Τοράλ η προβολή του οποίου έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους στα καρέ του Επασί και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όπως ο κεραυνός του Αραούχο στο 47' και η προσπάθεια του Μάνταλου στο 50', ενώ στο 53' η κεφαλιά του Αργεντινού πήγε πάνω στον τερματοφύλακα των Κρητικών, ενώ στο 59' η σέντρα σουτ του Μισελέν έφυγε για λίγο άουτ. Το γεγονός, ότι δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες το πλήρωσε η ΑΕΚ στο 60'

Ο ΟΦΗ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα με τον Ντε Γκούζμαν στο 57' και ο Καμάου που τον αντικατέστησε, έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ένωσης και πήρε το προβάδισμα. Η ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο πλέον έτρεχε, όχι για το γκολ της νίκης αλλά αυτό της ισοφάρισης. Οι δυσκολίες όμως αυτού του εγχειρήματος ήταν πάμπολλες. Παρά τις αλλαγές (Ανσαριφάρντ, Σιμάνσκι, Γκαρσία) οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη στερήθηκαν εμπνεύσεων και καθαρού μυαλού.

Το σουτ του Ανσαριφάρντ στο 71' ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Άμραμπατ κόντραρε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τοράλ απείλησε ξανά την άμυνα της ΑΕΚ. Στο 87' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Άμραμπατ, ο οποίος ωστόσο αστόχησε στην εκτέλεση!

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε, ο ΟΦΗ επικράτησε της ΑΕΚ με τον Άμραμπατ να εξελίσσεται από πρωταγωνιστής (πού ήταν) σε μοιραίος ποδοσφαιριστής για την Ένωση, η οποία με την ήττα δεν θα κάνει και τις καλύτερες εορτές, αν και μεσολαβεί η ρεβάνς με την Κηφισιά για το Κύπελλο Ελλάδας, για να χρυσώσει το χάπι στους Ενωσίτες οπαδούς.

Τα γκολ

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags