Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΛ: Γλίτωσε από τρελό κάζο ο ΠΑΟΚ - Ο Άκπομ τον... πήρε από το χέρι και τον έστειλε στους 8! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-22 18:51:00

Γλίτωσε από τρελό κάζο ο ΠΑΟΚ - Ο Άκπομ τον... πήρε από το χέρι και τον έστειλε στους 8! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Γλίτωσε από τρελό κάζο ο ΠΑΟΚ - Ο Άκπομ τον... πήρε από το χέρι και τον έστειλε στους 8! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά προβλημάτισε με την απόδοσή του, βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό από την εξαιρετική ΑΕΛ, όμως με "χρυσή" αλλαγή τον Άκπομ, πανηγύρισε πολύ δύσκολη νίκη-πρόκριση με 3-1.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας την ΑΕΛ με δραματικό τρόπο.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη στο 23', όμως ισοφαρίστηκε με τον Όγκμποε στο 60' με την ΑΕΛ να κάνει το 1-1, που θα έστελνε το ματς στην παράταση αν έμενε μέχρι τέλους. Μάλιστα στο 68' ο Όγκμποε είχε δοκάρι για να δώσει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του!

Ο Άκπομ μπήκε στο παιχνίδι στο 77' και χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση, πετυχαίνοντας δύο γκολ, στο 82' και στο 90+1', για το τελικό 3-1. Ωστόσο, ο επιθετικός του Δικεφάλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά το δεύτερο τέρμα που σημείωσε επειδή έβγαλε την φανέλα στον πανηγυρισμό του.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και σύστημα 4-2-3-1. Οι Ίνγκασον και Μιχαηλίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Λύρατζη δεξί μπακ και τον Βιεϊρίνια αριστερό. Σβαμπ και Τσιγγάρας έπαιξαν στον άξονα, με τον Αουγκούστο μπροστά τους και τους Μουργκ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα άκρα, ενώ ο Σφιντέρσκι κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 4-3-3 αγωνίστηκε η ΑΕΛ του Ηλία Φυντάνη. Τερματοφύλακας ήταν ο Σουλούκος, με τους Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδη, Θεολόγου και Ομάρ στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Ηλιάδης, Κολομπίνο και Γαρουφαλιάς συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, ο Όγκμποε αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και οι Γλύνος, Μπαντιμπανγκά στα άκρα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πήρε εξ' αρχής τον έλεγχο του αγώνα και έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Ο Βιεϊρίνια είχε ένα καλό σουτ που κατέληξε κόρνερ στο 6' και ο Αουγκούστο δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ από πλεονεκτική θέση στο 11' έπειτα από δημιουργία του Σφιντέρσκι. Στο 14' ένα ακόμα σουτ του Βιεϊρίνια από έξυπνη κομπίνε σε κόρνερ σταμάτησε σε σώματα αμυντικών.

Το γκολ που αναζητούσε ο Δικέφαλο ήρθε στο 23ο λεπτό με δράστη... έναν αντίπαλο. Μετά από "γλυκιά" σέντρα του Ζίβκοβιτς για τον Σφιντέρσκι, ο Γκοτζαμανίδης επιχείρησε να απομακύνει την μπάλα με κεφαλιά, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Δευτερόλεπτα μετά το 1-0, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως ο Σβαμπ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σουλούκο σε τετ α τετ, με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει. Στο 35' ο Ζίβκοβιτς επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς, μπαίνοντας στην περιοχή της ΑΕΛ και περνώντας πέντε συνολικά παίκτες με διαδοχικές προσποιήσεις. Ο Σέρβος απέφυγε και τον γκολκίπερ Σουλούκο, αλλά βρέθηκε σε πολύ πλάγια θέση με αποτέλεσμα το πλασέ που επιχείρησε να περάσει παράλληλα από τη γραμμή της εστίας.

Στο 41' σημειώθηκε η μοναδική ευκαιρία της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Γλύνος σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον και άλλαξε πορεία, με τον Ζίβκοβιτς να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας δύο σημαντικές ευκαιρίες, βρίσκοντας όμως τον Σουλούκο σε ετοιμότητα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Ίνγκασον στο 48', καθώς και σε σουτ του Μουργκ στο 52'.

Με τον χρόνο να περνά και τα δεδομένα να είναι σε βάρος της η ΑΕΛ επιχείρησε να ανεβάσει τις γραμμές της για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά σε αυτό στο 56'. Ο Όγκμποερ κέρδισε στο σπριντ τον Ίνγκασον και έφυγε σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ απέκρουσε.

Στο 60' ωστόσο ο Ζίβκοβιτς έκανε κακή έξοδο και το πλήρωσε, με τον Όγκμποε να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια μέτρησε μετά την εξέταση του VAR και η ΑΕΛ ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι "βυσσινί" παραλίγο να... ξεράνουν τον ΠΑΟΚ στο 68', με τον Όγκμποε να φεύγει ξανά τετ α τετ, να επιχειρεί λόμπα πάνω από τον Ζίβκοβιτς και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι!

Στο 77'  ο Λουτσέσκου έκανε την κίνηση που έμελλε να αλλάξει το παιχνίδι, περνώντας στο ματς τον Άκπομ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ λύτρωσε την ομάδα του στο 82', στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά "ψαράκι" έπειτα από σέντρα του Κούρτιτς και κεφαλιά-πάσα του Ζίβκοβιτς. Στο 91' ο Άκπομ "χτύπησε" ξανά, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πολύ δυνατό δεξί σουτ για το τελικό 3-1. Μοναδικό μελανό σημείο για τον Αγγλο-Νιγηριανό σέντερ φορ ήταν ότι ξέχασε πως είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, έβγαλε τη φανέλα του κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του και αποβλήθηκε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (67’ Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77’ Άκπομ), Μουργκ (67’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86’ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46’ Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89’ Κούστα), Γλυνός (86’ Μαυριάς), Όγκμποε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags