Facebook Pixel Ολυμπιακός – Λεβαδειακός: Πρόκριση με Βραζιλιάνο εκτελεστή! Στους «8» με Τικίνιο
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-22 20:47:00

Πρόκριση με Βραζιλιάνο εκτελεστή! Στους «8» με Τικίνιο ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Πρόκριση με Βραζιλιάνο εκτελεστή! Στους «8» με Τικίνιο ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του Λατινοαμερικάνου επιθετικού η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός: Πρόκριση με Βραζιλιάνο εκτελεστή! Στους «8» με Τικίνιο ο Ολυμπιακός. Με δύο γκολ του Λατινοαμαερικάνου επιθετικού η ομάδα του Πειραιά επικράτησε του Λεβαδειακού και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Πειραιά ανέτρεψε την ήττα με 3-2 στη Λιβαδειά, επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού και πήρε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Βραζιλιάνος Τικίνιο, ενώ από τους διακριθέντες ήταν ο Βαλμπουενά. 

Οι συνθέσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μεν ροτέισον στη ρεβάνς κόντρα στον Λεβαδειακό για τη φάση των 16 του Κυπέλλου, αλλά όχι... μαζικό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-2 από το πρώτο ματς στη Λιβαδειά. Ο Κρίστινσον αντί του Βατσλίκ στο τέρμα, ο Μπα δίπλα στον Σισέ στα στόπερ, Ανδρούτσος δεξιά στην άμυνα, μπροστά του ο Βρουσάι και κορυφή ο Τικίνιο.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα (82' Αβραάμ), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (82' Εμβιλά), Μ. Καμαρά (88' Σουρλής), Ονιεκούρου (62' Γκάρι Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62' Αγκιμπού Καμαρά), Βρουσάι, Τικίνιο

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71' Μουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι (83' Μυτίδης), Πολέτο (83' Αλμπάνης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63' Τζημόπουλος), Χάμοντ (63' Λινάρδος)

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να γυρίσει την ήττα με 3-2 της Λιβαδειάς. Οι Πειραιώτες όμως βρήκαν απέναντί τους έναν τρομερό Στογιάνοβιτς.

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού κράτησε ανέπαφη την εστία του για πάνω από 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο – πραγματοποιώντας σημαντικές επεμβάσεις. Στο 2' έδιωξε το σουτ του Καμαρά, δύο λεπτά αργότερα ο Ονιεκούρου απέτυχε να τον νικήσει εξ επαφής, ενώ στο 9' το πλασέ του Βαλμπουενά κατέληξε άουτ. Η προσπάθεια του Βρουσάι στο 14' έφυγε άουτ, περνώντας για λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 25' όμως οι γηπεδούχοι ξεκλείδωσαν την άμυνα του Λεβαδειακού. Ύστερα από γλυκιά σέντρα του Βαλμπουενά, ο Τικίνιο πάτησε γερά και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Έξι λεπτά αργοτέρα οι Βοιωτοί δημιούργησαν προϋποθέσεις ισοφάρισης, δείχνοντας ξεκάθαρα, πως δεν είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν την αναμέτρηση. Είχε προηγηθεί φάση καρμπόν από τους ερυθρόλευκους στο 30' αλλά αυτή τη φορά η συνεργασία Γάλλου και Βραζιλιάνου δεν απέφερε καρπούς.

Ύστερα από λάθος Ονιεκούρου και Καμαρά, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Λιάγκα. Ο αμυντικός του Λεβαδειακού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κρίστινσον τον νίκησε. Στο 43' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ, αποβάλλοντας μία και καλά το άγχος, πριν πάει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Ύστερα από γύρισμα πάρε-βάλε του Ρέαμπτσουκ στον Ονιεκούρου, ο τελευταίος έκανε κάκιστο πλασέ στην κίνηση, αλλά οι Βοιωτοί δεν έδιωξαν σωστά με αποτέλεσμα να η μπάλα να καταλήξει στον Τικίνιο που κατέβασε με το στήθος και εκτέλεσε για το 2-0.

Όπως καταλαβαίνετε το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα! Οι Πειραιώτες έδωσαν χώρο στον Λεβαδειακό, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στην ερυθρόλευκη αμυντική γραμμή που είχε πολύ καλή συμπεριφορά, παρότι η ομάδα του Πειραιά είχε ρίξει στροφές και δούλευε στο ρελαντί. Στο τέλος της αναμέτρησης ο Μυτίδης σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. 

Έτσι παρέμεινε το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι πανηγύρισαν την πρόκριση.

Τα γκολ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags