Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ενδεκάδα... εκατομμυριούχων στον Ολυμπιακό - Ούτε με... κυάλια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Τεράστια διαφορά!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-23 12:25:00

11αδα... εκατομμυριούχων στον Ολυμπιακό - Ούτε με... κυάλια ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Δύο "πλούσιοι" στην Τούμπα

Οι Μιχείες
11αδα... εκατομμυριούχων στον Ολυμπιακό - Ούτε με... κυάλια ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Δύο "πλούσιοι" στην Τούμπα

Τα "χρυσά" συμβόλαια στο Λιμάνι, ποιοι ξεχωρίζουν στους Δικεφάλους. Το Sportdog.gr παρουσιάζει με νούμερα και στοιχεία, τη διαφορά πολιτικής και οικονονομικών που υπάρχει ανάμεσα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και τους ανταγωνιστές του.

Πολύ κουβέντα γίνεται για το βαθμολογικό +11 και +13 στο πρωτάθλημα, του Ολυμπιακού από τους δυο "δικεφάλους". Με τους Πρωταθλητές Ελλάδας μάλιστα να συνεχίζουν ακάθεκτοι την... πολιτική τους αφού έφεραν πίσω και μάλιστα από την Ιταλία, τον Έλληνα ποδοσφαιριστή με την υψηλότερη χρηματίστηριακή αξία.

 

Η στήλη , λοιπόν, προσεγγίζει σήμερα τους τρεις διεκδικητές του τίτλου με βάση την... "συμβολαιακή" κατάστασή τους και βρήκε κάτι εντυπωσιακό.

 

ΜΑΝΩΛΑΣ: παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής, κι ας έπεσε από τα 4,2 εκατ. της Νάπολι κάτω από τα 2 εκατ. ετησίως στον Ολυμπιακό. Με την προσθήκη του πάντως οι "ερυθρόλευκοι" συμπλήρωσαν στο ρόστερ τους κανονική... 5άδα με συμβόλαια που οι ετήσιες αποδοχές τους είναι από 1.400.000 και άνω. Μιλάμε για τους Ελ Αραμπί/Τικίνιο/ Μανωλά/Φορτούνη/Ονιεκούρου! Ομολογουμένως εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα αφού τέτοιου ύψους συμβόλαιο δεν βρίσκεις ούτε με... κιάλια σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (για τον Παναθηναϊκό δεν το συζητώ). Ούτε ένα!!




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: για να συνεχίσω από εκεί που ξεκίνησα με το συμβόλαιο του Μανωλά, οι "ερυθρόλευκοι" εκτός από την χρηματίστηριακή αξία του ρόστερ τους γενικότερα έχουν να επιδείξουν συμβόλαια που παραπέμπουν σε ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Γιατί στον Ολυμπιακό  εκτός από το κλαμπ των παικτών με αποδοχές plus 1,400.000 υπάρχει άλλη μια 6άδα που τα συμβόλαιά τους έχουν 7ψηφια ποσά (χωρίς να λόγαριάζουμε τους φόρους)! Κι αναφέρομαι στους Βαλτσλίκ/Σωκράτη/Σεμέδο/Εμβιλά/Ρόνι Λόπες, Γκάρι Ροντρίγκες! Σύνολο δηλαδή μια ενδεκάδα... εκατόμμυριούχοι παίκτες στους Πρωταθλητές Ελλάδας ενώ το εκατομμύριο προσεγγίζει και το συμβόλαιο του Λαλά (900 χιλιάρικα) και λίγο πιο κάτω οι Μαντί Καμαρά, Κουντέ! Και το εξίσου σημαντικό σε σχέση με την παραπάνω 12άδα και το μέλλον τους στους "ερυθρόλευκους": μόνο ο Ρόνι Λόπες που είναι δανεικός από την Σεβίλλη και ο Σεμέδο προς αποχώρηση!

 

ΠΑΟΚ: για να έχετε συγκριτικό μέτρο με τον Ολυμπιακό, στον Κυπελλούχο, που για τα ελληνικά δεδομένα παραμένει ακριβή ομάδα, βρίσκομαι δυο... εκατομμυριούχους με βάση τα συμβόλαια/καθαρές αποδοχές τους! Ο λόγος για τους Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίφκοβιτς, με τον Σέρβο βέβαια να προστέθηκε εσχάτως με την ανανέωση του συμβολαίου του αφού ο Ρέμπε τον είχε φέρει με μόλις 550 χιλιάρικα το χρόνο. Παρεμπιπτόντως ο Σλοβένος με τον Σέρβο κάνουν και την διαφορά για τον "δικέφαλο" στην τρέχουσα ομάδα του, επίβεβαιώνοντας κάπου αυτό που λέει ο λαός : ο,τι πληρώνεις παίρνεις! Στον "δικέφαλο του βορρά" πάντως υπάρχει και μια δεύτερη ταχύτητα στα συμβόλαια των "ασπρόμαυρων" που κινείται μεταξύ 700.000 και 1.000.000. Ο λόγος για τους Ολιβέϊρα/Ακπομ/Σβιντέρσκι/Μιτρίτσα/Ινγκανσον/Ελ Καντουρί/Βαρέλα/Μπίσεσβαρ. Βέβαια από τους παραπάνω των πέντε τελειώνουν στα συμβόλαια το καλοκαίρι (δανεικοί ή ελεύθεροι).


 

ΑΕΚ: πάρα την καλοκαιρινή άφιξη σπουδαίων παικτών και την αλλαγή στην μεταγραφική πολιτική της, δηλαδή πληρώνοντας transfer fee και ανεβάζοντας το ύψος των συμβολαίων στο ρόστερ της, δεν βρίσκεις παίκτη με αποδοχές plus του 1.000.000 ευρώ. Ούτε ο Τσούμπερ, που προέρχεται από την Μπουντεσλίγκα αφού μέρος του συμβολαίου του καλύπτει η  Άιντραχτ Φρανκφούρτης . Βέβαια ο Ελβετός μαζί με τους Αραούχο/Άμραμπατ/Στάνκοβιτς/Λε Ταλέκ που ήρθαν το καλοκαίρι, μαζί με τον "ανανεωμένο" Μάνταλο, αποτελούν μια βάση συμβολαίων που κινουνται περίπου από τις 700.000 ευρώ και πάνω. Ο Βράνιες, για παράδειγμα, που ήταν παίκτης με συμβόλαιο εκατομμυρίου στην Αντερλεχτ, στην ΑΕΚ επέστρεψε με αποδοχές κοντά στις 450.000 ευρώ αφού πήρε πολύ μεγάλη αποζημίωση από τους Βέλγους 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτίνς, δείξτους στο ΒΙΝΤΕΟ τι έκανε ο Βαλμπουενά - Απαντήσεις Τικίνιο, εξαφανίστηκε ο Ονιεκούρου! 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags